Sc Everstein 1 - DVSU 1

Sc Everstein 1 - DVSU 1

Sc Everstein 1 - DVSU 1

De fans van SC Everstein gaan een interessante tijd tegemoet! Zaterdag a.s. nemen de mannen van rood en wit het op tegen DVSU uit Utrecht en dinsdag 26 oktober a.s. wordt de afgelaste competitiewedstrijd tegen Hercules, eveneens uit Utrecht, ingehaald, om tenslotte op zaterdag 30 oktober te eindigen bij Odysseus ’91 in Utrecht. Drie competitiewedstrijden in korte tijd, waarna ook de eerste balans kan worden opgemaakt. Want daarna staat de teller al op zes wedstrijden en zal duidelijk zijn welke rol de mannen van Remko Versteeg en Frank Kers kunnen gaan spelen (of welke niet uiteraard) in deze sterke derde klasse van het district West 1.

Maar we beginnen zaterdag met een thuiswedstrijd tegen ‘Door Vriendschap Sterk Utrecht’, in het voetbaljargon beter bekend als DVSU. Deze opponent huist momenteel op een achtste plaats op de ranglijst, met vier punten uit vier gespeelde duels. Everstein trainer Remko Versteeg vindt eigenlijk dat de ploeg hiermee te laag staat in de ranking. “De vier punten die ze momenteel hebben zijn er eigenlijk te weinig voor de kwaliteiten die ze hebben en we moeten aantekenen dat ze sterke ploegen, als Odysseus ’91 en EDO al hebben gehad”, zo verklaarde de oefenmeester zijn betoog. DVSU won de eerste wedstrijd van OSM ’75, speelde gelijk tegen Odysseus ’91 en verloor de ontmoetingen tegen Vriendenschaar en EDO. Om de kracht nog wat nadrukkelijker te maken: de wedstrijd tegen DHSC (juist ja, de ploeg van Wesley Sneijder) in de knock-out fase van het KNVB bekertoernooi werd keurig gelijk gespeeld, pas na strafschoppen werd de ploeg geëlimineerd. 

Op de website van DVSU vonden we overigens nog een leuk statistisch gegeven: de ploeg heeft gemiddeld 1,5 doelpunt per wedstrijd voor, maar ook 2 tegen! Dit zorgt dan uiteindelijk voor gemiddeld 1 punt per wedstrijd. We zijn benieuwd wat de rood witte brigade van trainer Eddy Levering zaterdag a.s. kan brengen op de grasmat van Sportpark Ries van Arnhem. Nu de eerste stormpjes zijn uitgeraasd zullen zij zich ook willen settelen in deze derde klasse. Het zal dan ook weer een hele toer worden voor onze jongens om deze ploeg te bestrijden. 

In de aanloop naar DVSU kijken onze jongens terug op, zoals de trainer het zo mooi omschreef, een ‘vreselijke eerste en een hele degelijke tweede helft’, bij OSM ’75 in Maarssenbroek. Er zal veel geleerd moeten worden van de fouten uit het eerste bedrijf, maar dat zal de komende dagen zeker gebeuren. De tweede helft, waarin uiteindelijk maar heel weinig geluk kon worden afgedwongen, was van een duidelijk beter niveau. Maar in deze derde klasse kun je eigenlijk een eerste helft, zoals afgelopen zaterdag, niet laten passeren. Het lijkt uitgesloten dat je daar dan wedstrijden mee kan winnen, al is de tweede helft dan nog zo goed. Maar de mannen zullen uiteraard ook geleerd hebben van hun verrichtingen bij OSM ’75. Uiteindelijk hadden we nog wel het geluk dat Victor Snoek de gelijkmaker kon binnen schieten, waardoor nog een puntje mee kwam naar Everdingen.

Ook de wedstrijd tegen DVSU komt voor Sander Bergshoeff nog te vroeg, hij werkt aan zijn herstel voor de wedstrijden daarna. Verder zijn er, aldus de trainer, weer voldoende keuze te maken. Benieuwd dus wie er zaterdag aan de start zullen verschijnen. We gaan het allemaal meemaken op Sportpark Ries van Arnhem, waar de bal om 14.30 uur voor het eerst zal gaan rollen. Wie de strijd tussen Everstein en DVSU gaat leiden kunnen we u helaas nog niet melden, uit de diverse programma’s wordt ‘anoniem’ meegegeven. Dus ook dat zullen we zaterdag a.s. pas gaan ervaren. Tot zaterdag!

Kleedkamer

3
8

Wordt gespeeld op veld

veld 1

Competitie

Wedstrijd-nummer

74167

Scheidsrechter

R. Wagtelenberg

Accommodatie

Sportpark sc Everstein
Lekdijk 49 a
4121KH EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
16 okt 2021 OSM '75 1 - Sc Everstein 1 co 1 - 1
02 okt 2021 Lopik 1 - Sc Everstein 1 co 0 - 1
25 sep 2021 Sc Everstein 1 - HSSC'61 1 co 7 - 2
18 sep 2021 Sc Everstein 1 - ASH 1 be 2 - 1
14 sep 2021 Ameide vv 1 - Sc Everstein 1 vr 2 - 5  

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
16 okt 2021 DVSU 1 - EDO (U) 1 co 1 - 3
09 okt 2021 Vriendenschaar 1 - DVSU 1 co 4 - 1
02 okt 2021 DVSU 1 - Odysseus '91 1 co 1 - 1
25 sep 2021 OSM '75 1 - DVSU 1 co 0 - 3
07 mrt 2020 HSSC'61 1 - DVSU 1 co 2 - 2
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!