4 - 1

NEO'25 1

3e klasse D

16 februari 2019 14:30

Onder werkelijk perfecte omstandigheden (de zon scheen onophoudelijk op Sportpark Ries van Arnhem en met weinig wind geen redenen tot klagen), slaagden de mannen van Everstein er toch nog in om, de in grote getale opgekomen fans, op het verkeerde been te zetten. Want de formatie van Peter Verwolf en Arie Hijmering troefde de tegenstander de eerste tien minuten volledig af, maar na twaalf minuten keken de fans vol ongeloof naar het scorebord: 0-1 voor de gasten. Maar het siert de ploeg dat iedereen nog een tandje bij schakelde en gedurende het verdere verloop van een prima eerste helft herstelde Everstein de opgelopen schade met verve. Nadat er kon worden gerust met een 3-1 voorsprong, volgde een weliswaar mindere tweede bedrijf, maar waar toch ruim voldoende kansen aanwezig waren om de stand verder uit te bouwen. Nadat de gasten met negen spelers over waren, bepaalde Everstein de eindstand tenslotte op 4-1 en werd een overwinning behaald, die volledig in orde was.

Opstelling SC Everstein:

Rens Huntjens, Klaas Hazendonk, Erik Bergshoeff, Luuk van der Harst, Rick Fierens, Sander Bergshoeff, Victor Snoek, Wessel Bergshoeff, Simon van Zante, Robbie de Roos en Marijn van Helmondt

Wisselspelers: Gerwin het Lam, Arjan Cornelisse en Mark Fierens

Geschorst: geen

Geblesseerd: Wessel Scherpenzeel en Emiel Schippers

Scheidsrechter: de heer P.L.M. (Paul) Verhoeven uit Tilburg

Assistent namens SC Everstein: Cees Bosman

Emiel kon niet spelen in verband met een schouderblessure en werd dus vervangen door de jonge doelman Rens. En die moest in de eerste minuut al optreden, hetgeen hij (met het been) prima deed. Even later stuurde Simon Robbie weg, maar die moest met ‘links’ waardoor de doelman, middels een corner, kon redden. Everstein draaide de duimschroeven nog iets verder aan, speelde bij vlagen goed en met een voorbeeldige inzet, maar kon de voorsprong niet pakken. Dus was het bij de eerste slapstick voor het Everstein doel wel raak: Rens kwam uit de goal en Luuk wilde de bal nog met een kopballetje bij Rens brengen. U raadt het al: de derde man (een NEO ’25) ging ermee aan de haal en legde de 0-1 in het verlaten doel.

Maar het antwoord leek snel te komen: een corner vanaf de linkerkant werd door Simon ingebracht en Rick frommelde de bal bij de tweede paal in het doel. De treffer werd door arbiter Verhoeven geannuleerd. Niet volgens de uitleg van Simon, die daarvoor direct geel ontving van de leidsman. Even later weer een prima combinatie: via Rick en Erik kwam de bal voor de voeten van Robbie, maar die schoot pardoes in de handen van de doelman. In deze fase was de druk op het doel van NEO ’25 enorm, er volgden vijf corners, direct achter elkaar en de zesentwintigste minuut was het wel raak. Een actie van Wessel werd bekroond met een prima voorzet naar broer Sander en die nam de bal, net voorbij de tweede paal, volley en het leder verdween diagonaal in het doel: 1-1.

Everstein wilde meer en bleef de druk opvoeren. De gasten kwamen er nauwelijks meer uit en het was wachten op de treffer(s). Net op het half uur kwam de thuisploeg op voorsprong: een actie van Victor over links bracht de bal eerst bij Simon, maar diens inzet kon nog worden gekeerd door de doelman. De rebound was wel aan Robbie besteed en hij noteerde de 2-1 op het bord. Drie minuten later al een soort voor beslissing: uitverdedigen van NEO ’25 bracht de bal bij Simon en die schoot, zoals Simon dat doet, de bal pardoes in de verre hoek: 3-1 en volkomen verdiend. De gasten moesten in deze fase nogal eens gebruik maken van wat overtredingen en toen Erik wat verhaal wilde halen was de beloning daar: geel.

In de blessuretijd van de eerste helft nog twee prima mogelijkheden voor de thuisclub: eerst werd Wessel op snelheid diep gestuurd, maar de doelman redde tot corner en even later kon Simon net niet genoeg kracht zetten om de bal in het doel te werken. Ook hier kon de keeper redding brengen.

Na de pauze was Everstein ongewijzigd en men ging op zoek naar meer. Na twee minuten werd een voorzet van Erik door Simon over geschoten en even later kon Robbie net niet bij een vrije trap, genomen door Victor. Weer even later bracht Robbie Wessel vrij voor de goal, maar de schuiver werd nog gepakt door de doelman. En ook Rick kon een goede mogelijkheid niet verzilveren. Daarna werd het allemaal wat minder. De passing was slordig en wellicht dachten sommigen dat we er al waren. En dat riep na een kwartier om moeilijkheden, die uiteindelijk door Rens (met zijn tweede redding met de voeten) werden opgelost. Gerwin kwam nu in het veld voor Wessel.

Een kwartier moest Rens voor de derde keer optreden en ook nu was de redding afdoende. Een inzet vanaf links tikte hij vakkundig langs het doel, waardoor het slechts een hoekschop werd. Arjan kwam nu voor Erik en het werd hier en daar wat onvriendelijker. Het leidde tot een tweede gele kaart voor een NEO ’25 speler, die dan ook mocht vertrekken naar de douche. Het werd er allemaal niet beter op, eerder wel rommeliger. Mark kwam nog in de ploeg voor Simon en dat had wel gevolgen. Victor zag Mark, net voor tijd, vrij staan op links. Met een bloktackle kwam Mark vrij voor de doelman, maar hij behield keurig het overzicht. Het breed leggen bood Robbie een niet te missen kans voor zijn tweede goal van vanmiddag.

In de dying seconds kreeg nog een speler van NEO ’25 direct rood en incasseerde Klaas (Sergio) Hazendonk (Ramos) een gele kaart, waardoor hij volgende week (als hij op vakantie is) geschorst zal zijn. Even later maakte arbiter Verhoeven een eind aan deze ongelijke strijd. Een lekkere driepunter, die door spelers, staf en supporters gevierd werd, direct na afloop van de ontmoeting. De mannen hebben het zelf afgedwongen vanmiddag en de gunfactor is ook nog eens hoog te noemen. Dat geeft een lekker gevoel, niet alleen voor de drie punten, maar ook met het oog op SV Capelle, komende week op het programma. De mannen kunnen met het nodige vertrouwen afreizen, na een week van hard trainen en werken. Tot zaterdag in Sprang Capelle!