DESTO 1 - Sc Everstein 1

DESTO 1 - Sc Everstein 1

DESTO 1

3 - 1

Sc Everstein 1

... (intikker)
38'
45'
Robbie de Roos (intikker)
... (penalty)
70'
... (schot)
80'

Competitie

3e klasse D

Datum

27 november 2021 14:30

Scheidsrechter

Th. Blommesteijn

Accommodatie

Sportpark Vryheit
Componistenlaan 1
3451SX
VLEUTEN
tel. 030-6661230

Als je, in deze derde klasse, aan moet treden tegen een opponent uit de top drie, dan moet alles meezitten om tot een positief resultaat te komen. Zat het vanmiddag, buiten het zicht van de fans, mee? Een vraag die we toch gedeeltelijk met ‘ja’ dienen te beantwoorden! Want na een moeizame eerste helft, waarbij de thuisclub beduidend beter acteerde en met een 1-0 voorsprong kon gaan rusten, zat het, direct aan het begin van het tweede bedrijf, ineens wel mee! Het leverde een gelijkmaker op en een kwartier later een man meer situatie, toen een DESTO speler zijn tweede gele kaart en dus rood ontving. Als het dan enigszins mee gaat zitten, dan moet het collectief in actie komen om gebruik te maken van de overtal situatie en een resultaat over de streep te trekken. Helaas was dat vanmiddag op Sportpark de Vryheit niet het geval. Eens temeer leerde het laatste gedeelte van de wedstrijd dat een mannetje meer geen garantie is voor succes en dat iedereen in de wedstrijd moet zitten, om het verkregen voordeel uit te buiten. In de bittere kou leken sommige spelers dan ook af en toe ‘versteend’ en konden zij niet bieden, wat we normalerwijze wel zien. Een goeie ploeg als DESTO slaat dan alsnog toe en door de uiteindelijke 3-1 bleven de punten verdiend in Utrecht achter. Jammer, zeker gezien dit wel eens de laatste wedstrijd geweest kan zijn in competitieverband voor 2021, vooruitlopend op de besluiten die komende week gaan volgen.

Voor SC Everstein kwamen de volgende elf aan de start:

Ricardo de Keijzer, Robbie de Roos, Wessel Bergshoeff, Erik Bergshoeff, Victor Snoek, Gerwin het Lam, Jop van Steen, Rick Fierens, Joran het Lam, Sander Bergshoeff en Klaas Hazendonk

Op de bank namen plaats: 

Mats Kooiman, Nader Mechichi, Flint Lenaers, Davey Diks, Rik van Genderen en Jesper van Alphen

Geschorst: geen

Geblesseerd: Sven de Blok, Bjorn Stahti, Simon van Zante en Mark Fierens

Scheidsrechter: de heer Th. Blommesteijn uit Zwanenburg

Assistent namens SC Everstein: Niels van Ewijk (vervangen door Wilco de Blok)

Voetballen zonder trainen lijkt een schier onmogelijke opgaaf, dus was DESTO tegen Everstein wellicht de laatste wedstrijd voor een in te lasten winterstop? De KNVB mag het uiteindelijk bekend maken de komende dagen. De weersomstandigheden waren bar en boos te noemen: evenals de gehele vrijdag, regende het vanmiddag onophoudelijk, waardoor sowieso moest worden uitgeweken naar het kunstgrasveld. In combinatie met een paar graden boven nul, was het dan ook geen pretje binnen en buiten de lijnen. Omdat Davey niet geheel fit was begon Wessel vanaf de rechtsbuiten positie in de basis en Everstein ondervond vanaf de aftrap dat we hier, niet voor niets, te maken hadden met de nummer twee van de ranglijst. De ploeg in oranje, met hier en daar uitermate begaafde voetballers, begon frivool aan de strijd en probeerde direct zaken te doen. Maar de gasten stonden goed en gaven niet al te veel weg. Beide ploegen kregen de eerste minuten een vrije trap van zo’n vijfentwintig meter van het doel, maar veel gevaar bracht het niet. 

