Sc Everstein 1 - EDO (U) 1

Sc Everstein 1 - EDO (U) 1

Sc Everstein 1

1 - 3

EDO (U) 1

...
...
...
...

Competitie

3e klasse D

Datum

6 november 2021 14:30

Scheidsrechter

H.J. Westland

Accommodatie

Sportpark sc Everstein
Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

De soevereine lijstaanvoerder in de derde klasse D EDO zal deze competitie niet al teveel punten gaan verspelen. Dit team, waar het zoeken is naar zwakke plekken, lijkt gewoon te sterk voor onze competitie. Maar toch, maar toch, even leek het dat Everstein, geplaagd door vele blessures en andere afwezigen, de positie van de gasten kon doen wankelen. Na een moeilijk begin herpakte rood en wit zich, kwam door een wonderschone vrije trap van Victor Snoek op voorsprong, maar wat collectieve foutjes, die je tegen dit soort ploegen niet kunt veroorloven, leidden alsnog tot een 1-2 ruststand. Na de pauze streden de jongens, met alles wat ze waard waren, met een hartverwarmende inzet voor een beter resultaat. En als het balletje van Joran het Lam net niet tegen de binnenkant van paal was gekomen….. en als aanvoerder Sander Bergshoeff (tot groot ongenoegen van de liefhebbers van het voetbalspel) niet was teruggefloten, omdat het in de verse verten geen offside was…. Maar ja, dat blijft bij als, zeker was wel dat een nieuw foutje uiteindelijk genadeloos werd afgestraft, waardoor EDO de ongeslagen status voort kon zetten en met 1-3 de punten kon meenemen naar Utrecht. Rest onze mannen (jazeker: de jonkies ontpopten zich tot heuse mannen) te danken voor de strijd en zij konden na afloop met opgeheven hoofd de kleedkamers opzoeken.

Voor SC Everstein kwamen de volgende spelers aan de start:

Ricardo de Keijzer, Jort Binnenveld, Victor Snoek, Klaas Hazendonk, Joran het Lam, Sander Bergshoeff, Gerwin het Lam, Erik Bergshoeff, Nader Mechichi, Rick Fierens en Sven de Blok

Op de bank namen plaats als wisselspelers:

Flint Lenaers, Rik van Genderen, Jesper van Alphen, Ben Camp, Davey Diks en Merlijn Vos

Geschorst: geen

Geblesseerd: Wessel Bergshoeff, Bjorn Stathi, Simon van Zante, Robbie de Roos en Mark Fierens

Afwezig door familieomstandigheden: Jop van Steen (sterkte Jop)

Scheidsrechter: de heer Henk Jan Westland uit Leusden

Juist in de topper tegen EDO miste de thuisclub, door diverse omstandigheden, een half elftal. Maar degenen die wel aan de start kwamen, probeerden er vanaf het eerste moment een echte strijd van te maken. In de beginfase lukte dit nog niet helemaal en kon men snel constateren dat de gasten niet voor niets ongeslagen de ranglijst aanvoeren. EDO is gewoon een goeie ploeg, met veel talent, snelheid, techniek en scorend vermogen. Om de juiste organisatie te vinden is dan ook lastig te noemen. Toch was de eerste riante kans voor Everstein. EDO ging defensief in de fout en Sander slaagde er niet in het cadeautje uit te pakken, de bal verdween alsnog hoog over het doel. Pas op het kwartier de eerste echte kans voor de gasten: een foutje van Erik bracht de bal laag voor het doel, maar de inzet werd door Ricardo knap onschadelijk gemaakt, middels een hoekschop. Na vijfentwintig minuten speelde Jort zich knap vrij, maar zijn schot verdween recht in de handen van de doelman.

En zo kabbelde de wedstrijd voort en Everstein kwam steeds beter in de wedstrijd. Een overtreding op de zestien meter lijn, bracht de gastheren een vrije trap in kansrijke positie. Dat dacht Victor ook en hij krulde de bal hard en geplaatst langs de muur: 1-0. De talrijke supporters van EDO keken langs de lijn ook wat vreemd op: wat gebeurde hier aan de dijk in Everdingen? Maar de ploeg uit Utrecht sloeg snel terug: de defensie van Everstein verzuimde de bal weg te werken en omdat Rick hierdoor aan de ‘verkeerde’ kant van zijn man kwam te staan, kon deze loskomen en de 1-1 achter Ricardo schieten. Nu leek het erop de rust verder ongeschonden te halen. En dat lukte bijna! Bijna want in de laatste minuut volgde een prachtige dieptepass, die in één keer onder controle werd gebracht en van dichtbij kon worden ingeschoten. Ricardo was wederom kansloos: 1-2 en een domper, zo vlak voor rust.

Na de pauze begon een ongewijzigd Everstein voortvarend en brutaal te zoeken naar de gelijkmaker. Eerst speelde Joran zich keurig vrij, maar tot ontsteltenis van rood en wit, verdween de inzet via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. Daarna een onbegrijpelijk vlagsignaal van de assistent namens EDO: Sander werd nu afgefloten (had de leidsman ook zelf anders kunnen zien!), maar had anders wellicht in kansrijke positie kunnen komen. Dezelfde Sander loste een paar minuten later een schot van afstand, waar de doelman zich bijna op verkeek. De rebound van Gerwin verdween net voorlangs de verkeerde kant van de paal. De mogelijkheden waren er dus wel!

Maar na een kwartier ontfutselde een EDO speler Erik de bal, met fatale gevolgen. De voorzet kon bij de eerste paal niet, maar bij de tweede paal wel worden ingelopen: 1-3. En dan wordt het moeilijk tegen dit soort opponenten. Er volgden gele kaarten voor Klaas, Nader en Rick en de staf ging wisselen, op zoek naar een beter resultaat: Davey kwam voor Nader, even later Flint en Jesper voor Erik en Jort. Even later ook nog Rik en Merlijn voor Sander en Klaas. Dus keken we naar een copy van afgelopen week: een piepjong Everstein tegen de fiere koploper. En ook nu streden de mannen voor elke meter en elke bal, maar de routine en de kracht van EDO was vanmiddag teveel. Joran zag nog een poging stranden, alvorens de gasten met twee goede kansen (waarvan eentje 100%) aantoonden niet voor niets leider te zijn in de stand.

Hierna hield ook de prima arbiter Westland de strijd voor gezien en kon EDO, gezien het totaalbeeld verdiend, met drie punten en Everstein met opgeheven hoofd van het veld. Dat vond ook Everstein trainer Remko Versteeg, na afloop van de match: “in de tweede helft moesten we eigenlijk de 2-2 maken en het is gewoon ontzettend knap hoe we met deze groep keihard hebben geknokt om alsnog een resultaat te halen. Trots dus op de inzet, maar helaas net te kort voor een punt. Maar zeker met opgeheven hoofd van het veld”, zo liet hij ons weten. Everstein maakte er tegen EDO een wedstrijd van en dat op zich verdient een compliment. Verder breng het niets, dus op naar een weekje rust, alvorens 20 november aan te treden in Utrecht tegen het wisselvallige Voorwaarts. Hopelijk zijn dan een groot aantal blessures genezen en kunnen we volle bak op jacht gaan naar eerherstel. Tot volgende week zaterdag in Utrecht!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!