OSM '75 1 - Sc Everstein 1

OSM '75 1 - Sc Everstein 1

OSM '75 1

1 - 1

Sc Everstein 1

Competitie

3e klasse D

Datum

16 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

P. Ambachtsheer

Accommodatie

Sportpark Fazantenkamp
Fazantenkamp 619
3607DK
MAARSSEN
tel. 0346-562911

De bezoekers, die de wedstrijd tussen OSM ’75 en SC Everstein vanmiddag met eigen ogen aanschouwd hebben, zullen, zonder al te zeer chauvinistisch te zijn, kunnen constateren dat een Everstein ‘in normale doen’, de drie punten, zonder gekke sprongen te maken, mee had kunnen nemen naar Everdingen. Maar als je, gemiddeld over de hele wedstrijd, met een half elftal moet strijden, dan wordt ook een opponent als OSM ’75 een hele kluif. Zonder twijfel kunnen de meeste acteurs, die namens Everstein op het veld stonden, niet zonder een (klein) beetje schaamrood, in de spiegel kijken, zeker als het gaat over de eigen prestaties. En al werk je dan hard (daar is overigens ook niets op aan te merken), dan ga je eigenlijk twee andere zaken bezigen: ‘gekke’ dingen, waarvan je soms zelf niet weet wat je eigenlijk aan het doen was en ‘praten’, vooral onder elkaar en tegen de leidsman van dienst. Zoals altijd dupeer je hiermee uiteindelijk de totaalprestatie van je elftal. Kortom: als niet iedereen brengt, wat gevraagd wordt en wat hij, onder normale omstandigheden, had kunnen brengen, dan mogen we blij zijn dat Victor Snoek de bal, net voor tijd, in de lange hoek krulde, waardoor we toch nog een punt konden meenemen op de Fazantenkamp.

De opstelling van SC Everstein:

Doel: Ricardo de Keijzer

Verdediging: Wessel Bergshoeff, Rick Fierens, Victor Snoek en Erik Bergshoeff

Middenveld: Jop van Steen, Sven de Blok en Jort Binnenveld

Aanval: Robbie de Roos, Simon van Zante en Joran het Lam

Op de bank: Bjorn Stathi, Klaas Hazendonk, Mark Fierens, Davey Diks, Flint Lenaers en Mats Kooiman

Geblesseerd: Sander Bergshoeff

Scheidsrechter: de heer Pieter Ambachtsman uit Huizen

Assistent namens SC Everstein: Niels van Ewijk

Misschien was het lekkere weer (zonnetje hoog aan de hemel en veertien graden) wel de aanleiding dat OSM ’75 tegen SC Everstein zo moeizaam op gang kwam. De eerste vijf minuten waren zelfs als rommelig te bestempelen. Een minuut later had de voorsprong er al kunnen zijn: Joran stuurde Simon weg, maar zijn lob verdween over het doel. Na zwak ingrijpen van de defensie, gaf de thuisclub een minuut later al een signaal af: een venijnig schot verdween maar net over het doel van Ricardo. Even later trof Joran de doelman op zijn weg, nog even later pegelde Jop het leder op de lat. Maar dat waren wellicht al de beste wapenfeiten uit het eerste bedrijf. Er kwam een bepaalde matheid over het spel, de ruimtes werden te groot en de passes waren onnauwkeurig. Voeg daarbij dat men ook nog de tegenstander de nodige meters gunde, waardoor de blauw gele formatie gemakkelijk in de strijd kon blijven.

Net op het half uur illustreerde men dat ook door, na een aanval over links, hard op de lat te schieten, ook weer buiten bereik van Ricardo. Het laatste deel van de eerste helft probeerde Everstein het met name van afstand, maar toen, net voor de pauze, een afstandspoging van Jop ver over het doel verdween, leken we met de brilstand te gaan rusten. Maar daar dacht arbiter Ambachtsman anders over! Assistent Niels vlagde keurig voor buitenspel, maar de leidsman had dit (net over de middenlijn!) anders gezien en liet doorspelen. Het resultaat was de 1-0 voor OSM ’75, want de bal werd strak langs Ricardo geschoten. Een domper extra, zeker als het al voor geen meter wil lopen.

