1 - 4

DESTO 1

Mannen, 1, 3e klasse D

19 mei 2018 14:30

De prachtige serie van SC Everstein na de winterpauze werd vanmiddag abrupt afgebroken door een verrassend sterke tegenstander DESTO. Een ploeg die naar alle waarschijnlijkheid gewoon derde gaat worden in de eindstand en ook de eerste ploeg uit de top drie die voor Everstein een maatje te groot was. Behoudens de eerste tien minuten en het laatste kwartier, was er voor de mannen niet veel eer te behalen. De gasten waren heer en meester en als dat ook nog eens op een dag gebeurt, waarop de thuisclub gewoon te weinig bracht om de aspiraties op een eventuele periodetitel intact te houden, dan wordt het sprookje hardhandig aan een eind gebracht. Maar na Everstein tegen DESTO vanmiddag waren vriend en vijand het erover eens: de gastheren werden opgepakt, gewogen en duidelijk te licht bevonden.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Klaas Hazendonk, Nader Mechichi, Sander Bergshoeff, Simon van Zante, Victor Snoek, Guillermo Ooft, Robbie de Roos en Yently Lemmer

Wisselspelers: Mitchell Vanenburg, Walter Snoek, Emiel Schippers, Martin Shijakov en Mark Fierens

Geblesseerd: geen

Geschorst: geen

Afwezig: Roderick van Duinen (vakantie)

Scheidsrechter: de heer de Groot uit Maarssen

Assistent namens SC Everstein: Dimitri de Gans

Everstein begon ijverig aan de super belangrijke pot tegen DESTO. In de vijfde minuut werd Yently Lemmer diep gestuurd aan de linkerkant van de zestien meter. Hij wachtte een seconde te lang, waardoor de bal alsnog, ten koste van een ingooi, geblokt kon worden. En uit die ingooi ontstond een glansrol voor de doelman van de gasten. Na doorkoppen kon Simon van Zante uit de draai uithalen. De inzet was prima, de redding katachtig en daarmee werd een voorsprong voor de thuisclub voorkomen.

Maar hierdoor waren de gasten ook direct wakker geschud. Met op strategische posities prima voetballers werd Everstein de duimschroeven aangedraaid. Nog voor het kwartier volgde de eerste klap voor de thuisclub. Balverlies op het middenveld zorgde voor een snelle omschakeling. De bal werd diep gespeeld en doelman Ricarde Keijzer was net een stapje te laat en raakte de aanvaller. Arbiter de Groot legde de bal terecht op de stip en er was geel voor de Everstein doelman. Maar het ergste was natuurlijk de 0-1 achterstand, want de strafschop werd onberispelijk ingeschoten, al was Ricardo nog dichtbij. En voordat de roodwitte mannen in de gaten hadden wat hen allemaal overkwam, lag de 0-2 in het netje. Rick Fierens moest zijn tegenstander voorrang verlenen en diens lage voorzet werd bij de tweede paal gemakkelijk ingeschoten: 0-2.

Net voor het half uur leek de definitieve genadeslag al te vallen, maar de bal, die naar de verre kruising draaide werd door het beroemde “handje” van Ricardo de Keijzer tot corner verwerkt. Pas op het half uur kon Everstein weer iets in het offensief laten zien. Sander Bergshoeff kwam over links door, maar op diens inzet redde de doelman van DESTO wederom fraai. Tot de rust leek er even een adempauze te komen. Yently Lemmer ontving nog geel en Sander Bergshoeff schoot een vrije trap van ruim dertig meter maar net over de kruising. Maar vanuit deze adempauze schoot DESTO nog een keer als een duiveltje uit een doosje. Na een mooie aanval werd de bal bij de tweede paal tegendraads, via de onderkant van de lat, ingeschoten: 0-3 en een gelopen koers.

Na de pauze bleef het spelbeeld gelijk: Everstein zocht wanhopig naar een spelwijze om onder de druk van DESTO vandaan te komen, maar de gasten, waarvan sommigen het onbegrijpelijk vonden dat ze “slechts derde” staan in de rangschikking, bleven de bovenliggende partij. Dus moest het komen van lange ballen, waarvan er ook nog maar zelden eentje belandde bij een eigen speler. Nadat de bal in de zevende minuut nog op miraculeuze wijze niet in het doel belandde, was het zeven minuten later definitief over: wederom een aanval over links, waarna de bal bij de tweede paal tegendraads werd ingeschoten: 0-4.

Tijd dus ook om te wisselen: Yently Lemmer, Rick Fierens en Victor Snoek verlieten het veld en hun plaatsen werden ingenomen door Mark Fierens, Walter Snoek en Martin Shijakov. Binnen de minuut pakte Mark Fierens wellicht de snelste gele kaart van het seizoen, waarna uit de toegekende vrije trap op de paal werd geschoten. Maar Martin Shijakov liet zich uitdrukkelijk gelden in het laatste kwartier. Nadat hij in de diepte werd gestuurd verdween zijn inzet echter net over het doel van DESTO. Even later probeerde Robbie de Roos het vanuit de draai, maar de inzet was wel geplaatst, maar te zacht, waardoor de doelman nog kon ingrijpen. Tien minuten voor tijd volgde nog wel de eretreffer: uit een hoekschop van Sander Bergshoeff kwam de bal voor de voeten van Martin Shijakov. Die kapte nog een mannetje knap uit, alvorens de 1-4 tegen de netten te schieten.

Daarna kabbelde de wedstrijd tussen Everstein en DESTO naar het eind en na precies negentig minuten vond ook scheidsrechter de Groot, die een prima wedstrijd floot, het welletje en blies hij voor de laatste keer. Even teleurstelling uiteraard, maar daarna wel het besef dat er was verloren van een prima tegenstander, die we ongetwijfeld wel in de nacompetitie terug zullen zien. Voor Everstein rest, of er moeten wel hele gekke dingen gebeuren, nog de Derby der Lage Landen, volgende week op het Plein in Hei- en Boeicop. Laten we het seizoen op een passende wijze afsluiten, want vanmiddag werd de droom van de nacompetitie op brute wijze uiteen gespat, maar we kunnen met zijn allen best trots zijn op hetgeen, met name na de winterstop, werd geboden. Dus zeer waarschijnlijk voor de laatste keer dit seizoen: tot volgende week!