Voorwaarts 1 - Sc Everstein 1

Voorwaarts 1 - Sc Everstein 1

Voorwaarts 1

3 - 7

Sc Everstein 1

8'
10'
28'
... (schot)
56'
61'
Victor Snoek (vrije trap)
61'
... (schot)
77'
3-6 (schot)
88'

Competitie

3e klasse D

Datum

20 november 2021 14:00

Scheidsrechter

P.E. Haringsma

Accommodatie

Sportpark Berekuil
Arienslaan 2
3573PT
UTRECHT
tel. 030-2716858

Wat was het vandaag jammer dat zoveel trouwe fans thuis moesten blijven in verband met de hernieuwde en aangescherpte corona maatregelen. Want juist vanmiddag speelde Everstein één van de beste wedstrijden sinds lange tijd en we weten zeker dat velen van u glunderend langs de lijn zouden hebben gestaan. Het eerste kwartier werd Voorwaarts, op de ranglijst slechts twee plaatsen achter Everstein, werkelijk van het veld geblazen. Bijna alles wat langs rood en wit kwam lukte ook in deze fase, maar dat werd persoonlijk door de mannen afgedwongen. Voorwaarts heeft helemaal niet zo’n slechte ploeg, maar kon niet anders doen dan toekijken hoe de excellerende Everstein ploeg superieur bleek. 

Na de ‘show’ van het eerste halfuur ging de storm uiteraard wat liggen en werd ook het aandeel van de thuisclub weer wat groter in de wedstrijd. De rust werd uiteindelijk bereikt bij een 0-4 voorsprong en na de pauze wordt het er vaak niet echt beter op, zeker niet gezien de tussenstand, in dit soort wedstrijden. De gastheren wilden een stukje eerherstel en er nog het beste van maken, voor Everstein was de strijd al lang gestreden. Het doelpuntenfestijn ging echter onveranderd door en in het tweede bedrijf troffen beide ploegen drie keer het doel, maar, zoals al gememoreerd, helaas konden weinigen dit allemaal live meemaken. Dus moet u het voorlopig doen met een uitgebreid verslag, waarin we proberen alle bijzonderheden in en langs de lijn mee te nemen. Een prachtige overwinning dus en dat smaakt naar meer, zeker als volgende week DESTO, wederom in Utrecht, de tegenstander zal zijn.

Voor SC Everstein kwamen de volgende namen aan de aftrap:

Ricardo de Keijzer, Gerwin het Lam, Joran het Lam, Sander Bergshoeff, Rick Fierens, Robbie de Roos, Davey Diks, Klaas Hazendonk, Jop van Steen, Victor Snoek en Erik Bergshoeff

Op de reservebank namen plaats:

Ben Camp, Flint Lenaers, Jort Binnenveld, Sven de Blok, Wessel Bergshoeff

Geschorst: geen

Geblesseerd: Bjorn Stathi (afgehaakt na warming up), Mark Fierens en Simon van Zante

Scheidsrechter: de heer P. E. Haringsma uit Amersfoort

Assistent namens SC Everstein: Koos den Braber

De ambiance voor de wedstrijd tegen Voorwaarts was niet anders dan twee seizoenen gelden, toen we met 4-0 aan ons broek kregen. Bewolkt, grijs, fris en gedurende de hele wedstrijd een miezer motregentje. Maar twee dingen waren wel anders: ten eerste de nieuwe bovenlaag kunstgras en ten tweede (wellicht ook wel als gevolg van het eerste) een Everstein ploeg, die direct duidelijk wilde maken, waarvoor we waren gekomen: drie punten. Toch was de eerste mogelijkheid voor de thuisclub: tot drie keer toe slap verdedigen leidde uiteindelijk tot een inzet, die Ricardo nog maar net naast het doel kon tikken, met een corner als gevolg. Maar het was de inzet van de rood witte show, geopend door Joran. Net over de middellijn dribbelde hij de bal tot de zestien meter van de thuisclub. Toen ook nu nog niemand ingreep verzond hij een schuiver, die via de binnenkant van de paal doeltreffend was: 0-1 en dat binnen acht minuten.

