Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Om 3 minuten over half 3 op zaterdag 25 september trapt Everstein 1 af voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022, voor de verandering weer eens in de sterke poule 3D van West 1. Laten we hopen dat deze competitie wel tot een goed einde gebracht kan worden en niet zoals de twee vorige seizoenen voortijdig wordt beëindigd door corona perikelen. Geduchte tegenstander op deze wedstrijddag? Onze voetbalvrienden van HSSC’61; wie heeft dit prachtige affiche bedacht voor een seizoensouverture? Uw vaste reporter Gert van der Gun zeker niet want die moet deze wedstrijd vanwege zijn welverdiende vakantie in Griekenland missen. Helaas voor hem liet Youtube het daar volledig afweten.

Uren voor aanvang van de wedstrijd is er al de nodige bedrijvigheid op een nog grauw en grijs sportpark Rinus van Arnhem waar alles in gereedheid wordt gebracht voor De Derby der Lage Landen zoals deze wedstrijd te boek staat. Tenten staan al op het terras, meubilair wordt eronder geplaatst, extra urinoirs voor de nerveuzen met hoge nood, een kraam voor de ‘coronacheckers’ en vroeg in de middag installeert Bas van SoccerReporter TV zich met volledige uitrusting voor een live uitzending op Youtube.

Wat is het mooi dat na lange tijd het sportpark weer eens langzaam volloopt met de bezoekers voor deze wedstrijd. Wie naar binnen wil moet  de corona QR code laten checken en krijgt een polsbandje. Dat lijkt allemaal probleemloos te verlopen voor zover uw reporter dat heeft kunnen waarnemen.  Als voorafje spelen de Jo14 teams van beide clubs tegen elkaar en delen de punten, 2-2. Gezien de resultaten de afgelopen jaren ook een uitslag waarmee we voor het standaardteam zouden tekenen?

Terug naar de wedstrijd die is gestart onder een waterig zonnetje welke verwoede pogingen doet om door het wolkendek te breken. Voor Everstein komen de volgende elf binnen de lijnen: Ricardo de Keijzer onder de lat, als backs Erik en Wessel Bergshoeff, centraal Victor Snoek en Klaas Hazendonk. Het middenveld wordt bevolkt door Sven de Blok, Sander Bergshoeff en Jop van Steen. Voorin zien we Joran het Lam, Davey Diks en Robbie de Roos. Op de bank hebben plaatsgenomen Gerwin het Lam, Mark Fierens, Simon van Zante, Jort Binneveld, Nader Mechichi, Bjorn Stathi en Ben Camp.

Het eerste kwartier is Everstein voornamelijk op de helft van HSSC te vinden en krijgt het  enkele kansjes waaronder een schot van Victor wat ruim naast gaat. HSSC probeert met lange ballen over de Everstein defensie de scherp staande spits te bereiken en dat kan in de 10e minuut een goal opleveren maar de lob verdwijnt ver naast het doel van de uitgekomen Ricardo. Na een aanval van HSSC over de linkerflank in de 14e minuut die niets oplevert rukt Wessel weer eens op langs de rechter zijlijn en sleept een corner uit het vuur. De corner van Sven wordt in de 5 meter niet goed verwerkt en de bal valt voor de voeten van Erik. Een droge lage knal tussen diverse benen door brengt de 1-0 op het scorebord, een op dat moment verdiende voorsprong voor de thuisploeg die tot dat moment een overwicht heeft. In de minuten die volgen komt HSSC beter uit de verf en krijgt in de 19e minuut de eerste corner. De hoge bal wordt richting tweede paal ingekopt en is daar een prooi voor Ricardo. De volgende minuten golft het spel heen en weer zonder gevaarlijke momenten en lijkt het spel zelfs een beetje gezapig, iets wat we niet gewend zijn van ‘de derby’.  Vooral van onze gasten zijn we dat niet gewend. Ook een vrije trap en een corner leveren weinig gevaar op voor het Everstein doel.

Pas in de 26ste minuut lijkt van de linkerflank weer een goede voorzet van de voet van Sander te komen maar de bal eindigt in de handen van de HSSC doelman. De aanval van HSSC die volgt eindigt door een overtreding op ca. 30 meter van het Everstein doel. De goed genomen vrije trap van Nicky van Dam teistert buiten bereik van Ricardo de rechter paal en valt voor de voeten van de attent inlopende Remon van Soest die de kansloze Ricardo passeert: 1-1. Een domper voor de thuisclub, op dat moment verdiend voor de gasten die helemaal terug in de wedstrijd zitten. Enkele minuten later wordt een Everstein aanval onderbroken en volgt een splijtende pass door het midden waardoor Remon van Soest vrije doorgang krijgt richting Everstein doel. Helaas voor hem, buitenspel en weg kans. Na wat ongevaarlijke aanvallen over en weer volgt in de 36e minuut een vrije trap voor Everstein nadat Wessel gestuit is bij de achterlijn. De vrije trap van Sven gaat door een woud van spelers voor het doel langs en eindigt voorbij de tweede paal buiten het veld.

