Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Het beste kun je meestal leven met een nederlaag, waarbij je als team geen enkele kans had om tot een resultaat te komen. Dan zeur je nergens meer over, volgende keer beter. Maar van de nederlaag, die Everstein vanavond leed tegen Desto, ben je niet alleen teleurgesteld, uw verslaggever is er gewoon een beetje ziek van. En ik denk dat ik niet de enige ben met dat gevoel. Waar het in de loop van de tweede helft eigenlijk wachten was op de voorsprong, maar de mogelijkheden niet werden benut, krijg je twee minuten voor tijd een discutabele strafschop tegen, waardoor de ploeg met lege handen achterbleef. Daar mag je dan best een beetje ziek over zijn. Maar eens temeer werd de ijzeren wet van het voetbal zichtbaar: je moet de kansen benutten om een wedstrijd te winnen. Uiteindelijk mochten de bezoekers van elf meter aanleggen, scoren en de volle drie punten mee nemen naar Vleuten.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Robbie de Roos, Gerwin het Lam, Wessel Bergshoeff, Sven de Blok, Jop van Steen, Rick Fierens, Klaas Hazendonk, Victor Snoek, Joran het Lam en Mark Fierens

Wisselspelers: Ben Camp, Flint Lenaers, Dennis van Donselaar en Jesper van Alphen

Geschorst: geen

Geblesseerd: Sander en Erik Bergshoeff, Davey Diks, Simon van Zante en Merlijn Vos

Scheidsrechter: de heer M.J.M.H. Tiemessen

Assistent namens SC Everstein: Dimitri de Gans

De beginfase van het avondduel tussen Everstein en Desto was voor de gasten. Temeer daar de gastheren te slap aan deze klus begonnen. Slordig en veel balverlies hielpen de tegenstander als het ware in de wedstrijd. Vooral over de rechterflank ontstond doorlopend gevaar, maar echte kansen bleven nog uit. In de negende minuut Everstein voor het eerst, maar door te lang treuzelen was de kans even snel weg, als dat die gecreëerd was. Net voor het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Een lange voorzet van rechts kwam bij de tweede paal, waar een spits de bal mocht aannemen, twee verdedigers naar de bal keken, maar niet ingrepen en de bal diagonaal langs Ricardo werd gewerkt in de lange hoek: 0-1 en geen lekker begin.

Het eerste antwoord van Everstein was een hard schot van Jop, dat gekraakt werd door de verdedigers van Desto. Net op de helft kreeg Robbie de bal in de voeten, draaide weg en schoot direct. Helaas kwam ook hier een voet van een Desto verdediger tussen. Maar de thuisclub herpakte zich in deze fase en werd langzamerhand de bovenliggende partij. Net voor het half uur raakte Mark de paal, na een hoekschop van Victor. Via de paal belandde de bal precies in de handen van de doelman. Net daarna nog een vrije trap voor Desto op een gevaarlijke plaats, zo’n twintig meter van het Everstein doe. De muur stond goed, want de inzet werd via de muur tot corner verwerkt. Even later volgde de verdiende gelijkmaker: Joran zette een actie over de linkerkant in en vond, een meter voor de doellijn, Mark. Die hoefde de intikker alleen nog maar te verzorgen: 1-1.

Net voor de pauze leek Everstein door te drukken, maar Mark wachtte net te lang, nadat hij, vanuit een werkelijk prachtige combinatie door het midden, vrij voor de goal kwam. Zo kwam de rust met 1-1 en kon het de tweede helft nog alle kanten op. De eerste fase van deze tweede helft was te kenmerken als rommelig. De wandelende arbiter van dienst had er niet altijd het juiste oog in en strooide, zonder dat de spelers het vaak zelf beseften, met de gele kaart. We waren juist zo verwend met goeie scheidsrechters in deze derde klasse, maar de heer Tiemessen hoort zeker niet bij de hoogvliegers. Als we goed meegekeken hebben viel de kaart ten deel aan Sven, Jop, Mark en Klaas, terwijl ook bij de bezoekers de nodige bonnen werden uitgedeeld.

Na twintig minuten werd de druk van Everstein groter. Met zo af en dan prima veldspel golfde de ene na de andere aanval op het doel van Desto, maar het sterke centrum gaf hier geen krimp. Aan de andere kant werd nauwelijks meer gevaar gesticht voor het doel van Ricardo. Met nog twintig minuten op de klok kwam Flint voor Wessel, maar net daarvoor verraste Joran bijna de goalie van Desto, maar de redding, net onder de lat, was fraai te noemen. Even later had deze doelman ook het juiste antwoord op een vrije trap van Victor, die in één keer in het doel leek te verdwijnen. Een kwartier voor tijd een grote mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Joran en Sven twijfelden te lang om de juiste keuze te maken, waardoor de kans verloren ging. Jesper kwam nu voor Mark en even later Dennis voor Victor. In de blessuretijd nogmaals de kans voor Joran, die over links werd vrij gespeeld, maar de inzet met links kon worden gestopt door de doelman. Toen de ploegen op een 1-1 leken af te stevenen, raakte de bal een hand van een van de rood witte verdedigers. Of het er nu buiten of binnen was, de scheidsrechter gaf de strafschop aan Desto. Deze kans werd uiteraard wel benut, waardoor een zure 1-2 nederlaag op het bord stond. En daar wordt je dan een beetje ziek van, dat moge duidelijk zijn.

Even uithuilen en weer opnieuw opladen, want zaterdag staat de plaatselijke derby tegen Brederodes op het programma. We hopen u daar weer langs de lijn te ontmoeten. Tot dan!