Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Deze tijd van het jaar, begin april, zou je eigenlijk wel een ‘jasje uit’ mogen doen, hoe anders was het vanmiddag op Sportpark Ries van Arnhem aan de Dijk in Everdingen! Ten opzichte van vorige week een temperatuurverschil van 15 graden, bijna niet te geloven. Was dus meer een kwestie van een ‘jasje aan’ doen en de meeste bezoekers van de wedstrijd tussen SC Everstein en USVV Odysseus ’91 moesten vijf graden en een strak oostenwindje trotseren, met als hoogtepunt in de tweede helft ook nog wat verdwaalde sneeuwvlokken. Bijna winterse omstandigheden dus, maar de collectieve prestatie van de thuisclub vergoede, zeker na afloop, heel veel. In een boeiende, maar zeker niet hoogstaande wedstrijd, was Everstein de studenten uit Utrecht, behoudens het eerste kwartier, volledig de baas. Zeker na het half uur, toen de ploeg op voorsprong kwam, waren de gastheren bepalend voor wat op het veld gebeurde. Na de pauze werd de zege, middels nog twee goals, redelijk gemakkelijk over de streep getrokken, mede ook omdat de tegenstander niet de indruk gaf om tegen elke prijs nog iets te willen forceren.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Joran het Lam, Gerwin het Lam, Sander Bergshoeff, Robbie de Roos, Victor Snoek, Klaas Hazendonk, Jop van Steen, Sven de Blok, Merlijn Vos en Davey Diks

Wisselspelers:

Mats Kooiman, Rick Fierens, Mark Fierens, Erik Bergshoeff en Jort Binnenveld

Geschorst: geen

Geblesseerd: Nader Mechichi, Simon van Zante en Wessel Bergshoeff

Afwezig: Bjorn Stathi (voor werk naar buitenland en voorlopig niet beschikbaar)

Scheidsrechter: de heer C.W.M. (Carel) Jacobs

Assistent namens SC Everstein: Cees Bosman

Je zou eraan gewend raken, maar ook nu begon de formatie van trainer Remko Versteeg niet goed aan de wedstrijd. De gasten zetten de toon en met veel kunst en vliegwerk werd in deze fase een achterstand voorkomen. Ze leken ook de beloning te krijgen, maar het doelpunt, gescoord in de tiende minuut, werd wegens buitenspel afgekeurd. Everstein stelde er bitter weinig tegenover en pas na negentien minuten de eerste aanval, die ergens op leek. Het schot, wat uiteindelijk van Joran, kwam, verdween recht in de handen van de doelman. Maar het was wel het begin van een kentering van hetgeen op de grasmat werd geboden. Everstein kreeg steeds meer aandeel in de wedstrijd, verkregen door veel arbeid en energie. Tot heel veel kansen voor beide doelen kwam het voor alsnog niet, maar daar zou verandering in komen.

Net op het half uur zag Sander vanuit zijn ooghoeken Joran vertrekken. De aanvoerder stak de bal precies en op het juiste moment in de diepte. De steeds beter op dreef rakende aanvaller omspeelde de keeper en deponeerde de bal in het netje: 1-0 en de voorsprong was daar. Het laatste kwartier naar de rust gebeurde er niet veel meer. Om Joran nog een keertje weg te sturen zat het Sander, bij zijn pass, niet mee, waardoor de doelman kon ingrijpen. Op slag van rust goochelde Victor op de achterlijn van Odysseus ’91, maar zijn venijnige schot verdween in het zijnet. Even later blies arbiter Jacobs voor de rust en een lekkere warme bak thee.

Na de pauze kwam Mark in de ploeg voor de in de kleedkamer achter gebleven Davey. Al binnen tien minuten moest Sander zich laten vervangen door Rick. Die ging centraal achterin spelen, waardoor Victor naar het middenveld kon opschuiven. Na een kwartier een van de weinige signalen van de studenten. Een schot van afstand was verrassend te noemen, maar de bal zeilde alsnog naast de paal. We zaten in een (iets) betere fase van Odysseus ’91, nu alsnog proberend de bakens te verzetten. Na een dieptepass was Ricardo op tijd uit zijn goal, voordat de spits gevaarlijk kon worden. Maar even later zou de thuisclub de strijd definitief beslissen.

Robbie, hard werkend als altijd, werd over de linkerflank weggestuurd. Over rechts kwamen Joran en Mark eveneens snel naar voren. Robbie speelde de bal dan ook direct naar de rechterzijde, waar Joran de bal liet gaan voor Mark. Die twijfelde geen moment en schoof de bal tegendraads in de lange hoek. De doelman stond als aan de grond genageld, maar Everstein met 2-0 voor, een zeer belangrijke treffer. Voor de laatste tien minuten kwam Jort voor Robbie en mocht Erik nog in de ploeg komen voor Sven. Vijf minuten voor tijd viel, als het nog niet beslist was, de derde treffer: een passje van Mark zette Joran wederom voor de keeper. De geschiedenis van de eerste goal herhaalde zich, want ook nu omspeelde hij de doelman en schoof de bal tegen de touwen: 3-0 en de zege was binnen.

De studenten van Odysseus ’91 geloofden het verder ook wel en Everstein bracht de zege gemakkelijk over de streep. De uitstekende scheidsrechter Jacobs, die lekker veel liet doorgaan, maakte na precies negentig minuten een eind aan Everstein tegen Odysseus ’91. Binnen vijf dagen tijd mogen de mannen zes punten bijschrijven op het conto en met vierentwintig punten ligt er een prima basis voor de rest van het seizoen. De zesde plaats is ons deel en daar zijn we niet alleen blij, maar ook trots op. Volgende week op naar het eveneens zeer sterk presterende DVSU, dat ook bezig is met een uitstekende reeks. Het zal spannen op het kunstgras in Lunetten, want dan is de inzet de vijfde plaats op de ranglijst. DVSU heeft immers een puntje meer, mooie uitdaging voor de mannen om dit om te draaien.

Vanmiddag zegevierde het collectief tegen een opponent, die vier wedstrijden had gewonnen en één keer gelijk gespeeld. De studenten in het paars vinden natuurgras helemaal niets, kunnen echt wel voetballen, maar hebben, nogmaals gezegd, niet de drive om tot het uiterste te gaan. Dat kwam Everstein vanmiddag prima uit en op de zege, met uiteindelijk ook de ‘nul’ achterin, was door niemand iets af te dingen. Even rust, na een inspannende week met drie wedstrijden, trainen en volgende week naar Utrecht voor de confrontatie met DVSU. Tot volgende week!