Vooruitlopend op de tweede helft liet trainer Remko Versteeg ook al zijn onvrede horen: “Als je in de eerste helft niet brengt, wat je moet brengen, dan win je van geen enkele tegenstander in deze klasse”, was zijn harde, maar uitermate terechte oordeel. Ongewijzigd begon Everstein aan het tweede bedrijf. Na tien minuten probeerde Simon het van afstand, maar de doelman van OSM ’75 (die zich gedurende de tweede helft ontpopte als ‘man of the match’), tikte de bal fraai over de lat. Een minuut later weer gevaar aan de andere kant, want na wat kappen draaien verdween de inzet net langs de verkeerde kant van de paal (uit het OSM ’75 oogpunt uiteraard).

De technische staf greep nu in en probeerde nog meer druk te zetten op de tegenstander. Joran en Jort verlieten het veld, voor hen kwamen Bjorn en Davey. Dezelfde Davey leek, net op het kwartier, bij de tweede paal, onreglementair te worden gestopt, maar de scheids wuifde het appel om een penalty weg. Halverwege de tweede helft kwam Mark voor Sven en hierdoor werd de druk over de rechterflank nog hoger. Het was een eenrichting verkeer, waarbij Everstein achterin steeds op de hoede moest zijn voor de counters van OSM ’75. Even later waarschijnlijk het cruciale moment van de wedstrijd: Robbie geloofde in het bezit van de bal, maar dat werd hem door de doelman van de gastheren ontnomen. Nu twijfelde de arbiter geen moment en de bal ging op de stip. De inzet van Jop was hard, maar de bal kwam, zonder dat de doelman dit wist, op zijn voet terecht en werd de elfmeter geëlimineerd. Een fikse tegenvaller, zo vond ook trainer Remko: “De penalty was het breekpunt in de wedstrijd! Als we die maken, dan ben ik ervan overtuigd dat we de wedstrijd ook nog winnen, doodzonde dus”.

Net op het half uur kwam Klaas voor Simon en zorgde Ricardo er persoonlijk voor de het geen 2-0 (en over en sluiten) werd: de inzet werd op miraculeuze wijze uit de bovenhoek getikt en dus kon Everstein, met alles wat het vanmiddag had, op zoek naar de gelijkmaker. Afstandsschoten van o.a. Wessel en Victor (uit een vrije trap) werden allemaal gepareerd door de doelman een ook inzet van dichtbij, Robbie uit de draai, trof geen doel. Toen de bal er uit een heuse scrimmage voor het OSM ’75 doel ook niet in ging, begon iedereen te vrezen voor de eerste nederlaag. Maar nadat Erik geel had gepakt (vasthouden tegenstander), kreeg Victor de bal aan de rechterkant van de zestien meter van OSM ’75. Hij kapte een speler uit en de inzet verdween in het uiterste hoekje van het doel: 1-1 met nog enige minuten op de klok. Maar een tweede mogelijkheid voor Victor en een klein opstootje na een vervelende overtreding op Jop, brachten niets meer en zodoende floot arbiter Ambachtsman bij 1-1 voor het einde.

Zuur puntverlies, waarbij anderzijds de tegenstander het punt verdiende, door nalatigheid, zoals in de inleiding omschreven, van het collectief Everstein. De tweede helft deed de ploeg er alles aan om het tij nog te keren, maar daarvoor geven teveel spelers vanmiddag ‘niet (altijd en helemaal) thuis’. Even laten bezinken en opladen voor de volgende competitiewedstrijd, zaterdag a.s. Want dan komt het sterke DVSU uit Utrecht naar de Lekdijk in Everdingen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen en de mogelijkheid ongeslagen te blijven! tot volgende week!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!