Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Ook in deze sterke derde klasse is het blijkbaar mogelijk uit wedstrijden, waar alles nog niet naar wens wil lopen, toch een heerlijke driepunter over de streep te trekken. Dat bewezen de mannen van SC Everstein vanmiddag, onder ideale voetbalomstandigheden (geen wind en een aangename temperatuur), tegen DVSU uit Utrecht. Het was allemaal niet goed te noemen wat de talrijke bezoekers kregen voorgeschoteld, maar omdat ook de gasten weinig tot geen mogelijkheden zagen om in de buurt van het doel van Ricardo de Keijzer te komen, trok de thuisclub, overigens uitermate verdiend, met 2-0 aan het langste eind. De voorsprong, verkregen in de eerste helft, bleef heel lang op het scorebord staan van Sportpark Ries van Arnhem. Uiteindelijk zorgde invaller Davey, net in blessuretijd, voor de verlossende 2-0, waardoor de meesten opgewekt konden gaan genieten van het biertje na de wedstrijd. Want met drie punten in de pocket smaakt dat meestal net even iets beter.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Klaas Hazendonk, Victor Snoek, Jop van Steen, Erik Bergshoeff, Joran het Lam, Sven de Blok, Robbie de Roos, Mark Fierens, Simon van Zante en Rick Fierens

Op de reservebank namen plaats: Mats Kooiman, Flint Lenaers, Davey Diks, Nader Mechichi, Jort Binnenveld en Gerwin het Lam

Geblesseerd: Wessel Bergshoeff en Sander Bergshoeff

Geschorst: geen

Ziek: Bjorn Stathi

Scheidsrechter: de heer Robert Wagtelenberg uit Utrecht

Assistent namens SC Everstein: John Philipsen

De eerste tien minuten was het voor de beide ploegen aftasten en gebeurde er weinig op de grasmat. Pas na negen minuten mocht Everstein een vrije trap nemen aan de zijkant van het strafschopgebied, maar de poging van Simon strandde is schoonheid. Vier minuten later had de voorsprong er eigenlijk wel moeten komen, maar de, op maat, verzonden voorzet vanaf de rechterkant door Mark Fierens, kon door de geheel vrijstaande Robbie niet voldoende worden ingekopt. Zo maak je er vier in twee weken tijd, zo gaan de meeste kansen verloren. Het kan verkeren, aldus een wijze man uit een ver verleden.

Het luidde ook een periode in, waar het spel wat heen en weer kabbelde en de gasten iets meer vat kregen op de wedstrijd. Net op de helft van het eerste bedrijf besloot Simon alsnog een medespeler te zoeken, terwijl een schot van hemzelf zo gewenst leek. Een DVSU verdediger kon de bal nu nog net onderscheppen. Daarna kantelde het geheel eventjes naar Utrechtse kant en kwam DVSU twee keer dreigend voor het doel van Everstein. Omdat de eindpass steeds niet goed was, bleef Everstein eigenlijk redelijk gemakkelijk overeind. En toen kwamen de minuten van Jop: eerst leverde hij, na een actie over de rechterflank, een lage voorzet af, die door de aanvoerder van DVSU bijna in eigen doel werd gewerkt, even later was hij attent bij het wederom inbrengen van de bal door Rick, na een afgeslagen corner. Een keer kappen was voldoende om de verre hoek te vinden: 1-0, lekker, zo op slag van rust. Op naar de thee!

Na de pauze kwam Everstein ongewijzigd uit de kleedkamer. Maar toch moest men al snel wisselen. Mark moest het veld met een blessure verlaten, Davey kwam hem vervangen. Net daarvoor speelde Joran zich knap vrij in de zestien meter, maar de inzet verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Everstein bleef gedurende deze periode de bovenliggende partij, maar moest wel telkens op de hoede zijn voor de gasten uit Lunetten. Uit de mogelijkheden die Robbie kreeg, bleek al dat het niet bepaald zijn middag zou worden. Omdat de verdubbeling van de score uitbleef, was het spannend aan de lijn en bleven de gasten in de wedstrijd. Net voor het kwartier dacht Klaas zijn doelman in bezit te brengen door onder de bal door te lopen. Een miscommunicatie, die maar net goed afliep. Rick liep nu tegen geel op en de gasten kenden hun beste (maar o zo korte) periode. Eenmaal moest Ricardo handelend optreden, hetgeen aangeeft dat de eindpass ook bij DVSU niet op gang wilde komen.

Het laatste deel wisselde de thuisclub er lustig op los: Nader kwam Sven vervangen en even later verlieten Victor en Joran het veld, zij werden afgelost door Jort en Gerwin. DVSU kreeg nog een vrije trap op zo’n twintig meter van het Everstein doel, maar zelfs twee pogingen leverden niets op. En toen kwam er weer een periode Robbie! De doelman van de tegenpartij ontnam de spits twee kansen en de eindpasses waren in deze fase rampzalig te noemen. Tot in de eerste minuut van de blessuretijd, toen bediende hij Davey op maat en die kon de 2-0 eindelijk binnen schieten. Even later maakte de prima leidende scheidsrechter Wagtelenberg een eind aan Everstein tegen DVSU en waren we weer drie punten rijker.

Tien uit vier! Met deze cijfers kun je thuiskomen! Tijd om te vieren is er nauwelijks, want er zijn twee tot drie dagen om de pijntjes te verdrijven en weer fit aan te kunnen treden tegen Hercules uit Utrecht. Dinsdag 26 oktober om 20.00 uur wordt de destijds, in verband met corona perikelen, afgelaste wedstrijd ingehaald. Maar deze driepunter was weer lekker en lekker smaakt altijd naar meer. We zijn benieuwd wat Everstein tegen Hercules gaat brengen. Tot dinsdag a.s. !