0 - 0

DOSC 1

Mannen, 1, 3e klasse D

17 februari 2018 14:30

In de pauze van de boeiende strijd tussen Everstein en DOSC keken de talrijke toeschouwers elkaar vragend aan: de thuisclub speelde een dijk van een eerste helft, domineerde op alle fronten, kreeg prachtige kansen (minimaal drie keer voor een 100% score), maar bij het rustsignaal van arbiter Westland stond er, wonderbaarlijk, nog steeds 0-0 op het scorebord. Na de hervatting ontstond er veel meer evenwicht en werd het een echt duel, waarbij ook de gasten mooie kansen kregen om de punten mee te nemen naar Den Dolder. Uiteindelijk was geen van beide ploegen in staat om een treffer te noteren, waardoor Everstein tegen DOSC bleef steken op een dubbelblanke stand. Over het geheel genomen in orde, tenminste, als je de eerste helft snel kan vergeten.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Roderick van Duinen, Erik Bergshoeff, Klaas Hazendonk, Victor Snoek, Nader Mechichi, Sander Bergshoeff, Simon van Zante, Robbie de Roos, Yently Lemmer en Guillermo Ooft

Wisselspelers: Arjan Cornelisse, Mitchell Vanenburg, Martin Shijakov en Davey Diks

Geblesseerd: geen

Geschorst: geen

Scheidsrechter: de heer H.J. Westland uit Leusden

Assistent namens SC Everstein: Dimitri de Gans

Everstein, dat aantrad vanuit het gezegde “never change a winning team”, begon uitstekend aan de klus tegen DOSC, een plaatsje hoger op de ranglijst. Vooral Guillermo Ooft was een plaag voor zijn directe tegenstanders en kon herhaalde keren goed doorkomen over de rechtervleugel. Zo ook na vijf minuten, toen hij de bal voorgaf en deze, door een DOSC speler, pardoes voor de voeten kwam van Robbie de Roos. Die haalde ook direct uit, maar de doelman viel op de bal. Vijf minuten later treuzelden de gasten voor het Everstein doel, waardoor Erik Bergshoeff nog tussenbeide kon komen. En weer drie minuten later een prima redding van de uitstekende DOSC doelman: een vrije trap op de rand van de zestien meter, werd door Sander Bergshoeff hard en zuiver richting kruising gestuurd. Via de hand van de sluitpost en de lat stuiterde de bal het veld weer in.

Daarna ontspon zich een fase, waarbij Everstein wel de dienst bepaalde (en de gasten zich, zoveel mogelijk, probeerde te ontdoen van de druk door lange ballen naar voren te spelen, die ook net zo snel weer terug kwamen), maar het prima voetbal soms teveel werd doorgevoerd. In deze periode misten we de koele kikker, die de trekker echt kon overhalen. Na bijna twintig minuten zag de scheids een handsbal van DOSC, binnen de zestien meter, over het hoofd en even later stuurde Simon van Zante spits Robbie de Roos richting vijandelijk doel. De vorige week zo trefzekere spits liep een paar passen teveel, waardoor de keeper nog kon redden.

Tien minuten voor de pauze een nieuwe demarrage van Guillermo Ooft. Hij vond Simon van Zante, maar diens inzet was te matig om doel te treffen. Even later goochelde Robbie de Roos langs de achterlijn, maar de uiteindelijke inzet werd door de doelman wederom, nu met beide benen, gepareerd en leverde dit ook slechts een hoekschop op. En omdat de thuisclub telkens vergat zich te belonen voor het goeie spel, zouden de gasten, op slag van rust, nog op voorsprong komen. De treffer kon, wegens buitenspel, geen genade vinden in de ogen van scheidsrechter Westland. De rust kwam dan ook bij 0-0.

Na de hervatting elimineerden twee belangrijke factoren het overwicht van Everstein: ten eerste was er veel oponthoud door blessures, waardoor de strijd niet op gang kwam en, ten tweede, kwamen de gasten met een ander, meer naar voren gericht, spelletje. Vermelden we eerst de vervelende blessure voor een DOSC speler (net terug van een blessure), die per brancard het veld moest verlaten (sterkte de komende tijd en een spoedig herstel), alvorens de weinige hoogtepunten uit de tweede helft op een rij te zetten.

De gasten lieten zich in de eerste tien minuten twee keer nadrukkelijk zien voor het doel van Ricardo de Keijzer. De eerste keer was het schot te simpel voor de Everstein doelman, de tweede keer treuzelde men weer te lang, ook nu kon Erik Bergshoeff redding brengen. Verder dan een inzet van Simon van Zante, gemakkelijk gepakt door de keeper, kwam Everstein nu niet meer. Guillermo Ooft had een kuitenbijtertje bij zich gekregen en die kweet zich prima van zijn taak. Halfweg moest Victor Snoek zich met een lichte blessure laten vervangen door Mitchell Vanenburg. Even later snelde Guillermo Ooft toch nog een keer over de rechter zijde, maar de voorzet kon toch corner worden verwerkt. Uit deze hoekschop schoot Simon van Zante, met veel risico genomen, naast het doel van DOSC.

Rond het half uur pakten Roderick van Duinen en Sander Bergshoeff geel van de heer Westland, alvorens Simon van Zante zich, middels een prima actie van rechts naar links, vrij speelde, maar ook nu was de inzet te zacht om echt onrust te veroorzaken. De laatste tien minuten was het aan doelman Ricardo de Keijzer te danken dat de punten niet richting den Dolder gingen. Eerst bleef hij, in twee keer, de baas na een vrije schop van DOSC, even later kregen de gasten dé kans, na een slippertje in de defensie van Everstein, om de score te openen. Ook nu redde de keeper van Everstein uitstekend. Martin Shijakov mocht zijn debuut nog maken in de hoofdmacht van Everstein, hij verving Yently Lemmer. De laatste poging was een schot van Mitchell Vanenburg, maar ook dat verdween in de handen van de prima sluitpost van DOSC.

Omdat we zo verwend waren en gezien de eerste helft, een kleine teleurstelling met de 0-0, anderzijds: over twee helften wellicht toch de juiste verhouding. Tien uit vier, mannen, niet slecht, zo zouden we willen zeggen. Volop vertrouwen dus in de aanloop naar de eerste Derby der Lage Landen, volgende week aan de Lekdijk te Everdingen, want dan komen onze vrienden van HSSC ’61 op visite. En dan maakt het ineens niet meer uit waar je staat op de ranglijst en hoe goed (of slecht) je bent: wedstrijden tussen Everstein en HSSC ’61 staan altijd op zich, dat heeft het verleden bewezen. Tot volgende week!