DVSU 1 - Sc Everstein 1

DVSU 1 - Sc Everstein 1

DVSU 1

4 - 1

Sc Everstein 1

...
...
...
...

Competitie

3e klasse D

Datum

9 april 2022 14:30

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark Lunetten
Olympus 11
3524WB
UTRECHT
tel. 030-2870910

Op de uiteindelijke 4-1 nederlaag bij runner up DVSU was helemaal niets af te dingen, maar de wijze waarop deed toch bij menigeen langs de lijn de wenkbrauwen fronsen. Tegen de natuur van de laatste weken in begonnen de mannen prima aan het karwei, maar na de vroeg gekregen voorsprong wilde het allemaal niet meer zo vlotten. Naarmate de strijd vorderde grossierde de ploeg in foute passes, waardoor de gastheren, die, als ze vaak in balbezit kwamen, steeds sterker werden en hetgeen zich op het veld afspeelde naar hun hand konden zetten. Balbezit is een schoon goed in voetbal, want als je de bal hebt kan de tegenstander geen kwaad uitrichten. De beginfase toonde dit ook aan, toen was Everstein de bovenliggende partij, maar helaas kantelde de strijd steeds meer in het voordeel van de thuisclub. Een goede ploeg overigens, met een aantal uitstekende spelers, maar het zou te ver gaan deze nederlaag te wijten aan de kracht van de tegenstander. Laten we het maar houden op een incident, waarbij de ploeg, die vorige week als collectief wist te winnen van Odysseus ’91, vanmiddag een collectieve offday had, als het tenminste gaat om twee basisbeginselen: zuinig op balbezit en zuiver in de passing. En daar kun je in het hedendaagse voetbal best wel ver mee komen!

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Joran het Lam, Sven de Blok, Jop van Steen, Klaas Hazendonk, Gerwin het Lam, Victor Snoek, Robbie de Roos, Mark Fierens, Sander Bergshoeff en Merlijn Vos

Wisselspelers:

Rick Fierens, Davey Diks, Erik Bergshoeff en Mats Kooiman

Geschorst: geen

Geblesseerd: Nader Mechichi, Wessel Bergshoeff en Simon van Zante

Scheidsrechter: de heer C.M. (Corné) Draaijer uit Ede

Assistent namens SC Everstein: Joel Dolmans

Het eerste kwartier van de wedstrijd was zeker voor de bezoekers. Everstein begon scherp aan de strijd, stond goed in de organisatie en won de meeste persoonlijke duels, zeker in defensief opzicht. Bovendien hanteerden de gastheren veelal een lange pass, die, gedragen door de wind, veelal over de achterlijn of in de handen van Ricardo verdwenen. En het loon kwam al snel: een mooie combinatie, waarbij Robbie aanvoerder Sander diep stuurde, leidde tot een keurige voorzet bij Mark. Die schoot de bal zeer beheerst tegen de touwen: 0-1 en een lekker begin.

De volgende fase was de strijd in evenwicht, kwam er wat meer druk van DVSU en werd het bijna gelijk toen bij de tweede paal, geheel vrijstaand, mocht worden aangelegd. De bal verdween naast het doel van Ricardo. Aan de andere kant een prima afstandsschot van Sven, dat ook net naast het doel verdween. Maar vanaf nu kantelde de strijd volledig en moest Everstein met kunst en vliegwerk de zaak dicht houden. Gerwin onderscheidde zich twee keer achter elkaar, door precies op tijd een blok te zetten, waardoor verder geen gevaar ontstond voor de goal van Ricardo.

Op het half uur werd ook de dekking en de organisatie wat losgelaten en kon de gelijkmaker niet uitblijven. Die was overigens van grote schoonheid: een voorzet vanaf rechts belandde bij een DVSU speler op zo’n twintig meter van het doel. Het schot verdween rechtstreeks in de kruising en Ricardo was kansloos: 1-1. Even later redde de lat boven Ricardo Everstein voor een achterstand, daar kwamen we nog goed weg. Richting de thee nog twee momenten: eerst raakte Victor een kansrijke vrije trap op de rand van de zestien meter volledig verkeerd en Ricardo redde, op slag van rust, nog een keer zeer fraai en verwerkte de bal tot hoekschop. Maar de rust brak aan met 1-1.

Na de pauze nog geen wijzigingen bij Everstein. Maar de gastheren hadden de invloed van de thee beter meegebracht voor het tweede bedrijf. Vanaf het begin werd Everstein terug gedrongen en het was een wonder dat het halfweg de tweede helft nog steeds 1-1 stond. Eerst verprutsten de gastheren twee vrije trappen van twintig en zestien meter en even later kon Sven de bal nog van de doellijn halen om erger te voorkomen. Na twintig minuten kwam Rick in het veld voor aanvoerder Sander. Even later kon Ricardo een kopbal uit een hoekschop nog pakken, maar daarna was het wel raak: een inzet vanaf links leek nog te worden gekeerd door de doelman, maar via zijn handen verdween de bal alsnog, tergend langzaam, over de doellijn: 2-1 en zeker verdiend.

De rest werd alleen nog belangrijk voor de wissels: Erik en Davey kwamen voor Merlijn en Mark, maar de strijd was gestreden en de thuisclub oppermachtig. Everstein deed zijn best, probeerde het nog wel, maar telkens waren de laatste passjes niet op maat. Na een half uur de eerste mogelijkheid, toen Jop en Joran combineerden, maar het schot van Joran verdween over het doel van DVSU. Tien minuten voor tijd de definitieve beslissing: wederom werd er niet goed verdedigd en de inzet vanaf links verdween onder Ricardo door in het doel: 3-1 en gelopen koers. Nadat Robbie twee keer niet tot de juiste afwerking kon komen (eerste keer was de inzet de zacht, de tweede keer kreeg hij de bal niet lekker mee), kwam het slotakkoord van de thuisclub. In de laatste minuut wederom een bal over links en een zee van ruimte. De inzet leek een copy van de 3-1, ook nu verdween de bal onder Ricardo door in het doel: 4-1 en direct de eindstand, toen de prima leidende arbiter Draaijer DVSU tegen Everstein naar de historie floot.

Een slechte generale…. Waar hebben we dat vaker gehoord? Het was zeker niet best, wellicht wat behoudend (maar toch ook dan vier goals tegen), maar misschien we de ideale opmaat naar de derby, volgende week in Hei- en Boeicop. Het collectief, dat vandaag hard op de billen viel, zal dan moeten tonen dat de ruime zege in de eerste wedstrijd van het seizoen geen toeval was. Dan is de derby sowieso al een uitdaging, zo’n tik als vanmiddag kan dan net nog een extra stukje motivatie brengen. Het was vanmiddag ‘gewogen en te licht bevonden’, hopelijk volgende week de ommekeer? Tot dan!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!