Lopik 1 - Sc Everstein 1

Lopik 1 - Sc Everstein 1

Lopik 1 -  Sc Everstein 1

Weer terug op Nederlandse bodem pakken we de plichtplegingen direct op met de voorbeschouwing op de tweede wedstrijd van seizoen, welke ons eerste elftal zal brengen in Lopik, om aldaar aan te treden tegen de gelijknamige tegenstander SV Lopik. Na de prachtige start voor SC Everstein tegen HSSC ’61 (waarvan ik ook zeker heb genoten via app contact en - af en toe - YouTube), zullen de messen wederom geslepen moeten zijn om de strijd in Lopik aan te gaan. Een goed begin is uiteraard het halve werk, maar een positief vervolg zou natuurlijk nog mooier (en beter) zijn. Bovendien bieden resultaten uit het verleden, conform het beroemde gezegde, nog geen garantie voor de toekomst!

Weer terug in West 1, dus treffen we ook SV Lopik weer als tegenstander. Leuke bijkomstigheid: ook SV Lopik pendelde heen en weer en na een uitstapje in Zuid I is men ook hier weer terug op vertrouwde grond, West 1. De ploeg van trainer Mark Imandt verloor afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd. Bij het sterk geachte EDO U werd met 3-0 verloren, maar bij deze uitslag dienen we direct twee opmerkingen te maken: de mannen uit Lopik misten drie basisspelers en het duurde tot het laatste half uur, alvorens de ploeg uit Utrecht de trekker drie keer mocht overhalen. Dit leidt dan uiteindelijk wel tot een 3-0 nederlaag, dus zullen de gastheren van zaterdag a.s. er alles aan doen om de huid zo duur mogelijk te verkopen voor eigen publiek.

Over de voorbereiding was men eigenlijk best tevreden bij SV Lopik. Er sloten wat jeugdspelers aan en ook uit het tweede elftal kunnen spelers worden toegevoegd. Men wil bouwen aan een nieuwe ploeg voor de toekomst, met als doel een plekje in het linker rijtje, met een optie voor meer. De club ziet het als een uitstekende ontwikkeling dat spelers uit eigen jeugd een kans krijgen. Er wordt al gedacht aan een positie bij de eerste vier. Ambities genoeg dus en voor SC Everstein een waarschuwing dat het niet gemakkelijk gaat worden op Sportpark Lopik.  

SC Everstein kende, zoals inmiddels wel bekend, een droomstart. “Een lekker steuntje in de rug” zie trainer Remko Versteeg tegen verslaggever Bas Rikkers. “We zitten nu eenmaal in een zware competitie, met veel derby’s, maar we zullen tegen SV Lopik weer hetzelfde moeten brengen als afgelopen zaterdag. Zo’n instelling is niet alleen nodig tegen de buren van HSSC ’61, maar elke week, zeker bij SV Lopik. Daar wordt je in deze derde klasse gewoon op afgerekend”. 

SV Lopik verloor van kampioenskandidaat EDO U en dat is geen schande, maar de trainer van SC Everstein verwacht wel dat SV Lopik een en ander recht wil zetten, zeker voor eigen publiek. Op personeel vlak is Rick Fierens weer terug van zijn schorsing en ook Flint Lenaers is waarschijnlijk weer hersteld van zijn blessure. Dat zou een complete groep betekenen, dus zullen ook spelers door moeten schuiven naar twee. En als de ploeg opnieuw dezelfde passie en beleving koppelt aan het voetbalvermogen, dan kan het wederom een leuke partij worden, zaterdag a.s.

Laten we dat ook hopen en allemaal gaan meemaken! Komt dus allen naar Sportpark Lopik aan de Rolafweg Zuid 1a om onze mannen, als twaalfde man, te ondersteunen. De wedstrijd tussen SV Lopik en SC Everstein zal beginnen om 14.30 uur en aan scheidsrechter Ids Gerritsma uit Amersfoort de taak om deze wedstrijd in goed banen te leiden. Tot zaterdag langs de lijn in Lopik!

Competitie

Wedstrijd-nummer

63024

Scheidsrechter

I. Gerritsma

Accommodatie

Sportpark Lopik
Rolafweg Zuid 1 A
3411ND LOPIK
tel. 0348-551470

Toon routebeschrijving

Stand verloop

Laatste wedstrijden van het thuisteam:

Datum Wedstrijd
25 sep 2021 EDO (U) 1 - Lopik 1 co 3 - 0
26 mei 2018 Lopik 1 - FC Driebergen 1 co 2 - 0
19 mei 2018 Voorwaarts 1 - Lopik 1 co 1 - 4
12 mei 2018 Lopik 1 - HSSC'61 1 co 5 - 4
28 apr 2018 Lopik 1 - DOSC 1 co 1 - 3

Laatste wedstrijden van het uitteam:

Datum Wedstrijd
25 sep 2021 Sc Everstein 1 - HSSC'61 1 co 7 - 2
18 sep 2021 Sc Everstein 1 - ASH 1 be 2 - 1
14 sep 2021 Ameide vv 1 - Sc Everstein 1 vr 2 - 5  
11 sep 2021 Sc Everstein 1 - Kerkwijk 1 be 7 - 0
04 sep 2021 GVV'63 1 - Sc Everstein 1 be 6 - 1
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!