Hercules 1

3e klasse D

15 februari 2020 14:30

H. Mac-Intosh

Het grote aantal blessures en afwezigen, door allerlei omstandigheden (o.a. vakantie), begint SC Everstein langzamerhand op te breken. Voor de trouwe aanhang was er vanmiddag dan ook geen touw aan vast te knopen, hoe en wat zich allemaal op het veld afspeelde. De technische staf zal er zelf waarschijnlijk net zo gek van worden, maar omdat telkens geschoven moet worden binnen de linies zijn automatismen ver te zoeken en ziet het er allemaal wat onwennig en armetierig uit. Vorige week, tijdens de strijd tegen HSSC ’61, kon dit nog deels gecompenseerd worden door overtuiging, hard werken en strijd. Als dat, zoals vanmiddag, niet helemaal aanwezig is (ondanks het feit dat we uitgaan van alle goede bedoelingen van de betrokkenen), dan is de vraag van trainer Remko Versteeg “hoe verhouden we ons in wedstrijden tegen dit soort tegenstanders?” simpel te beantwoorden. Zoals zich op het veld openbaarde is Hercules dan veel te sterk. Te gemakkelijk om dit overigens alleen af te wimpelen op de ‘sterke’ tegenstander! Hercules heeft gewoon een goeie ploeg, maar over hetgeen de mannen van SC Everstein daar tegenoverstelden is wellicht een kijkje in de beroemde spiegel wel een keertje nodig!

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Wessel Bergshoeff, Klaas Hazendonk, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Victor Snoek, Bjorn Stathi, Jort Binnenveld, Robbie de Roos, Gerwin het Lam en Yently Lemmer

Wisselspelers: Rens Huntjens, Bart Orsel, Arjan Cornelisse en Simon van Zante

Geschorst: geen

Geblesseerd: Sander Bergshoeff, Sven de Blok en Nader Mechichi

Afwezig: Guillermo Ooft en Walter Snoek

Scheidsrechter: de heer Harvey Mac-Intosh uit Almere

Assistent namens SC Everstein: Cees Bosman

Omdat ook Simon niet helemaal wedstrijdfit bleek te zijn, moest ook hij op de bank beginnen. Opgeteld met de drie geblesseerden en twee afwezigen spreken we dus over een half elftal (plus) van afwezigen. De eerste (grote) kans was dan ook voor Hercules en kwam al na drie minuten: na een verre ingooi, die werd verlengd, kon vrij ingekopt worden, maar gelukkig verdween de bal over het doel. Vier minuten later de eerste dreiging van Everstein: nadat Robbie in de diepte werd gestuurd was de eerste actie prima te noemen, de tweede minder, want nu kon de doelman redding brengen. De volgende kans was ook voor de gastheren, die in deze fase nog gelijk opgingen met de bezoekers. Wessel kwam over rechts en zijn lage voorzet werd, bij de eerste paal, door Bjorn net voorlangs geschoten.

Na twintig minuten leek Hercules op voorsprong te komen, na slap verdedigen kon vrij worden gevuurd op het doel. Ricardo redde wederom op miraculeuze wijze en voorkwam zo de achterstand. Maar Everstein deed nog wel degelijk mee: Robbie stuurde Jort in de diepte, maar die kwam een teenlengte tekort om de bal de juiste richting te geven. Bjorn kreeg hierna geel van de arbiter. Na dik een half uur sloeg het noodlot alsnog toe: slordig balverlies leek, met drie Everstein verdedigers in de buurt, met een sisser af te lopen. Maar omdat geen van drie afdoende ingreep, kon van zo’n vijfentwintig meter (met windje mee) alsnog worden geschoten. De bal verdween in de bovenhoek en, volledig onnodig, stond het 0-1. En acht minuten later leek het duel op slot te gaan, maar Ricardo redde nogmaals fantastisch op een bekeken kopbal (uit een ook bekeken voorzet). Op slag van rust verdubbelden de gasten de voorsprong. Een vrije trap van dertig meter verdween over het Everstein muurtje tegen de touwen: 0-2 op een ongelukkig moment.

Vijf minuten na de pauze onderscheidde Ricardo zich nogmaals met een puike redding en hield hij zijn ploeg nog in de wedstrijd. Maar hetgeen de thuisclub bood was vele malen onder de maat en echt dreigend werd het voor de gasten nooit. Omdat het allemaal te slap was en niet ‘op de man’ maakten de bezoekers optimaal gebruik van de ruimte, die ze kregen. En dat gaat elke opponent natuurlijk ook beter voetballen. Na tien minuten verliet Wessel het veld en hij werd vervangen door Simon. Even later verdween een hoekschop van de invaller pardoes op de lat van de tegenstander. Rick pakte nu, nota bene wegens praten, de tweede gele kaart voor Everstein.

Nadat Ricardo, nu met hulp van de verdediging, een kopbal uit een hoekschop nog onschadelijk hadden gemaakt, werd Erik vervangen door Arjan. Tien minuten later kwam Bart voor Yently, maar het leverde niet het gewenste resultaat. Daarvoor was de strijd al te ver gestreden en maakte de thuisclub nooit de indruk er nog een wedstrijd van te (kunnen) maken. Robbie had de aansluiting nog wel op de voet, na een steekpass van Simon, maar de inzet, die een combi was van een schot en een voorzet, verdween nog ver voorlangs het Utrechtse doel. Vijf minuten voor het einde de definitieve beslissing: vanaf rechts kon een aanvaller van Hercules ongestoord langs de achterlijn de zestien meter inkomen. De lage voorzet werd bij de tweede paal binnen gewerkt: 0-3, einde oefening. In blessuretijd lag Ricardo nog in de weg toen de bal van drie meter werd ingeschoten. Zo bleef het, bij het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Mac-Intosh bij 0-3 en was er sprake van een kansloze nederlaag.

Er komt nu gelukkig een periode van twee weken aan, waarin alle blessures hopelijk genezen en de staf en spelers de zaak op scherp moeten zetten voor het laatste deel van het seizoen. En dat het nodig is, dat bewees Everstein tegen Hercules vanmiddag zeker. Met de loodzware serie voor de boeg (Houten, DESTO en Brederodes) wensen we alle betrokkenen hierbij heel veel succes en zien we elkaar op 07 maart a.s. bij de kersverse koploper Houten (dat vanmiddag zeer knap won bij, het tot nu toe ongenaakbare, Jonathan). Die ploegen hebben nu eenenveertig punten, nummer drie Brederodes heeft er veertig. Als dat geen super slot gaat worden, dan weten wij het ook niet meer. Voor Everstein eerste de taken alles op de rit te krijgen en de mooie plaats in de middenmoot te behouden. En dan zullen we elkaar allemaal bikkelhard nodig hebben, dat lijkt geen enkele twijfel. Tot over drie weken!