Odysseus '91 1 - Sc Everstein 1

Odysseus '91 1 - Sc Everstein 1

Odysseus '91 1

2 - 2

Sc Everstein 1

... (schot)
25'
62'
Joran het Lam (intikker)
... (schot)
64'
90'

Competitie

3e klasse D

Datum

30 oktober 2021 15:15

Scheidsrechter

S.N. Nerlich

Accommodatie

Sportpark Olympos
Uppsalalaan 3
3584CT
UTRECHT
tel. 030-2534471

Het gaat bij het voetbalspelletje natuurlijk om de knikkers! Ofwel: punten, maar er zijn van die dagen dat één stiekem meegenomen puntje beter voelen dan de volle drie punten. Zo’n gevoel overkwam uw verslaggever hedenmiddag in een grauw, grijs en donker Utrecht, waar de regen nadrukkelijk liet zien dat we de herfst zijn ingegaan, bij de studenten van Odysseus ’91. Everstein pakte, bij het scheiden van de markt, tegen een uitstekende tegenstander, puur door te blijven geloven in je kansen, door een doelpunt van Jop alsnog een puntje. De in grote getalen opgekomen fans waren het er dan ook bijna allemaal over eens: dit was het maximaal haalbare. De violets kwamen in de eerste helft, waarin Everstein nog wat bleekjes acteerde, volledig verdiend op voorsprong, maar de in het zwart gehulde gasten trokken de stand na de pauze gelijk. Des te zuurder was het dat de nieuwe achterstand al twee minuten later tot stand kwam (overigens door een wonderschone treffer), maar de jonge ploeg knokte zich uiteindelijk, op karakter en geloof, alsnog naar een 2-2 eindstand. 

Voor SC Everstein kwamen de volgende spelers aan de aftrap:

Ricardo de Keijzer, Simon van Zante, Joran het Lam, Gerwin het Lam, Klaas Hazendonk, Jop van Steen, Jort Binnenveld, Rick Fierens, Erik Bergshoeff en Victor Snoek

Op de bank namen plaats:

Mats Kooiman, Sander Bergshoeff, Nader Mechichi, Merlijn Vos, Jesper van Alphen, Rik van Genderen en Flint Lenaers

Geschorst: geen

Geblesseerd: Wessel Bergshoeff, Mark Fierens en Robbie de Roos

Ziek: Bjorn Stahti 

Vakantie: Davey Diks

Scheidsrechter: de heer Stephan Nerlich uit Amsterdam

Assistent namens SC Everstein: Niels van Ewijk

Het was hommeles op de snelweg, grijs en donker en het kunstgrasveld van de Utrechtse Studenten Voetbal Vereniging Odysseus ’91 vormde het decor voor de wedstrijd tegen het geplaagde Everstein. Bij de bezetting kunt u hierboven al lezen dat er nogal wat afwezigen waren. Maar de selectie is breed, dus konden de elf uitverkozen spelers vanmiddag laten ze in hun mars hebben. Ody (zoals de club bij de koosnaam wordt genoemd) liet vanaf den beginne zien, dat het op zoek was naar het doel van Ricardo. De ploeg kent een groot aantal uitstekende voetballers, technisch begaafd, waarvan een aantal ook nog met een redelijk inzicht. Vrijwel alles probeerde men voetballend op te lossen en zo ontstond na vijf minuten al een 100% kans voor Everstein. Ody ging defensief in de fout en Simon stond oog in oog met de doelman. Laatstgenoemde keerde de inzet.

Het eerste kwartier was de thuisclub veelal in balbezit, tikte men langdurig rond (of naar achteren), waarna men ook wat brutaler werd. Achtereenvolgens moesten Klaas en Rick, in de achttiende en negentiende minuut een fors blok zetten om de boel achterin droog te houden. Het lukte beide keren, maar het waren wel serieuze waarschuwingen. Ody drong steeds meer aan en Everstein had alle moeite om de paarshemden van zich af te houden. Na vijfentwintig minuten lukte dit niet meer: er werd aan de linkerflank teveel ruimte weg gegeven en de bal werd onberispelijk onder Ricardo door geschoten: 1-0.

