Sc Everstein 1 - Voorwaarts 1

Sc Everstein 1 - Voorwaarts 1

Sc Everstein 1

4 - 1

Voorwaarts 1

...
...
...
...
40'
...

Competitie

3e klasse D

Datum

23 april 2022 14:30

Scheidsrechter

Th. Blommesteijn

Accommodatie

Sportpark sc Everstein
Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Na een uiterste inspanning, zoals vorige week in de derby tegen HSSC ’61, lijkt zo’n wedstrijd tegen de nummer voorlaatst op de ranglijst niet op het juiste moment te komen. Even afblazen, even de druk eraf, het speelt dan allemaal mee, bewust of onbewust, in de koppies van de mannen. En dat was de eerste helft ook te merken bij de thuisclub, het was ronduit teleurstellend, mat en eigenlijk ook wel slecht te noemen. Maar ook nu was het net voldoende om tegen Voorwaarts met 1-0 de rust te halen. Na de pauze even gas geven, zo zou je denken, maar het tegendeel gebeurde: het tiental van Voorwaarts kwam direct na de pauze op gelijke hoogte. En net een kwartier in het tweede bedrijf, toen Everstein weer een voorsprong had genomen, schoot een van de betere spelers aan Utrechtse zijde, geheel vrijstaand, de bal over in plaats van in het doel, anders had het zowaar weer 2-2 geworden. Toen even later de 3-1 alsnog viel was het gedaan met het verzet van Voorwaarts en kon Everstein uiteindelijk nog een ruime 4-1 winst op het scorebord zetten. Na het puntje van vorige week ging het vandaag om de volle drie punten en die bleven, uiteindelijk nog vrij gemakkelijk, aan de Lekdijk.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Robbie de Roos, Victor Snoek, Joran het Lam, Erik Bergshoeff, Jop van Steen, Rick Fierens, Mark Fierens, Gerwin het Lam, Sven de Blok en Klaas Hazendonk

Wisselspelers: Jesper van Alphen, Flint Lenaers, Merlijn Vos en Mats Kooiman

Geschorst: geen

Geblesseerd: Wessel Bergshoeff, Sander Bergshoeff en Simon van Zante

Scheidsrechter: de heer Theo Blommesteijn uit Zwanenburg

Assistent namens SC Everstein: Cees Bosman

Het eerste kwartier van Everstein tegen Voorwaarts kunnen we eigenlijk gewoon overslaan. Op de video heet dat doorspoelen, want er gebeurde werkelijk helemaal niets goed(s) van beide kanten. Te lange passes, ballen hoog door de lucht en balverlies alom, niet direct om aan te gluren. De voorspong voor Everstein kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een hoekschop vanaf rechts, genomen door linkspoot Victor, verdween, zonder dat iemand de bal raakte, over de doellijn: 1-0 dus toch een voorsprong.

Er kwamen wat meer mogelijkheden, maar in het veldspel nog weinig verbetering te zien. Halfweg de eerste helft voerde men een combinatie te lang door, waardoor de actie alsnog strandde in schoonheid en een afstandsschot van Victor verdween recht in de armen van de doelman. Pas op het half uur het eerste gevaar van Voorwaarts, een bal vanaf de linkerflank werd hard en laag voorgegeven, gelukkig kon niemand de voet tegen de bal zetten, waardoor die voorlangs het doel verdween. Dik vijf minuten voor de pauze het eerste kantelmoment in de wedstrijd: een tackle van achteren, op de benen van Klaas, werd door scheidsrechter Blommesteijn (zonder enige twijfel) beloond met rood. De gasten, die het al moeilijk hebben (hadden) gereduceerd tot tien man dus. Laatste wapenfeit van de eerste helft een afstandsschot van Joran, maar ook deze keer verdween de bal rechtstreeks in de handen van de doelman.

Na de pauze, zoals gezegd, zou je verwachten dat Everstein een tandje bij zou schakelen. Het tegendeel gebeurde! Nog maar koud bezig een enorm geklungel in de defensie van de thuisclub en na wat klutswerk kon de bal gemakkelijk in worden geschoten: 1-1 en een flinke domper dus. Maar binnen vijf minuten volgde het eerste herstel. Gelegenheid aanvoerder Rick stak het halve veld over en vond uiteindelijk broer Mark. En die deed iets heel fraais door de bal in één keer geplaatst in het doel te werken: 2-1 en de voorsprong hersteld.

Na een kwartiertje volgde het tweede kantelmoment in de wedstrijd. Wederom ongelooflijk mis in de defensie van Everstein en nadat de linkerspits nog een mannetje had uitgekapt, kon hij de bal in het lege doel werken. Tot ontsteltenis van Voorwaarts en waarschijnlijk ook nogal wat fans langs de lijn, schoot hij alsnog over het doel van Ricardo. Direct daarna gaf de thuisclub de opponent direct de genadeklap. Jop was verantwoordelijk voor de pass, Robbie voor de aanname op de borst en de fraaie afwerking, door de bal hard in de verre hoek te plaatsen: 3-1 en een gelopen koers. Nu kwam Merlijn in de ploeg voor Rick. Vijf minuten later, na wederom een mooie aanval over rechts, bracht Gerwin de bal laag voor, maar Mark kwam een teenlengte te kort om af te werken. Dat lukte een minuutje later weer beter: Jop stuurde Joran diep over rechts en diens voorzet werd van dichtbij door Robbie binnen gelopen: 4-1.

Erik en Joran maakten daarna nog plaats voor Flint en Jesper, maar de thuisploeg verzuimde het laatste kwartier om meer goals te maken. Bij een aantal spelers van Voorwaarts was de pijn leeg en er ontstonden wel voldoende mogelijkheden voor de uitbouw van de score: Joran mocht ook moederziel alleen voor het doel hoog over schieten en Sven had, na een actie van Mark, de pech dat de bal net aan de verkeerde kant van de paal langs ging. Zo eindigde deze ongelijke strijd, waarbij arbiter Blommesteijn verder weinig problemen kende en weinig extra tijd bijtrok, in een regelmatige zege voor Everstein. Het ging vandaag om de drie punten en die kunnen worden bijgeschreven: de dertig grens komt in zicht! Volgende week weer een nieuwe ronde en dus nieuwe kansen, al zal het bij het sterke Hercules niet zo gemakkelijk gaan als vanmiddag tegen Voorwaarts. Tot volgende week!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!