Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Er zijn van die avonden dat het kijken naar een voetbalwedstrijd als opgaaf ervaren wordt door de toeschouwers. Die gedachten zullen meerdere bezoekers van de wedstrijd tussen SC Everstein en OSM ’75 zo af en toe gehad hebben. De hekkensluiter op visite, dus een mooie gelegenheid voor SC Everstein om het geschonden blazoen van de afgelopen weken, met uitzondering van de wedstrijd bij EDO, afgelopen zaterdag, eens flink op te poetsen. Zo zou je kunnen denken, maar waar de gasten er vanaf het begin fel instonden, was het voor de thuisclub behelpen. Uiteindelijk kwam er, na een ‘zware bevalling’ alsnog een 4-2 overwinning uitrollen, maar de wijze waarop, daar kun je nog het één en ander op aanmerken. Na een werkelijk dramatisch begin, waarbij de bezoekers zelfs op een 0-2 voorsprong kwamen, kregen de gastheren tijdelijk de geest en werd er een 3-2 ruststand op het prachtige nieuwe scorebord gezet. Na de pauze, toen iedereen hoopte dat het wat beter zou worden, stagneerde het opnieuw en was de bevrijdende 4-2 een van de weinige hoogtepunten. Het positieve wat we in elk geval meenemen zijn de wonderschone doelpunten van de thuisclub, die eigenlijk geen juist beeld gaven van de wedstrijd, waarin ze gemaakt werden. Maar het ging uiteindelijk om de drie punten en die zijn binnen, daar is niets tegenin te brengen.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Robbie de Roos, Joran het Lam, Rick Fierens, Jop van Steen, Erik Bergshoeff, Victor Snoek, Davey Diks, Sander Bergshoeff, Gerwin het Lam en Klaas Hazendonk

Wisselspelers:

Mats Kooiman, Sven de Blok, Mark Fierens, Merlijn Vos, Jort Binnenveld en Daan van Dijk

Geschorst: geen

Geblesseerd: Nader Mechichi, Simon van Zante en Wessel Bergshoeff

Scheidsrechter: de heer R (Robert) Wagtelenberg uit Utrecht

Assistent namens SC Everstein: Koos den Braber

Al vanaf de aftrap bleek dat Everstein niet voldoende bij de les was. Binnen dertig seconden werd de eerste waarschuwing al afgegeven door de bezoekers. Het was allemaal slapjes, de organisatie werd vergeten en de passing was zeer matig. Het grootste aandeel was dan ook voor OSM ’75, dat na zeven minuten al profiteerde van een kolossale fout in het hart van de Everstein defensie. Half ingrijpen verleende een OSM ’75 spits vrije doortocht en ook Ricardo kon geen sta in de weg zijn: 0-1 en een valse start. Everstein antwoordde met een fraaie actie over rechts van Joran, waarna de inzet vanuit zijn voorzet alsnog geblokt kon worden. Vier minuten later konden de fans hun ogen niet geloven. Het hart van de defensie schatte een lange bal volledig verkeerd in en de fraaie lob, die volgde, was ook Ricardo de machtig: 0-2 en nogmaals knipperen met de oogjes.

Pas halfweg het eerste bedrijf kwam er wat gang in het elftal. Joran werd op links aangespeeld, draaide naar binnen en zijn harde schuiver verdween in de korte hoek: 1-2 en de aansluiting was gemaakt. Twee minuten later mocht dezelfde Joran aanleggen vanaf elf meter, nadat Davey onderuit werd gelopen. De inzet verdween over het doel van OSM ’75, kans op de gelijkmaker gemist. Even later werd Robbie diep gestuurd, maar in de haast vergat hij het belangrijkste onderdeel, de bal. Na een half uur goochelde Jop op de achterlijn, maar zijn inzet verdween in het zijnet. Even later speelde dezelfde Jop zich vrij en haalde van zo’n vijfentwintig meter uit: zoef en de bal lag in het netje, 2-2 en alles weer in evenwicht. En Everstein zette nog even aan en kreeg direct meer: een vrije trap van zo’n twintig meter werd door Victor zeer fraai in de lange hoek gekruld, de doelman reageerde toen de bal al in het netje lag: 3-2 en de, op dat moment zeker, verdiende voorsprong. Nadat het Robbie net niet lukte de doelman te omspelen werd het aan de andere kant nog even spannend: een comedy capers moment voor het doel van Ricardo, maar het liep met een sisser af en de ploegen konden gaan genieten van de thee.

Na de rust kwam Everstein met dezelfde elf terug op het veld. Na twee minuten constateerde de arbiter een terugspeelbal wel heel optimistisch en kreeg Everstein de vrije trap. De inzet van Victor werd dit keer gekraakt, waardoor de doelman gemakkelijk kon ingrijpen. Even later dacht Joran, ik probeer het eens van afstand. De pegel verdween via de lat over het doel. Nu was het Klaas, die de gele kaart werd voorgehouden door de scheidsrechter. Na een kwartier wederom Joran, nu met een harde schuiver, die door de keeper nog net tot corner kon worden getikt. Maar OSM ’75 bleef erin geloven en speelde met een voorbeeldige inzet voor een beter resultaat. Die had er kunnen komen, maar na een vrije doortocht werd de bal alsnog hoog over geschoten. Een paar minuten later viel de beslissing: Robbie worstelde zich op inzet langs zijn tegenstander en speelde Davey in de voeten aan. De draai was prachtig te noemen, evenals de inzet: 4-2 en geen kans voor de doelman.

Het wisselen kon beginnen en in de laatste twintig minuten kwamen Merlijn (voor Sander), Mark (voor Davey), Sven (voor Rick) en Jort (voor Robbie) in de ploeg. OSM ’75 sputterde nog wat tegen (voorzet vanaf rechts verdween, via een Everstein been net voorlangs het doel en een vrije trap van zo’n twintig meter verdween ver naast het doel van Ricardo), maar de beste kans was alsnog voor Everstein: een afgemeten voorzet vanaf rechts, door Jort gegeven, werd door Mark alsnog naast gekopt. Verder bleef het rommelig met (heel) veel balverlies en opportuniste lange ballen, die ook geen vervolg kenden. Zo werd deze slechte wedstrijd gewonnen door Everstein en dat was het grote positieve punt, nadat arbiter Wagtelenberg de strijd de geschiedenis in floot.

Met drie punten in de tas op naar zaterdag a.s. Met wederom een thuiswedstrijd en wel tegen de studenten van Odysseus ’91, waar uit met 2-2 gelijk werd gespeeld. De paarshemden zijn echter aan een hele goede reeks bezig, dus er zal zeker vanuit een ander vaatje getapt moeten worden mannen! Maar dat weten jullie zelf, inclusief staf, maar al te goed. We rekenen zaterdag weer op jullie en heb het besef dat een nieuwe driepunter voor heel veel lucht kan zorgen in het vervolg van de competitie. Laten we daar dan ook voor gaan, tot zaterdag!