Lekvogels 1

1 - 4

Mannen, 1, Groep 2 04

9 september 2017 14:30

Het tweede duel in de poulefase van de KNVB beker bracht de mannen van Everstein naar Lexmond, alwaar Lekvogels de opponent was. Een tegenstander, die vorige week de eerste wedstrijd met 1-4 wist te winnen bij Ophemert. Het was dus zaak dat Everstein hier geen nieuw puntenverlies zou lijden, dit na de 1-1 van vorige week, thuis tegen GVV uit Geldermalsen.

Na een slappe opening (waarbij de thuisclub wellicht twee keer de kans kreeg om de score te openen en er een andere wedstrijd van had kunnen – en moeten – maken), was er in het eerste bedrijf slechts één ploeg die voetbalde en dat waren de bezoekers. Het gebeuren speelde zich dan ook vooral af op de helft van de tegenstander en zo willen we het natuurlijk graag zien. De spelstijl en de uitgangspunten beginnen steeds meer contouren te krijgen, zeker in deze eerste helft.

Het speelveld werd bewust groot gehouden, waarbij de vleugelaanvallers zoveel mogelijk aan de zijkanten moesten opereren. Omdat het balletje in een redelijk tempo van rechts naar links werd gespeeld en andersom, kost het de tegenstander veel kracht en energie om dit te blijven volgen, laat staan te voorkomen. Nadat eerst nog een treffer werd afgekeurd, werd de ban vanuit een vrije trap gebroken en brak de rust aan met een logische 0-2 stand voor de bezoekers.

Na de pauze snel een derde treffer maken en de strijd is beslist, was de gedachte in de rust. Hadden de mannen zelf ook verzonnen, want binnen een mum van tijd stond de 0-3 op het scorebord, middels een overigens wonderschone treffer. Het gebeuren daarna gaf eigenlijk de enige stof tot nadenken. De druk was eraf, de tegenstander geveld, dus wat kan er nog gebeuren? Best wel veel eigenlijk, want toen de thuisclub “uit het niets” de 1-3 liet aantekenen, leek het nog even benauwd te worden.

Met de nadruk op “leek”, want de overwinning kwam nooit onder grote druk te staan. Ook in deze mindere fase was Everstein nog wel de bovenliggende partij. En toen er, nadat alle drie de wissels in het veld waren gebracht, nog even werd aangezet, ontstonden drie 100% kansen, de helaas jammerlijk werden gemist. Uiteindelijk werd de eindstand in deze zeer sportieve ontmoeting, onder leiding van een prima scheidsrechter, bepaald op 1-4 en blijft de zege in deze bekerpoule in zicht.

Het was soms fraai, wat in het veld werd geboden, de defensie herstelde zich, na een belabberd begin en er werden vier treffers gemaakt. De terugval in het tweede bedrijf zal nog de meeste zorgen baren, waar tegenover staat dat de drie wissels het prima deden en we dus in de breedte meer mogelijkheden hebben. De technische staf zal ook nu weer genoteerd hebben, waar we de komende weken nog aan moeten werken.

Nu eerst dinsdag oefenen tegen Heukelum, alvorens zaterdag a.s. de poulefase van de beker af te sluiten met een thuiswedstrijd tegen Ophemert. In deze wedstrijd, die om 17.00 uur zal beginnen, doet Everstein er goed aan de winst in de poule, middels een klinkende overwinning veilig te stellen. Of dat voldoende zal zijn is mede afhankelijk van de strijd tussen GVV Geldermalsen en datzelfde Ophemert, zondag 10 september a.s.