EDO (U) 1 - Sc Everstein 1

EDO (U) 1 - Sc Everstein 1

EDO (U) 1

1 - 0

Sc Everstein 1

Competitie

3e klasse D

Datum

26 maart 2022 14:30

Scheidsrechter

G.R. Vugts

Accommodatie

Sportpark Overvecht-Noord
Manitobadreef 8
3565CH
UTRECHT
tel. 030-2610361

De mannen van Everstein bewezen vanmiddag, op een zonovergoten Sportpark Overvecht Noord, dat de vervelende serie na de hervatting van de competitie, met als dieptepunt de uitwedstrijd bij Vriendenschaar, duidelijk aan de beterende hand is. Het werd uiteindelijk, bij de aanstaande kampioen in onze derde klasse, een nipte 1-0 nederlaag, maar als we de talloze open kansen voor de thuisclub even op de achtergrond drukken, waren er voldoende aanknopingspunten om de toekomst weer met het nodige vertrouwen tegemoet te zien. Zoals we in de voorbeschouwing al konden melden, ook een goeie wedstrijd tegen de onbetwiste koploper, kan dit vertrouwen geven. Na afloop van de match in Utrecht waren er eigenlijk twee sleutelmomenten: het dure foutje, waaruit de enige treffer tot stand kwam en de laatste minuut van de blessuretijd, toen een Everstein inzet centimeters langs de verkeerde kant van de paal verdween. Het had het totaalbeeld van de wedstrijd geen recht aangedaan, maar een kniesoor, die daar dan op let, evenals de thuisclub, die duidelijk aangaf niet teveel inspanningen meer te willen doen, na het verkrijgen van de voorsprong. Geen punten dus, maar wel een goed gevoel naar de belangrijke komende week: eerst dinsdag thuis inhalen tegen OSM ’75 en zaterdag wederom een thuismatch tegen de studenten van Odysseus ’91 uit Utrecht.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Gerwin het Lam, Joran het Lam, Robbie de Roos, Rick Fierens, Victor Snoek, Sander Bergshoeff, Klaas Hazendonk, Davey Diks, Erik Bergshoeff en Jop van Steen

Wisselspelers: Ben Camp, Sven de Blok, Merlijn Vos, Bjorn Stathi en Mark Fierens

Geschorst: geen

Geblesseerd / afwezig: Nader Mechici, Wessel Bergshoeff, Simon van Zante en Jort Binnenveld (ziek)

Scheidsrechter: de heer G.R. Vugts uit Soest

Assistent namens SC Everstein: Joel Dolmans

Het was behoorlijk druk op de thuisbasis van EDO en ook duidelijk dat we op bezoek waren bij de koploper. Vooral in het begin zette de thuisclub de toon en deed Everstein eigenlijk hetgeen trainer Remko Versteeg ook vooraf verwachtte van zijn ploeg: goed verdedigen. Maar naarmate de tijd vorderde bleek het middenveld, waar Victor ook zijn plaatsje weer had gevonden, de defensie flink te kunnen ondersteunen. En waar mogelijk ook probeerde, met af en toe ook zeer acceptabel veldspel, om het vijandelijk doel te bestoken. Davey en Robbie lagen in deze fase nog ‘aan de ketting’, waardoor het vervolg niet altijd even gelukkig was.

Maar de kansen waren, zoals gezegd, voor de gastheren. EDO heeft een goeie ploeg met een prima veldbezetting en een paar spelers, die de pass over veertig meter vlekkeloos op de stropdas kunnen leggen. En als er dan diepte werd gezocht, dan kwam Everstein echt in de problemen. Al in de vijfde minuut, maar de inzet werd in één keer uit de lucht en te gehaast ingeschoten, waardoor de bal hoog over verdween. Na tien minuten de eerste goede aanval van de gasten: Gerwin werd over rechts in de diepte gestuurd, maar Davey raakte diens voorzet niet vol, waardoor het slechts een rollertje werd in plaats van een schot. Een minuut later had de voorsprong voor EDO er moeten komen toen Erik een twijfelmoment kende, voor de bal gaan of terug? Zijn opponent twijfelde niet en bracht de bal laag voor bij de tweede paal, waar een spits het toch nog presteerde om de bal over te schieten. Kwamen we goed weg! Halfweg het eerste bedrijf volgde de tweede honderd procent kans, ook nu werd de bal, geheel vrijstaand, hopeloos over geschoten. Wellicht geschrokken door het missen van de eigen kansen, werd het wat minder heftig bij de thuisclub. Everstein kon zich, bij vlagen, onder de druk uitvoetballen, zonder zelf tot grote mogelijkheden te komen. Ook EDO beperkte het tot wat mogelijkheden, zodat de rust aanbrak met de beroemde brilstand.

Na de pauze kwam Sven in de ploeg voor Erik en hij nam ook de positie links achterin de defensie in. De eerste minuten geleken als in het eerste bedrijf, maar al na zes minuten gooide Everstein de eigen glazen in. Op het moment dat iedereen aan het bijsluiten was, werd er balverlies geleden op het middenveld. Trainer Remko had het nog gezegd: we spelen tegen een ploeg, die een halve kans al kan uitbuiten. EDO schakelde direct, stak de bal diep en Ricardo was net te laat om erger te voorkomen: de bal kon het lege doel worden gedeponeerd: 1-0 en toch de achterstand. Tien minuten later redde de doelman wel fantastisch op een inzet van de thuisclub, waardoor het slechts resulteerde in een hoekschop. Even later ruimde aanvoerder Sander het veld (licht hamstrings klachten) en hij werd vervangen door Bjorn. En nog vijf minuten later werd Victor naar de kant gehaald en voor hem kwam Merlijn.

Halfweg de tweede helft leek de beslissing te vallen, maar toen Ricardo werd gepasseerd werd de bal alsnog voorlangs geschoven en zo bleef Everstein in leven. Op het half uur nog een wissel: Davey maakte plaats voor Mark. Jop mocht een vrije trap van zo’n vijfentwintig meter nemen, maar de schuiver, die wel hard was, verdween naast het doel. Tien minuten voor tijd redde Ricardo zijn ploeg nog twee keer voor de nekslag, vooral de tweede redding, met het inmiddels beroemde ‘handje’, mocht er zijn. En zo bleef er ook voor de blessuretijd nog hoop op een resultaat. En dat kwam er, zoals in de inleiding gezegd, bijna ook! Een prachtige aanval, in de vierde minuut van de toegevoegde tijd, belandde in de zestien meter bij EDO. Robbie leek buitenspel te lopen, maar deed niet aan het spel mee, Gerwin was zeker niet buitenspel, maar zijn schuiver verdween luttele centimeters aan de verkeerde kant van de paal.

Even later maakte de prima leidende scheidsrechter Vugts een einde aan EDO tegen Everstein. Het voelde even als zuur, maar terugkijkend op het geheel was er op de overwinning van EDO niets af te dingen. Maar als je, bij tijd en wijle, zo lekker mee kan doen tegen de koploper, die je dan vervolgens ook nog in leven laat, dan had een gestolen puntje o zo lekker geweest. Petje af mannen, zowel voor de strijd, maar vooral de wijze waarop jullie de blamage tegen Vriendenschaar hebben verwerkt. Dat geeft moed voor de komende twee belangrijke confrontaties: komen we terug in het linker rijtje, op komen de ploegen in de rechter kolom dichterbij. Na volgende week zaterdag zullen we meer weten, nu eerst op naar OSM ’75 thuis, dinsdagavond a.s. 20.00 uur aan de Dijk. Tot dan!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!