FC Driebergen 1

Mannen, 1, 3e klasse D

14 april 2018 14:30

G.R. Vugts

Het zou vanaf 16.30 uur Party Time moeten worden in (en buiten) de kantine van SC Everstein. Maar hieraan voorafgaand moesten nogal wat belangrijke ontmoetingen worden afgewerkt. Zo’n Party Time is heel wat gezelliger als de uitslagen dan ook rede geven voor een Party en als uw verslaggever de resultaten overzag, dan moet het wel goed gekomen zijn met dit feestje. Everstein moest er een degelijke en solide wedstrijd voor neerzetten en dat is tegen de hekkensluiter van de competitie niet altijd even simpel. Maar de mannen gaven op de juiste momenten wat gas bij, waarbij direct bleek waarom onze gasten de laatste plaats bezetten. Vier fraaie goals kwamen er uiteindelijk aan te pas om de drie punten aan de Lekdijk te houden, dus werden ook de talrijke toeschouwers nog een beetje verwend, die verder zeker ook genoten van het prachtige lenteweer. Everstein blijft meedoen in de strijd om de derde periode en daar was het vanmiddag in Everdingen alleen maar om te doen!

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Arjan Cornelisse, Sander Bergshoeff, Victor Snoek, Guillermo Ooft, Yently Lemmer, Robbie de Roos, Nader Mechichi en Simon van Zante

Wisselspelers: Mitchell Vanenburg, Martin Shijakov en Klaas Hazendonk

Geblesseerd: Roderick van Duinen en Dimitri de Gans

Geschorst: geen

Scheidsrechter: de heer D.J. v.d. Elst uit Haarlem

Assistent namens SC Everstein: Harold Temminck

Het was redelijk warm op deze heerlijke lentezaterdag en de beide teams begonnen dan ook rustig aan dit duel. Everstein bleef geduldig wachten op de momenten die zeker zouden gaan komen, de gasten bleven met veel mensen achter de bal, om niet direct achter de feiten aan te lopen. Na zeven minuten leek een aanvaller van de gasten door de defensie van Everstein “heen te wandelen”, maar uit de counter werd Guillermo Ooft weggestuurd en diens harde inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal. Een minuut later vuurde Sander Bergshoeff, na een korte corner, rakelings over de deklat. Weer twee minuten later draaide Robbie de Roos zich knap vrij, maar de inzet verdween voorlangs het doel van Driebergen.

Halfweg de eerste helft een eerste wapenfeitje van de gasten. Het kopballetje vanuit een hoekschop verdween echter naast. Even later gaf Arjan Cornelisse, die de zieke Klaas Hazendonk uitstekend verving, een prachtige steekpass op Nader Mechichi, maar oog in oog met de doelman liep hij zich vast op dezelfde keeper. Op het half uur kwam Simon van Zante in de zestien meter in balbezit en legde terug op Sander Bergshoeff, maar diens inzet wast te zacht om de doelman in problemen te brengen. Maar spoedig daarna kwamen de problemen voor Driebergen zeer snel. Binnen twee minuten was de wedstrijd gespeeld, na doelpunten van Robbie de Roos en Sander Bergshoeff. Eerst stuurde Yently Lemmer Robbie de Roos precies op tijd (vanaf eigen helft) weg, waarna de spits vakkundig afrondde (1-0), even later demarreerde Nader Mechichi over de rechterflank (waarbij Driebergen, met uitzondering van de grensrechter, buitenspel zouden hebben gezien) en diens strakke voorzet werd door Sander Bergshoeff precies langs de goede kant van de paal geschoten (2-0).

Twee minuten voor rust kregen de bezoekers zowaar nog drie keer de kans om de bal in het doel van Everstein te koppen, maar uiteindelijk raakte het leder de bovenkant van de lat. Zag de verdediging van de thuisclub er even niet goed uit, zo zullen we maar zeggen.

Na de pauze werd het er allemaal niet veel beter op. Everstein hoefde niet zo nodig meer en de gasten probeerden het nog wel, maar zagen dat werken niet alleen de garantie kan zijn voor succes. Altijd bleef het middenveld en defensie van Everstein de bovenliggende partij en alleen spaarzame foutjes van de thuisclub zelf zouden voor gevaar kunnen zorgen. Na dik tien minuten werd Nader Mechichi wederom diep gestuurd over de rechterflank. De voorzet van Nader werd door de doelman nog wel onderschept, maar de ongelukkige sluitpost tikte de bal voor de voeten van Simon van Zante. Kun je sowieso beter niet doen, dus ook nu niet: 3-0 en een nog meer gelopen koers.

Na een kwartier had de voorsprong uitgebouwd kunnen worden, maar Robbie de Roos trof slechts de paal, nadat hij prachtig alleen voor de doelman was gezet. Nu kwam Martin Shijakov voor Guillermo Ooft. En de wedstrijd kabbelde vijfentwintig minuten voort, zonder dat er spectaculaire dingen gebeurden binnen de lijnen. Maar iedereen genoot van het zonnetje en het resultaat van onze reserves, die langzamerhand ook steeds meer afstand namen van hun opponent op veld 2. Maar met nog vijf minuten op de klok moest de mooiste aanval nog komen: Martin Shijakov stuurde zijn tegenstander tot twee keer toe het bos in en speelde de mee opgekomen Rick Fierens prima aan over de rechtervleugel. Rick bleef wachten en kijken, totdat hij de juiste man had gevonden: het werd uiteindelijk Robbie de Roos, die van dichtbij simpel kon intikken: 4-0.

Rest nog te vermelden dat Driebergen in het tweede bedrijf zowaar nog een kopbal kon afleveren tussen de palen, maar Ricardo de Keijzer kon simpel ingrijpen. Precies na negentig minuten vond de prima arbiter v.d. Elst, die in deze uitermate sportieve wedstrijd de kaarten op zak kon houden, het welletjes en dirigeerde hij de beide teams de Party Time in. We kunnen ons voorstellen dat dit voor de thuisclub wat aanlokkelijker was, dan voor de tegenstanders, maar toch! Weer drie punten voor de mannen en op naar de (wellicht belangrijkste) volgende match in deze derde periode: SV Lopik, volgende week te gast aan de Lekdijk te Everdingen. Een tegenstander, waartegen we nog wel iets goed te maken hebben, dus laten we dat dan volgende week ook maar doen! Een nieuwe driepunter maakt de resterende drie wedstrijden dan nog uitermate onderhoudend! Tot volgende week!