Na tien minuten kwam DESTO over de linkerflank en nu moest Ricardo wel handelend optreden, hetgeen hem goed afging. Op het kwartier scoorde de thuisclub wel, maar vooraf was buitenspel geconstateerd, dus ging dit feestje niet door. Even laten kreeg Jop een gele kaart voorgehouden. DESTO bleef de betere ploeg, maar voor beide doelen gebeurde weinig. Na een dik half uur had Jop zomaar voor de voorsprong kunnen zorgen: Joran bediende de middenvelder, die rakelings voorlangs schoot. Victor mocht even later nogmaals van afstand aanleggen voor een vrije trap, maar hij vond de doelman op zijn weg. DESTO zette nog een tandje bij en wilde voor de pauze nog een slag slaan. En dat lukte ruim vijf minuten voor rust dan ook: een snelle uitbraak over de rechterkant, waarbij teveel rood witte spelers voor de bal stonden, bracht een uitgemeten voorzet over de grond, die uiteindelijk alleen maar hoefde te worden binnen gelopen: 1-0.

De ploeg van trainer Graanoogst wilde meer, maar Ricardo wist, op slag van rust, samen met zijn defensie en wat geluk in de kluts, het doel verder schoon te houden. De pauze brak dus aan met een 1-0 stand, tijd voor een warme chocomel, jawel: met slagroom!

En die smaakte zo goed, dat meerdere mensen, die wel aanwezig mochten zijn, de gelijkmaker van Everstein niet gezien hebben. Na een corner vanaf links kwam de bal bij Wessel, die spits Robbie in stelling bracht en die schoot de 1-1 binnen, da’s een lekker moment. De thuisclub was even van slag en de volgende tien minuten brachten niet veel. Toen de eerste dubbele wissel van Everstein: Davey kwam voor Gerwin, waardoor Wessel verhuisde naar de rechtsback positie en grensrechter Niels moest zich laten aflossen door elftalleider Wilco, die de vlag overnam. 

De daarop volgende minuten waren cruciaal voor het verdere verloop van dit duel. Niet handig was de kritiek van een DESTO speler op een beslissing van de prima arbiter Blommesteijn. Hij had al geel, een tweede volgde en Everstein kreeg een numerieke overtal situatie op het veld. Zoals wel vaker bleek al snel dat een mannetje meer niet altijd de grondslag is voor succes. Everstein koos ervoor rust te brengen in het spel (wellicht ook met een puntje in het achterhoofd), waardoor lang balbezit ontstond op eigen helft. Ondanks het feit dat de thuisclub gereduceerd was tot tien, besloot met toch vroeg druk te gaan zetten, ook op de defensie van Everstein. Waar we dachten dat rood en wit zou profiteren, zo werd het DESTO. Een peperduur foutje (misschien wel meer) leidde tot een onbenullige situatie in de zestien meter van de gasten. Een klein tikje op het been van een aanvaller leidde tot een strafschop, dien onberispelijk werd ingeschoten: 2-1

Everstein bleef het weliswaar proberen, maar de krachten vloeiden snel weg en de kou en regen eisten steeds meer hun tol. Sander mocht, uit een corner, van zo’n twintig meter nog een keer aanleggen, maar de bal verdween over het DESTO doel. Met nog een klein kwartier op de klok een ongelukkige botsing, waar Klaas bij betrokken was. De verdediger bleef lange tijd op de ijskoude grasmat liggen, hetgeen er niet goed uitzag. Hij werd dan ook vervangen door Nader, maar de gasten konden de energie simpelweg niet meer opbrengen om het DESTO nog lastig te maken. Een nieuw foutje in defensief opzicht (verkeerd uitstappen) verleende een spits van de thuisclub vrije doortocht. De inzet was hard en zuiver en Ricardo moest passen: 3-1 en een gelopen koers. Rik en Flint kwamen nog voor Wessel en Joran, Rick pakte nog geel, maar voor de meeste spelers en mensen langs de lijn lonkte het eindsignaal. Dat kwam, na een ruime blessuretijd, dan ook van scheidsrechter Blommesteijn.

De strijd eindigde dan ook met een verdiende overwinning voor de thuisclub. Een elftal, waar we wellicht de komende maandag nog wel iets van kunnen horen, maar de tijd zal het leren. Voor de mannen resteerde niet veel meer dan een verdiende warme douche. De punten bleven verdiend in Utrecht en we gaan nu een ongewisse tijd in, waarbij het vervelende COVID-19 virus de toekomst, voor alsnog, blijft bepalen. Wanneer en hoe we ons weer gaan melden? U mag het zeggen!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!