Voorwaarts 1 - Sc Everstein 1

Voorwaarts 1 - Sc Everstein 1

Voorwaarts 1 -  Sc Everstein 1

Na een vrij weekend pakken de mannen van Everstein de draad weer op met een uitwedstrijd bij de nummer zes op de ranglijst, Voorwaarts in Utrecht. Door de hernieuwde maatregelen bovendien ook weer een eerste wedstrijd zonder publiek. In het kader van het virus misschien begrijpelijk, maar op sportief vlak een enorme domper. Voetbal is naast sport ook een stukje entertainment voor vele supporters, die net weer gewend waren aan hun ritme op zaterdagmiddag: lekker langs de lijn, de jongens aanmoedigen. Helaas, het mag niet zo zijn en we kunnen ons dus opmaken voor een wedstrijd zonder ambiance. Maar de competitie gaat verder, dus wordt het schakelen voor de groep, hetgeen uiteraard ook geldt voor de tegenstander Voorwaarts.

De gastheren van zaterdag doen het eigenlijk hartstikke goed in deze competitie. Uit de zes gespeelde eerdere wedstrijden behaalde men tien punten en dat levert tot nu toe plaats zes op, dik in het linker rijtje. Wat tevens opvalt is dat de groen zwarte brigade gemakkelijk scoort (veertien keer), maar ook gemakkelijk goals incasseert (ook veertien keer). Soms levert dat ruime zeges op (1-5 op bezoek bij Focus ’07 en 4-2 thuis tegen Brederodes), anderzijds mag je dan de 4-0 nederlaag (recent bij onze vrienden van HSSC ’61) wel opvallend noemen. Ook bij Voorwaarts was men daar niet over te spreken. Zeker als je zelf de opgelegde kansen niet benut en drie goals wat gemakkelijk weggeeft. Dan help je de tegenstander in het zadel en dat gebeurde prompt.

Veel goede herinneringen heeft Everstein overigens ook niet aan de wedstrijden op Sportpark de Berekuil in Utrecht. Op het kleine kunstgrasveld (wat, naar we begrepen hebben, inmiddels is voorzien van een nieuwe grasmat) was de laatste keer ook een 4-0 nederlaag het resultaat. Maar sindsdien heeft de ploeg, zoals trainer Remko Versteeg het noemde, ‘meer kleur op het gezicht gekregen’. Zeker ten opzichte van de laatste wedstrijd in de vorige lockdown zonder publiek, oktober 2020 bij Haaften. En dat blijkt ook uit de prachtige vierde plaats, die Everstein inneemt op de ranglijst. Tot nu toe stond er alleen geen maat op de trotse, ongeslagen koploper, EDO uit Utrecht. Deze strijd werd weliswaar met 1-3 verloren, maar Everstein slaagde er in elk geval in er een echte wedstrijd van te maken. En dat geeft hoop voor de toekomst.

Ook op personeel vlak gloort er weer wat hoop vanuit de ziekenboeg. Wessel Bergshoeff en Robbie de Roos werken keihard aan hun herstel en wellicht zijn ze speelklaar voor de match bij Voorwaarts. De groep zal sowieso weer wat groter zijn, dus kan de technische staf ook weer wat meer keuzes maken. Een nieuwe driepunter zou van grote waarde zijn, dan wordt het gat met de tegenstander zeven punten en kunnen we gerust adem halen. Want zo snel mogelijk weg blijven van het rechter rijtje blijft een eerste doelstelling, alles daarnaast is meegenomen. Jammer, jammer en nogmaals jammer dus dat deze wedstrijd zonder publiek gespeeld gaat worden.

Voorwaarts tegen Everstein wordt zaterdag a.s. gespeeld op Sportpark de Berekuil in Utrecht en begint om 14.00 uur. Indien mogelijk zullen we proberen u een zeer uitgebreid verslag voor te leggen, waardoor u optimaal op de hoogte kunt blijven van de verrichtingen van ons vlaggenschip, hetgeen ze zeker verdienen. Scheidsrechter van dienst is de heer P.E. Haringa uit Amersfoort. We wensen de mannen alle succes!!

Competitie

Wedstrijd-nummer

65727

Scheidsrechter

P.E. Haringsma

Accommodatie

Sportpark Berekuil
Arienslaan 2
3573PT UTRECHT
tel. 030-2716858

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
06 nov 2021 HSSC'61 1 - Voorwaarts 1 co 4 - 0
30 okt 2021 Voorwaarts 1 - Brederodes 1 co 4 - 2
23 okt 2021 Focus '07 1 - Voorwaarts 1 co 1 - 5
16 okt 2021 Voorwaarts 1 - DESTO 1 co 0 - 3
09 okt 2021 Houten 1 - Voorwaarts 1 co 3 - 1

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
11 nov 2021 Delta Sports '95 fc 1 - Sc Everstein 1 vr 1 - 0  
06 nov 2021 Sc Everstein 1 - EDO (U) 1 co 1 - 3
30 okt 2021 Odysseus '91 1 - Sc Everstein 1 co 2 - 2
26 okt 2021 Sc Everstein 1 - Hercules 1 co 2 - 1
23 okt 2021 Sc Everstein 1 - DVSU 1 co 2 - 0
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!