Nadat HSSC in de 39ste minuut een corner krijgt die simpel wordt uitverdedigt breekt de laatste periode van de eerste helft aan die zich voornamelijk afspeelt op de HSSC helft. Op dat moment is ook de bewolking al geheel verdwenen en baadt het sportcomplex in het zonlicht. In korte tijd krijgt een aandringend Everstein 2 corners te nemen die niets opleveren, weer even later gevolgd door een vrije trap waar ook een corner uit volgt, echter zonder resultaat. In de 44ste minuut claimt Robbie een strafschop na een vermeende overtreding tegen de achterlijn na een lange bal vanaf het middenveld maar de scheids ziet er niets in. De blessuretijd is aangebroken wanneer Joran door Victor wordt aangespeeld vanaf het middenveld. De jonge Everstein aanvaller heeft de hele wedstrijd een geduchte tegenstander maar deze keer verrast hij hem met een hakje achter het standbeen langs richting Sven die de bal eerst tegen een tegenstander schiet, hem toch meekrijgt, vervolgens tussen twee man door naar de achterlijn snelt en een voorzet op maat op Sander geeft die net buiten de 5 meter tegen een verdediger aanschiet. De terug stuitende bal wordt door de precies op de goede plaats staande Robbie tegen de touwen gewerkt, 2-1 op slag van rust, hoe kun je beter de kleedkamer ingaan als thuisclub op dat moment.

Twee ongewijzigde teams komen na rust het zonovergoten veld weer op voor de aftrap door HSSC. Al in de 2e minuut een corner van Everstein die door de HSSC doelman wordt gestompt voor de voeten van Robbie die direct uithaalt tegen een verdediger op de doellijn. De terugkaatsende bal wordt door Joran in het net gerost, 3-1. Wat een weelde voor de thuisclub op dat moment. In de 7e minuut ontvangt een vrijstaande Robbie rond de middenstip de bal en begint aan een rush richting doel. De eerste tegenstander wordt simpel gepasseerd maar de tweede haalt hem neer en de scheids beslist: doorgebroken speler dus rood voor Kees de Nijs. De vrije trap op zo’n 18 meter verdwijnt rechtstreeks in de handen van de keeper, die direct met een lange trap de linksbuiten bereikt welke de achterlijn haalt en voorlangs schiet.

Het zal voorlopig het laatste serieuze wapenfeit zijn van de tien aangeslagen Heicoppers. In de 10
e minuut de eerste wissels, Simon en Bjorn komen voor Davey en Sander binnen de lijnen. Niet veel later ontfutselt Erik een tegenstander de bal op het middenveld, gaat richting 16 meter en speelt Robbie op rechts aan die kan aannemen en laag binnenschiet, 4-1. Enkele minuten later schiet hij bij een bijna identieke situatie naast.  Het kat en muisspel is begonnen en de vraag is alleen hoe groot de score gaat worden. HSSC wisselt en Klaas pakt een onnodige gele kaart. Enkele minuten later verovert Sven de bal op links, speelt Simon aan die Robbie vindt op de 16 meter recht voor het doel. Zijn schot verdwijnt in de kruising: 5-1. Nog is het leed voor onze gasten niet voorbij als Sven enkele minuten later van 20 meter laag en onhoudbaar de 6-1 op het scorebord brengt. Daarvoor is Gerwin al in de ploeg gekomen voor Wessel en ook Robbie en Joran zijn dan al naar de kant gehaald om plaats te maken voor Nader en Mark.

We zitten tegen het half uur wanneer  Simon op rechts de bal verovert en direct een pass op maat verstuurt naar Bjorn die komt inlopen en vanaf de penaltystip hard bij de tweede paal binnen kopt. De ene goal is nog mooier als de andere deze middag. Het slotakkoord is voor Remon van Soest die zijn tweede goal maakt en daarmee de stand op 7-2 brengt. Het resterende kwartier valt er weinig opwindends meer te noteren, Everstein hoeft niet meer en bij HSSC is begrijpelijkerwijs de fut er al langer uit. Na 2 minuten blessuretijd maakt scheidsrechter Koning, die geen moeilijke middag heeft gehad, een einde aan deze ongelijke strijd in de tweede helft. Dė momenten die beslissend waren voor deze uitslag lagen natuurlijk net voor en na rust, gevolgd door de rode kaart voor HSSC. Dat er genoten kon worden van een aantal mooie doelpunten is uiteraard vooral leuk voor de Everstein aanhang en goed voor het vertrouwen van de thuisploeg maar uiteindelijk levert het gewoon 3 punten op. En daar ging het uiteindelijk deze wedstrijd om, de competitie goed beginnen. Voor Everstein enkele dagen nagenieten en dan de focus op de uitwedstrijd bij Lopik volgende week. Door onze sportvrienden van HSSC zal de kater verwerkt moeten worden en wacht volgende week geen eenvoudige opgave tegen het sterke Houten. Beide teams wensen we daarbij veel succes.

Rond de 40ste minuut in de tweede helft kwam er een Heineken vrachtwagentje van de Dijk rijden…. het was nog lang onrustig op sportpark Rinus van Arnhem.