DESTO 1

1 - 1

3e klasse D

19 oktober 2019 14:30

Voorafgaand aan de wedstrijd van hedenmiddag bij DESTO, waren we natuurlijk, zoals ook aangegeven in de voorbeschouwing, benieuwd hoe de mannen van SC Everstein zich zouden houden tegen de nummer één van de ranglijst, in deze sterke derde klasse D. En, om maar direct het met positieve nieuws in huis te vallen, de ploeg van het technisch duo Remko Versteeg en Frank Kers, hoeft voor geen enkele ploeg uit de weg te gaan! Ook vandaag niet: de thuisclub etaleerde uiteraard veel meer voetballend vermogen, maar als dat in een zo matig tempo gaat, dan kan SC Everstein zeker een partijtje meeblazen.

En dat deden de mannen dan ook! Helaas konden we de in het eerste bedrijf verworden voorsprong niet over de streep brengen en zorgde de tegentreffer van de gastheren in de tweede helft uiteindelijk tot de 1-1 eindstand. Weer een lekker puntje gekaapt op het veld van een zekere top drie kandidaat.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Wessel Bergshoeff, Rick Fierens, Klaas Hazendonk, Sven de Blok, Victor Snoek, Simon van Zante, Bjorn Stathi, Robbie de Roos, Gerwin het Lam en Yently Lemmer

Wisselspelers: Arjan Cornelisse (niet wedstrijdfit), Jeffrey Burgers, Guillermo Ooft (net terug van vakantie), Jort Binnenveld, Walter Snoek en Nader Mechichi (niet wedstrijdfit)

Geschorst: geen

Geblesseerd: Sander Bergshoeff

Scheidsrechter: de heer J.N.M. (Hans) Fanger uit Huizen

Assistent namens SC Everstein: Koos den Braber

Na een indrukwekkende minuut stilte, in verband met het overlijden van SC Everstein lid Ad van Putten, begonnen DESTO en SC Everstein rustig en gezapig aan competitieronde nummer vijf. Gedurende tien minuten zagen de toeschouwers de thuisclub wat meer initiatief pakken, waar de gasten de juiste veldbezetting hanteerden om dit overwicht(je) te pareren. Maar langzamerhand kwam ook de mogelijkheden, al duurde het tot minuut twaalf alvorens er een echte kans ontstond. Na de eerste redding van Ricardo kon Wessel uiteindelijk uitverdedigen. Tweede wat opviel was het grote aantal keren dat de gastheren wegens buitenspel werden teruggefloten. Dit zou later nog een staartje krijgen!

Halfweg de eerste helft klapte de buitenspelval niet goed open en mocht DESTO op Ricardo af. De inzet passeerde inderdaad de doelman, maar de bal rolde tegen de paal, waarna Wessel de situatie meester kon blijven. Even later mocht Bjorn, namens SC Everstein, een eerste poging wagen. Na zijn rush vanaf rechts, kon de doelman, middels een hoekschop, redding brengen. In dezelfde minuut had DESTO op voorsprong moeten komen: een steekpass door het centrum bracht een aanvaller vrij voor Ricardo. Die  kon nog wel redden, maar ten koste van een niet te missen rebound. Omdat de bal niet resoluut werd ingeschoten, maar besloten werd tot een stiftje, kon Rick op de doellijn alsnog de achterstand voorkomen. Deze periode zat het bepaald niet tegen voor de bezoekers, maar mocht DESTO het zich aanrekenen dat het nog 0-0 stond.

Maar SC Everstein knokte zich weer terug in de match. Robbie probeerde het een keer met een lage voorzet vanaf rechts, waarbij Yently net tekort kwam om het juiste vervolg te geven en met nog zes minuten op de klok gebeurde, wat zo vaak gebeurd als je kansen blijft missen: de tegenstander komt op voorsprong. Simon kreeg de bal van Yently op zo’n twintig meter van het doel. Hij stuurde een tegenstander het bos in en kreeg net voldoende ruimte om (in elk geval een deel van de punt van zijn schoen) tegen de bal te krijgen. De doelman was kansloos 0-1 en wat een lekker moment.

Na de pauze probeerde de thuisploeg furieus om de gelijkmaker te forceren. Na vijf minuten een eerste mogelijkheid, maar de bal werd hoog over geschoten. Even later ontving Rick geel en deed Robbie goed werk aan de rechterkant van het veld door, middels een correcte schouderduw, zijn tegenstander weg te zetten, alleen de eindpass was niet om over naar huis te schrijven: weg mogelijkheid.

In deze fase kwam Arjan toch binnen de lijnen, hij kwam de aangeslagen Wessel vervangen. Toen stuurde Victor collega Yently de diepte in, maar die werd licht geraakt door de doelman van DESTO. De prima arbiter Fanger floot wel, gaf geen kaart en Simon schoot de bal precies in de handen van de doelman.

Met nog twintig minuten verving Jort de weinig fortuinlijke Yently. DESTO bleef het proberen, maar creëerde gewoon te weinig kansen. En als er dan een mogelijkheid was, dan werd er (hoog) over de goal van Ricardo geschoten. Nu kwam Walter zijn broer Victor vervangen, de inleiding (zeker niet de aanleiding!) van de gelijkmaker. Na een aanval met veel tempo belandde de bal aan de linkerzijde van het Everstein doel. Daar werd het leder hard achter de kansloze Ricardo geschoten: 1-1. En natuurlijk wilde men meer, echter: in de laatste spannende minuten hadden de gasten wellicht de beste mogelijkheden voor een driepunter. Beide keren kon Robbie, die echt geen kracht meer had, de doelman van DESTO niet passeren. Zeker bij de tweede poging hadden we op meer gehoopt. Op slag van incasseerde Sven nog geel, maar de daaruit volgende vrije trap belandde in de muur van SC Everstein.

Even later blies scheidsrechter Fanger voor het laatst en deelden DESTO en SC Everstein de punten. Enkele spelers van de gastheren probeerden hun frustratie af te reageren op assistent Koos, maar na wat schermutselingen keerde de rust snel weder op Sportpark de Vryheit in Vleuten. De thuisploeg incasseerde het eerste puntverlies en de bezoekers koesterden het gewonnen punt. Ook vandaag liet SC Everstein, nog steeds niet compleet (en ook de komende weken nog niet!), zien dat het de opponenten in 3D goed partij kan geven. Vooral verdedigend, met als prima sluitpost Ricardo, staat de formatie goed en dat geeft nog meer vertrouwen voor de toekomst.

Maar het gevaar schuilt hem in de komende twee weken! Dan pas zullen we écht kunnen bepalen waar dit SC Everstein staat. Met Kockengen thuis en Voorwaarts uit staan twee wedstrijden op het programma tegen ploegen uit het rechter rijtje. Ofwel: die moeten eigenlijk gewoon gewonnen worden. Mochten de mannen daarin slagen, dan wordt het wellicht nog een mooi(er) seizoen in deze derde klasse D. Tot volgende week aan de Lekdijk, tegenstander is dan Kockengen!