Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

De eerste wedstrijd van het drieluik, dat de mannen van Everstein te wachten staat, vanmiddag aan de Lekdijk tegen Vriendenschaar leverde een verdienstelijk punt op. Het vervolg komt als snel, dinsdagavond 20.00 uur, wederom in Everdingen, tegen Desto, dat vanmiddag met 0-3 op de broek kreeg van Hercules. We sluiten dan de week af op zaterdag 14 mei, als we op bezoek gaan bij onze buren van Brederodes in Vianen.

Everstein en Vriendenschaar maakten er vanmiddag een leuke wedstrijd van, waar veel strijd werd geleverd en de meesten uiteindelijk wel konden leven met de 1-1 eindstand. De thuisclub verzuimde in het eerste bedrijf een verschil te maken, door drie dotten van kansen niet te benutten en kreeg daarvoor prompt de deksel op de neus toen de gasten, niet al te lang voor het rustsignaal, op 0-1 kwamen. Na de pauze leek Vriendenschaar door te willen drukken, maar Everstein rechtte nogmaals de rug en een rake kopbal van Jop van Steen zorgde uiteindelijk voor de gelijkmaker. Beide ploegen wisselden goede momenten af met evenzovele mindere momenten, dus probeerde men nog wel de volle buit binnen te halen, maar strandden, zeker in de slotfase, de meeste acties in schoonheid. Toen de prima leidende arbiter Dumont er na zeven minuten extra tijd een einde aan maakte, konden de beide ploegen richting de kleedkamer en de derde helft.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Robbie de Roos, Gerwin het Lam, Wessel Bergshoeff, Victor Snoek, Klaas Hazendonk, Jop van Steen, Rick Fierens, Joran het Lam, Sven de Blok en Mark Fierens

Wisselspelers:

Flint Lenaers, Erik Bergshoeff, Dennis van Donselaar, Davey Diks, Jort Binnenveld en Mats Kooiman

Geschorst: geen

Geblesseerd: Merlijn Vos, Sander Bergshoeff, Erik Bergshoeff en Simon van Zante

Scheidsrechter: de heer R.W.H.J. (Rob) Dumont

Assistent namens SC Everstein: Ton Delfgou

Het eerste kwartier van de semiderby konden de beide ploegen voor weinig opwinding zorgen voor de talrijk opgekomen toeschouwers. Vriendenschaar had optisch een licht overwicht, maar Everstein voetbalde, waar het kon, gewoon mee en voor de beide doelen gebeurde al helemaal weinig. Tot Sven collega Joran diep stuurde over links, Joran een perfecte voorzet afleverde op Robbie, maar helaas sprong de bal te ver van zijn voeten om direct voor gevaar te zorgen. Nu kon zijn inzet nog worden geblokt en leverde het niet meer op dan een corner. Drie minuten later het antwoord van de gasten: een voorzet vanaf links werd doorgekopt bij de eerste paal, waardoor de lange spits net te weinig het hoofd achter de bal kon zetten. Hij stond wel helemaal vrij, maar kopte naast het doel.

Weer drie minuten de volgende grote kans voor Everstein. Joran rommelde zich over de linkerkant de zestien meter van Vriendenschaar in. Oog in oog met de doelman verdween zijn inzet net voorlangs de verkeerde kant van de paal. Wellicht had de vrijstaande Mark een betere optie geweest. Net voor het half uur gevaar aan de andere kant. Een vrije trap van zo’n twintig meter werd echter over en naast geschoten. Bij de volgende aanval was Jop aan de beurt. Hij kreeg de bal van Mark, kapte zijn man uit, maar de venijnige inzet in de korte hoek werd prima gepareerd door de doelman. Ook nu zat er niet meer in dan een hoekschop. Even later had die voorsprong er ten derde male moeten komen. Robbie onderschepte de bal in de zestien meter van Vriendenschaar en bediende Mark. In plaats van direct in te schieten wachtte hij net te lang, waardoor zijn schot alsnog geblokt kon worden. Met nog vijf minuten te gaan ontving Wessel het eerste geel van de wedstrijd. En Everstein kreeg, met nog drie minuten op de klok, de rekening gepresenteerd: het zag er achterin, bij een dieptepass, niet goed uit en de spits kon alleen richting het doel van Ricardo. Die schatte de situatie net niet voldoende in, waardoor de bal recht toe en recht aan in het doel verdween: 0-1. Tot de rust restte nog een gele kaart voor Klaas en werd de vrije trap wederom hoog over geschoten.

Na de pauze leek de strijd binnen twee minuten beslist te worden. De spits speelde Rick uit en leek te gaan scoren. Gelukkig bleef Ricardo naar de bal kijken en kon zich voor het gevaar storten. Na een kwartiertje, waarbij Everstein eerst even moest overleven, maar zich daarna terug knokte in de wedstrijd, werd Wessel vervangen door Flint. Net daarna wederom een mogelijkheid voor de gasten, maar de lage voorzet vanaf rechts kon, bij de tweede paal, net niet worden binnen gelopen. Na twintig minuten kwam Everstein op 1-1 toen Rick een vrije trap, vanaf de rechterflank, op het hoofd van Jop plaatste. De bal leek naast te gaan, maar verdween uiteindelijk in het uiterste hoekje tegen de netten. Vijf minuten later een volgende mogelijkheid toen Robbie, uit een corner van Joran, vrij mocht inkoppen. De inzet verdween alsnog ruim langs het doel. Net voor het half uur kwam Davey voor Mark en twee minuten later kwam Jort voor Davey. Nee, geen apenverhaal, maar Davey was zeer ongelukkig, verdraaide zijn enkel en kon niet verder.

Tien minuten voor tijd werd Joran keurig in de diepte gestuurd. Zijn schot werd gestopt door de doelman, die wel een rebound moest toestaan. Na wat klutswerk ging de bal er niet in en ook een roep om hands vond geen genade bij de leidsman. Laatst wapenfeiten van de onderhoudende en spannende pot: een vrije trap van de bezoekers, voor de derde keer over het doel van Ricardo en Rick, die nog geel pakte, toen hij zijn opponent vast hield. Kort daarna blies scheidsrechter Dumont voor het laatst en kon Everstein tegen Vriendenschaar de historie in bij een 1-1 eindstand, daar kunnen we mee leven.

Even rust nemen, het puntje koesteren (ja, we zijn op dertig gekomen!!) en dan snel prepareren voor de volgende competitie klus, dinsdag a.s., als Desto op bezoek komt aan de Lekdijk te Everdingen. De semiderby tegen Vriendenschaar liet in elk geval een heel ander Everstein zien dan destijds in Culemborg. We nemen dat mee voor dinsdag en hopen dan het sterke Desto, dat de laatste weken wel wat van slag is, goed partij te kunnen geven. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur, tot dinsdag!