Voorveldselaan 4
3573PV
UTRECHT
tel. 030-2717091

Op het kunstgras bijveld van Sportpark Voordorp pikten de mannen van Everstein vanmiddag een verdienstelijk punt mee naar de Dijk. In een niet altijd hoogstaande wedstrijd, die echter, mede door de spanning naar het einde, wel onderhoudend was, werden uiteindelijk de punten broederlijk gedeeld. Gezien het spelbeeld, waarbij de gastheren, die aan het eind van dit seizoen ophouden te bestaan als zaterdagelftal, wat gemakkelijker en frivool voetbalden, leek dit punt ook het meest haalbare voor de bezoekers. Hoewel, we zullen nog wel eens nadenken hoe het mogelijk is twee keer een voorsprong binnen één minuut weer weg te geven. Hercules tegen Everstein was voor de jonge ploeg van Remko Versteeg en Nader Mechichi ook een duel om lering uit te trekken: tegen dit soort opponenten is balbezit en goed passen heilig, balverlies en onzuivere passing bijna dodelijk. Met name de momenten van balverlies (soms met – te – veel mensen voor de bal) en het schakelmoment werden vanmiddag door de tegenstander niet optimaal benut, anders hadden de punten wellicht in Utrecht gebleven. Daarom des te lekkerder nu weer een punt kon worden bijgeschreven, de dertig is nadrukkelijk in beeld gekomen!

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Victor Snoek, Klaas Hazendonk, Jop van Steen, Mark Fierens, Sven de Blok, Joran het Lam, Erik Bergshoeff, Gerwin het Lam, Robbie de Roos en Rick Fierens

Wisselspelers: Merlijn Vos, Flint Lenaers, Ben Camp, Wessel Bergshoeff en Davey Diks

Geschorst: geen

Geblesseerd: Sander Bergshoeff en Simon van Zante

Scheidsrechter: de heer M.A. (Michael) Vink uit Veenendaal

Assistent namens SC Everstein: Joel Dolmans

De gastheren wilden de nare smaak van de nederlaag, destijds geleden in Everdingen, zo snel mogelijk wegspoelen en lieten vanaf de aftrap zien er volledig voor te gaan. Met name aan de linkerkant van het Everstein verdedigingsblok liet men in het begin teveel ruimte, waarvan de thuisclub kon profiteren, zonder overigens echt gevaar te stichten. Na vijf minuten schoot de thuisclub, na zo’n voorzet vanaf rechts, hard en hoog over, vijf minuten later probeerde Sven het van afstand, maar ook deze poging ging naast het doel. Een minuut later stond Joran ineens, door een slippertje in de defensie van Hercules, voor de doelman. Joran wachtte te lang en de keeper kon er nog net zijn been tussen krijgen. Twee minuten alarmfase één aan de andere zijde. Wederom een lange en verre ingooi (waarvan er nog velen zouden volgen) bracht een spits van Hercules voor Ricard, maar die greep uitstekend in.

Tien minuten later moest de Everstein doelman wederom handelend optreden, toen Erik een bal met het hoofd verlengde, precies in de loop van een tegenstander. De ingreep met de voet was voldoende om verder onheil te voorkomen. Halfweg de eerste helft kwam Everstein op voorsprong, zij het met de nodige hulp van de doelman van de thuisclub. Hij verspeelde de bal aan Robbie en die zag Jop er veel beter voorstaan. Die kon dan ook op zijn gemak de 0-1 in het lege doel plaatsen. Helaas genoot Everstein net even teveel van deze voorsprong. Een lange bal door het centrum verraste ons verdedigingsblok volkomen en verleende de spits vrije doortocht, hier kon Ricardo niets tegen uitrichten en de 1-1 stond op het bord. De rest van de eerste helft kabbelde het spel wat heen en weer, tot de negenendertigste minuut: na een mooie combinatie van de thuisclub kreeg een speler vrije doortocht, maar Ricardo redde heldhaftig zijn ploeg voor een achterstand. Bij de rust dus 1-1 en daar konden we mee leven.

Na de pauze was na zeven minuten de ongelukkige botsing tussen Klaas en zijn tegenstander het meest opvallend. Klaas kon gelukkig, na een uitgebreide behandeling, zelf naar de kant, hij werd vervangen door Flint. Vijf minuten later kwam Everstein, op wilskracht en inzet, wederom op voorsprong: Robbie zette goed door, blokte de bal nog een keer voorbij de verdediger en kon de 1-2 onder de doelman door schieten. Ook nu was het binnen een minuut weer gelijk! Een aanval over rechts bracht de bal bij de tweede paal. Daar werd het leder prachtig in één keer genomen en via de paal lag de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2, wel even zuur op dat moment. Na twintig minuten probeerde Sven het nog een keer van afstand, maar de keeper kon pakken.

Net voor het half uur leken de zwart witte streepjes voor het eerst op voorsprong te komen, maar via Ricardo en de lat werd het uiteindelijk geen doelpunt. Daarna verlieten Mark en Gerwin het veld, zij werden vervangen door Wessel en Davey. Vijf minuten later gevolgd door Merlijn, die Victor kwam vervangen. Davey kreeg al snel geel, zij het voor een overtreding, die niet zo heel ernstig leek. Tien minuten voor tijd een vrije trap van twintig meter voor Hercules: Ricardo bokste de bal weg en door een goed blok liep deze situatie met een hoekschop af. In deze fase was het voor Everstein even lastig de gelederen gesloten te houden. De thuisclub kreeg een aantal hoekschoppen, ingooi momenten, die eigenlijk ook corners waren, maar tot scoren kwamen ze niet. Telkens net op tijd een hoofd of voetje er tussen. Laatste wapenfeit: wat onbehouwen inkomen van een Hercules spits op Ricardo, die daar ook boos over was. De prima arbiter Vink gaf beide kemphanen geel, daar kon iedereen mee leven. En ook het punt, wat na zes minuten blessuretijd binnen was, was voor Everstein om mee te leven.

Lekker puntje dus in Utrecht, nu op naar de wedstrijd tegen Vriendenschaar, dat vanmiddag de studenten van Odysseus ’91 terug wees, aan de Lekdijk te Everdingen. Gezien de blamerende vertoning destijds in Culemborg zal het er de mannen alles aan gelegen zijn om sportieve revanche te halen. Een volle week van voorbereiding en training kan hieraan ten grondslag liggen. Bij het verlaten van Sportpark Voordorp stapte Cees Bosman net op zijn fiets om huiswaarts te keren. Ook Cees kon leven met een gelijkspel, waarvan akte! Tot volgende week!