SV BLC

2 - 3

3e klasse D

6 oktober 2018 15:00

Het was vanmiddag, op een zonovergoten Sportpark Meerendonk in Den Bosch, bepaald niet goed voor het hart wat Everstein gedurende de negentig minuten liet zien tegen BLC. Na een voortvarende start (inclusief een wonderschone treffer, die leidde tot de 0-1), werd het er gedurende de rest van de wedstrijd niet beter op. Rest dan ook nog dat we riante mogelijkheden op een beslissing voor de pauze achterwege laten en, ook nu weer, de tegenstander het idee gaven dat er meer te halen zou zijn. Die begonnen er ook steeds meer in te geloven en uiteindelijk leek het uit te draaien op een 2-2 gelijkspel. Maar het was toch nog de man of the match, Simon van Zante, die met zijn derde treffer van de middag, de drie punten alsnog over de streep trok. Drie punten met grote gevolgen, zo zou later op de middag blijken.

Opstelling SC Everstein:

Emiel Schippers, Wessel Bergshoeff, Brayton Diekman, Luuk van der Harst, Erik Bergshoeff, Ilias Lakhal, Yassine Boulghlagh, Victor Snoek, Marijn van Helmondt, Robbie de Roos en Simon van Zante

Wisselspelers: Gerwin het Lam, Sander Bergshoeff en Klaas Hazendonk

Geschorst: geen

Geblesseerd: Rick Fierens (ziek)

Scheidsrechter: de heer Kevin Konings uit Kerkdriel

Assistent namens SC Everstein: Cees Bosman

In verband met familieomstandigheden was grensrechter Dimitri de Gans vanmiddag afwezig en hij werd vervangen door good old Cees Bosman. En Everstein speelde het eerste kwartier uitstekend. De thuisclub werd vroeg onder druk gezet en in de persoonlijke duels heersten de rood witte mannen. Al in de vierde minuut de eerste mogelijkheid: een voorzet vanaf links leverde een kopbal op, maar de bal smoorde tussen meerdere verdedigers. Het eerste hoogtepunt viel al na zes minuten: Ilias stifte Simon de diepte in en tegen diens wonderschone lob was de keeper van de thuisclub kansloos: 0-1, lekker zo vroeg in de wedstrijd. Everstein ging door en vijf minuten later verscheen Wessel helemaal alleen voor het doel van BLC, helaas was de inzet te slap om de doelman in verlegenheid te brengen.

En toen, ineens was het even over en haperde de machine, als ware er zand in gestrooid op het ‘platte’ kunstgras. En prompt kwam de rekening: BLC kreeg een vrije trap, die vanaf de linkerflank werd ingebracht. De kopbal, waarbij de vraag bleef of doelman Emiel niet te veel werd gehinderd in de vijf meter, trof doel: 1-1 en weg voorsprong. Emiel moest zich door Jan wel een paar minuten laten verzorgen en hield ook gedurende de wedstrijd last van het bovenbeen. Weer vijf minuten later had Everstein weer op voorsprong moeten komen, maar Robbie mikte een kopbal, na een voorzet van Simon, op de doelman en ook Yassine kreeg het leder, vanuit de rebound, niet over de doellijn.

Na een half uur kwam BLC zelfs op voorsprong: de defensie van Everstein gaf, vooruitlopend op de naderende komst van de Sint, een cadeautje weg, dat door de thuisclub gretig werd uitgepakt: een aanvaller kon alleen op Emiel af en die was kansloos op de inzet: 2-1. Maar acht minuten later was er weer evenwicht: Simon werkte een vrije trap vanaf de linkerkant van het strafschopgebied in één keer achter de doelman van BLC: 2-2. Nadat een derde (glaszuivere) goal van Simon wegens buitenspel werd geannuleerd, leken de gasten op slag van rust alsnog langzij te komen. Maar Robbie faalde, oog in oog met de doelman, om de trekker over te halen. Rusten bij een 2-2 stand dus.

Aan het begin van het tweede bedrijf leek het er voor Everstein nog lastiger op te worden: eerst redde Emiel prima, bij een inzet, die nooit had mogen komen en een minuut later belandde een schot van de gastheren op de lat, boven de verbouwereerde Emiel. Na tien minuten stuurde Simon spits Robbie nogmaals richting doelman, maar ook nu geen succes. Weer even laten een vrije trap van Marijn, die door de keeper werd weg gebokst. Dit was ook het laatste wapenfeit voor Marijn, die een ongelukkige wedstrijd kende, hij werd vervangen door Sander.

Met nog een kwartier kreeg Wessel geel (omkegelen van tegenstander) en leidde een net te zachte inzet van Simon tot een hoekschop. Brayton kopte de bal, uit deze corner, over het BLC doel. Aan de andere kant zorgde een ‘momentje’ van Luuk voor een kans voor BLC, maar de bal werd hopeloos naast geschoten. Toen er daarna nog een inzet mocht komen redde Emiel fraai met het handje en liep het af met een corner. BLC deed dus wel degelijk mee en de strijd kon nog alle kanten op. Klaas was inmiddels Yassine komen opvolgen en Gerwin kwam voor Victor. Met nog vijf minuten op de klok glipte Robbie langs zijn tegenstander en sneed vanaf de achterlijn naar binnen. De tackle van BLC miste de bal, maar niet het been van de Everstein spits. De 100% strafschop werd echter niet gegeven door arbiter Konings.

Dus bleef de spanning en die leek het hoogtepunt te bereiken bij een gelijkspel, maar in de dying seconds van deze match strandde Robbie nog op de doelman, maar werkte Simon de rebound alsnog in de goal. Hierdoor trok Everstein alsnog de drie punten over de streep: 2-3. De blijdschap was dan ook groot, direct na afloop. De manier waarop de mannen, langs de zijlijn, Dimitri, die toch was komen kijken, een hart onder de riem staken, zorgde voor vele Everstein supporters (lees: trouwe aanhang), voor een dik kippenvel moment. Theo Reitsma zei ooit in 1988, toen Nederland Europees Kampioen werd: ‘dit is een goed stel’! Mannen, die was vanmiddag ook op jullie van toepassing. Hoeft ook geen betoog voor wie de drie punten dan ook behaald waren: voor vader (en supporter) Kees!

Toen de emoties weer wat geluwd waren en de douche zijn werk had gedaan, kon de balans worden opgemaakt. En dat was een mooie: Everstein is, met negen uit drie, alleen leider geworden in de derde klasse D! Proficiat mannen, nog drieëntwintig wedstrijden te gaan, ofwel: één zwaluw maakt nog geen zomer! Dat het beter moet, dat beaamde iedereen wel, maar dit pakken ze ons niet meer af. Volgende week, thuis tegen Asperen, de gelegenheid om er twaalf uit vier van te maken?! Tot volgende week!