Twee minuten later dacht dezelfde Joran dat kunstje nogmaals te doen. Nu werd hij op de zestien meter aangespeeld en in plaats van een schuiver werd het nu een doffe dreun, die hoog in het doel verdween: 0-2 en even in de ogen wrijven. Everstein was werkelijk heer en meester en het was een lust om vanaf de kant te bekijken. In de negentiende minuut stak Jop de bal op Gerwin en uit diens voorzet schoot aanvoerder Sander de 0-3 op het bord. En om het gala compleet te maken stuurde Sander na vijfentwintig minuten Robbie weg over de rechterflank. De aanvaller bleef zijn tegenstander op snelheid de baas en schoot de 0-4 in de lange hoek, nog maar een keertje in de ogen wrijven. 

Vanaf dit moment werd het veldspel een tandje minder. De bal ging niet meer zo gemakkelijk van voet tot voet en ook de passes in de diepte werden slordiger. Maar ja, even afblazen na zo’n half uur, dat mag dan ook wel. De thuisclub sputterde nu ook wat tegen, maar verder dan een inzet, die voorlangs het doel van Ricardo ging en een kopbal met stuit, die ook ruim voorlangs ging, kwamen de groenzwarte streepjes niet.

Na de pauze kwam Everstein ongewijzigd terug op het veld, waar inmiddels de kunstlichten waren ontstoken. Voorwaarts wilde wat rechtzetten, maar Everstein kwam de eerste tien minuten niet echt in de problemen. Toen belandde een bal uit de kluts voor de voeten van een aanvaller van de gastheren en die werkte de bal in de lange hoek: 1-4 en nog weinig aan de hand. Na een uur verdween een volgende bal, vanuit de kluts, via de handen van de keeper en de lat over het doel van Voorwaarts. Even later speelde de thuisclub terug en de doelman pakte de bal in de handen. Vanaf twaalf meter schoot Victor de bal, na een kort tikje, hard tegen de touwen en de marge weer op vier: 1-5. 

Even later werd een inzet van Joran door de doelman, wederom op de lat en corner getikt. Het werd tijd om te wisselen en dat deed het technisch duo Versteeg en Kers dan ook volop: Sander en Robbie verlieten de mat en die werden vervangen door Jort en Wessel, terug van zijn blessure. Een wissel met gevolgen overigens, verderop in de wedstrijd.

Dik twintig minuten voor tijd werd Gerwin over rechts weggestuurd. Zijn lage voorzet hoefde alleen nog te worden binnen gelopen en dat deed Jort dan ook zonder problemen: 1-6 en nogmaals knipperen met de oogjes. Nu verlieten Victor en Erik het veld en zij werden opgevolgd door Flint en Sven. Het luidde een enigszins rommelige eindfase in, maar waar nog wel veel gebeurde. Een rush over de rechterflank van Voorwaarts werd knap in de lange hoek gewerkt, naast de kansloze Ricardo: 2-6. Een foutje van Klaas kon door Jop worden goedgemaakt, maar niet zonder een gele kaart (de enige van de wedstrijd). Een minuut voor het einde van de officiële speeltijd werd Rick (ook tot zijn eigen ontsteltenis) verrast door een knappe voetbeweging van zijn tegenspeler, waardoor de 3-6 tussenstand op het bord kwam te staan. Het slotstuk was echter weer voor Everstein: een klein inschattingsfoutje van zijn tegenstander werd door Wessel afgestraft met de 3-7 eindstand. Goeie wissels dus (jazeker Remko), want zowel Jort als Wessel namen een goal voor hun rekening.

Even later maakte arbiter Haringsma een eind aan Voorwaarts tegen Everstein. Hulde aan de mannen voor, bij tijd en wijle, prachtig voetbal, mooie goals en een klinkende zege. Een mooi herstel van de nederlaag tegen EDO en een prachtige opmaat naar de clash van volgende week, dan moet Everstein op bezoek bij DESTO in Utrecht, de nummer twee van de ranglijst, die vanmiddag niet wisten te winnen bij Vriendenschaar in Culemborg. Maar wij staan vier en we spelen gewoon goed. Nu de periodes van dominantie nog verder uitbouwen en makkelijk blijven scoren. Dat zien we vol vertrouwen uit naar volgende week. We hopen dat wederom zo’n lange samenvatting te maken, opdat nu niet al teveel hoeft te missen. Tot volgende week!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!