Brederodes 1 - Sc Everstein 1

Brederodes 1 - Sc Everstein 1

Brederodes 1

5 - 2

Sc Everstein 1

Competitie

3e klasse D

Datum

14 mei 2022 14:30

Scheidsrechter

C.G.L. Kerkhof

Accommodatie

Sportpark Blankensteijn
Langeweg 4
4133AX
VIANEN UT
tel. 0347-373233

De plaatselijke derby tussen Brederodes en SC Everstein werd er vanmiddag duidelijk eentje in de categorie ‘de jongens tegen de mannen’. De thuisclub gaf over negentig minuten veel meer aan vanmiddag niet te willen verliezen en de gasten in het rood en wit restte niet veel anders dan de forse tik op de neus te accepteren. Zo waren ook de verhoudingen binnen het veld duidelijk: Brederodes was beter in de duels, handelde doortastender en profiteerde optimaal van de foutjes die Everstein maakte. Twee strafschoppen hielpen de bezoekers tot twee keer toe in de wedstrijd, maar beide keren maakte Brederodes duidelijk vanmiddag duidelijk de betere te zijn. En daar zal je dan gewoon mee moeten leven, zo simpel kan het zijn. Een drukke en bewogen week leverde uiteindelijk slechts één schamel puntje op (vorige week Vriendenschaar), maar dat werd, toen alle uitslagen vanmiddag bekend werden, alsnog een belangrijk puntje. Want waar OSM ’75 al gedegradeerd is, kunnen Voorwaarts en Focus’ 07, die beiden op twintig punten zijn, met nog drie wedstrijden voor de boeg, de ploeg van trainer Remko Versteeg niet meer achterhalen op de ranglijst. Dertig punten, belangrijk, we hebben het er vaker over gehad.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Joran het Lam, Victor Snoek, Gerwin het Lam, Robbie de Roos, Jop van Steen, Mark Fierens, Flint Lenaers, Rick Fierens, Sven de Blok en Wessel Bergshoeff

Wisselspelers: Erik Bergshoeff, Merlijn Vos, Jesper van Alphen, Jesse Peters, Ben Camp en Rico Lukassen

Geschorst: Klaas Hazendonk

Geblesseerd: Simon van Zante, Sander Bergshoeff en Davey Diks

Scheidsrechter: de heer Kees Kerkhof uit Nieuwegein

Assistent namens SC Everstein: Joel Dolmans

In de beginfase leek het er geenszins op dat Everstein het de thuisclub uiteindelijk zo gemakkelijk zou maken. Ondanks alle goede bedoelingen ging het al na zes minuten mis. Een rare stuiter inzet werd door Ricardo tot corner verwerkt en vanuit die hoekschop volgde een voorzet, die bij de tweede paal, geheel vrijstaand, kon worden ingekopt, 1-0 dus al in de beginfase. Het antwoord leek snel te komen, maar na een actie van Mark over rechts kwam Robbie net tekort om de bal in het doel te werken. Na een kwartier een inschattingsfout in het hart van de Everstein defensie, maar de lage voorzet kon bij de tweede paal ook net niet worden binnen gewerkt. Even later de, op dat moment, zeker verdiende gelijkmaker: Joran werd diep gestuurd en de keeper tikte de Everstein aanvaller duidelijk aan. De arbiter twijfelde niet en de penalty werd door Victor ingeschoten: 1-1.

Het talrijke publiek ging er, onder een heerlijke zonnetje en dit twintig graden, eens lekker voor zitten. Halfweg het eerste bedrijf leek er zelfs even de voorsprong voor de gasten te komen. Victor stuurde Mark, middels een prachtige pass, weg over de rechterklant. Mark twijfelde geen moment en gaf de bal in één keer voor op Robbie. Helaas belandde de inzet op de lat, dat was effe pech hebben. Maar even later de eerste koude douche, toen wederom te slap werd ingegrepen in de defensie van Everstein. De bal belandde zomaar voor de voeten van een Brederodes aanvaller en die hoefde de bal alleen nog maar langs Ricardo te werken: 2-1

Deze hernieuwde achterstand leek ook direct verdovend te werken voor de bezoekers. Ineens was de strijd gespeel en al voor de pauze volgde een derde treffer: vanaf links werd Gerwin simpel uitgekapt en kon Ricardo de 3-1 niet meer voorkomen. En het grote verschil was direct duidelijk: Brederodes kwam voor de derde keer gevaarlijk voor de goal en scoorde prompt drie keer en Everstein liet de kansen onbenut.

Na de pauze duurde het een kwartier alvorens er spannende dingen gebeurde op het veld. Eerst was Brederodes dichtbij de uitbreiding van de voorsprong, maar een op maat gegeven voorzet werd op de paal gekopt, even later kreeg Everstein de tweede, overigens terechte, strafschop, dit keer wegens hands. Joran faalde niet vanaf elf meter en 3-2 op het bord. Maar het gaf allen de burger langs de lijn enige moed, op het veld sloeg de vonk niet over. Sterker nog, de resterende fase was het eigenlijk wachten op doelpunten van de thuisclub. Na de wissel van Merlijn voor Wessel gebeurde dit al snel: na een vloeiende aanval over links kwam de bal bij de tweede paal, alwaar de 4-2 achter Ricardo werd gewerkt. Twee minuten later werd de stand nog wat vervelender, toen, nadat twee spelers op het middenveld bleven liggen, een misverstand tussen Rick en Ricardo werd afgestraft met de 5-2.

Een kwartier voor tijd kwam Jesper voor de geblesseerd geraakte Sven en vijf minuten later kwamen ook de jonkies Jesse en Rico nog, voor respectievelijk Mark en Robbie. De wedstrijd was uiteraard al lang gespeeld, Brederodes hoefde niet meer en Everstein had niet de kracht om nog verdere weerstand te bieden. Een nederlaag die, op basis van effectiviteit, wil om een stapje extra te doen en de duels fel in te gaan en volwassenheid, volledig terecht was, daar valt niets op af te dingen. Benieuwd wat er volgende week op de prestatieladder van Everstein staat. Het lijkt een beetje uit te gaan als de beroemde nachtkaars, maar wellicht kan een opleving het leven van Focus ’07 nog vervelende maken. We zullen het volgende week gaan zien! Helaas ben ik zelf een weekje afwezig, dus wellicht volgt er nog een kort verslag van Erik. Ik zeg, tot in Houten!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!