Het tweede deel van de eerste helft herpakte Everstein zich minimaal, maar de gastheren waren deze periode bepalend, voor wat hetgeen op het veld gebeurde. Onze mannen liepen geen verdere schade op en bij de rust was de tussenstand 1-0.

Na de pauze werd het, terwijl het alsmaar grijzer werd in Utrecht en de regen nadrukkelijker naar beneden viel, veel leuker om naar te kijken. Jesper en Flint waren gekomen en Gerwin en Jort in de kleedkamer achter gebleven. Nog maar net begonnen moest Erik ingrijpen om nader onheil te voorkomen. Na zes minuten werd Simon, na rijp beraad, toch terug gefloten wegens buitenspel en leek de voorsprong voor Ody verdubbeld te worden: de linkerspits speelde Flint uit en bediende zijn collega in het centrum uitstekend. Die liep de bal echter hopeloos naast het doel van Ricardo. We bleven dus in leven en kregen ook steeds meer aandeel in de wedstrijd. Zo combineerde Victor en Jop, waarna laatstgenoemde tot een schot kon komen. De doelman kon de inzet gemakkelijk onschadelijk maken. Na een kwartier kwam Ricardo (heel) ver zijn doel uit, maar zijn ingreep was uitstekend, verdere schade kon worden voorkomen.

En al dit inzet werd uiteindelijk ook beloond: de prima acterende Sven stuurde Simon over links weg en uit diens voorzet kon Joran, bij de tweede paal, de 1-1 binnen werken. Maar twee minuten later volgde een echte dreun! Net gelijk gekomen en direct weer op achterstand: vanaf rechts werd de spits van Ody aangespeeld. Met een machtige beweging schakelde hij zijn tegenspeler uit, om daarna, bijna op de achterlijn, de 2-1 in het verre dank van het doel te knallen. Ricardo zal de bal ongetwijfeld alleen maar gehoord hebben, een wonderschone goal, eerlijk is eerlijk, maar even zo vervelend. 

Rick en Victor verlieten nu het veld en Nader en Merlijn kwamen in de ploeg. Even later ging Sven zelf diep, maar de schuiver miste de kracht om het de doelman echt lastig te maken. Het laatste kwartier gingen de bezoekers, met al wat ze hadden, op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisclub bleef prima voetballen en creëerde ook nog een paar grote kansen. De regen viel harder naar beneden, maar de spannende slotfase hield iedereen langs de lijn. Joran mocht, ondanks het vlagsignaal van de assistent, over rechts door, maar zijn voorzet kon nog net worden weggewerkt door de thuisclub. Aan de overkant presenteerde een, over de rechterflank, weggestuurde spits, een pracht voorzet, maar ook deze kon niet worden ingeschat op de juiste waarde. Met nog acht minuten op de klok kwam Sander nog voor Erik.

Toen de trouwe aanhang toch langzamerhand moest gaan denken aan een eerste verlies, kwam het, toen de klok de negentig al had bereikt, alsnog goed voor Everstein. De bal kwam in de zestien meter voor de voeten van Jesper, maar die stond met zijn gezicht van het doel af, dus maar een hakje op Jop. En die wist wel raad met deze assist, want uit de draai schoof hij de bal langs de doelman: 2-2 en wat een moment. Deze treffer werd langs de lijn ook gevierd, alsof we weer een driepunter konden begroeten. Het was nu de terechte beloning voor hard werken en geloof blijven houden in elkaar en een punt.

Zes wedstrijden gespeeld, niet verloren en in de top vier! We kunnen er maar geen genoeg van krijgen. En deze prachtige competitie wordt volgende week alweer vervolgd met een prachtige tegenstander. De ongeslagen koploper EDO (U) komt dan naar de Lekdijk in Everdingen en gaat dan de slag aan tegen de trotste nummer vier. Wellicht kan het heerlijke gevoel van het puntje bij Ody dan de mannen inspireren tot een nieuw stunt, wie zal het zeggen?! Voor nu nog even genieten en tot volgende week!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!