Prijsseweg 14 AA
4105LE
CULEMBORG
tel. 0345-512924

“Never a dull moment”, zo reageerde Everstein trainer Remko Versteeg, toen de laatste kruiddampen op Sportpark Parijsch waren opgetrokken. Want de streekderby tussen Focus’ 07 en Everstein was me het wedstrijdje wel en boeide voor het talrijke publiek, zonder dat de beide ploegen tot grote hoogten stegen, wel degelijk. Alle gebeurtenissen op een rijtje en acht goals maakten het geheel tot een amusant schouwspel, waarbij aan het eind de meesten wel konden leven met een puntje voor beide ploegen. Onvoorstelbare fouten, veel goals, gele en rode kaarten, verhitte discussies en een leidsman, die het naar verloop van de tijd steeds moeilijker kreeg het hoofd koel te houden: het was er vanmiddag allemaal bij Focus ’07 tegen Everstein.

Binnen vijf minuten stonden de gastheren op een 2-0 voorsprong en kenden de gasten veel chagrijn. Na de aansluiting volgde een 3-1 tussenstand en na de pauze bogen de bezoekers deze om naar een 3-4 voorsprong (waar hadden we deze uitslag, na een 3-0 ruststand zelfs, eerder gezien?), alvorens de schoonste aanval van deze povere wedstrijd de aanleiding vormde voor de 4-4 eindstand. En daar moesten de kemphanen het uiteindelijk allemaal mee doen!

Opstelling SC Everstein:

Jeffrey Burgers, Joran het Lam, Rick Fierens, Nader Mechichi, Victor Snoek, Robbie de Roos, Klaas Hazendonk, Gerwin het Lam, Erik Bergshoeff, Mark Fierens en Bjorn Stathi

Wisselspelers: Daan van Dijk, Rik van Genderen, Jop van Steen, Dennis van Donselaar, Merlijn Vos en Ben Camp

Geschorst: geen

Afwezig: Ricardo de Keijzer (werk), Simon van Zante (blessure), Sander Bergshoeff (ziek), Wessel Bergshoeff (vakantie), Davey Diks (ziek) en Sven de Blok (herstellende)

Scheidsrechter: de heer Sjoerd Verkleij uit Amersfoort

Assistent namens SC Everstein: Joel Dolmans (debutant en welkom bij de club!)

Trainer Remko Versteeg had in de voorbeschouwing al zijn gedachten: je weet pas op zaterdag wie er wel en wie er niet beschikbaar zijn. En dat bleek vanmiddag eens temeer, want de rood witte formatie miste vier tot vijf basisspelers, dus stonden nogal wat ‘vreemde’ namen op het wedstrijdformulier. De eerste de beste op de lijst was de vervanger voor doelman Ricardo. Zeker dat Jeffrey zich de eerste vijf minuten van Focus ’07 tegen Everstein nog heel lang zal herinneren. Bij de eerste aanval van de thuisclub werd een soort vuurpijl afgevuurd, die een gemakkelijke prooi leek voor de doelman. Was het ook, maar na de vang sprong de bal van zijn borst in het lege doel: 1-0. Drie minuten later volgde een afstandsschot van Focus ’07 en nu moest Jeffrey een rebound toestaan. Die werd uiteraard gretig binnen gewerkt: 2-0 en twee keer slikken voor ploeg en aanhang. Gelukkig herstelde de onfortuinlijke keeper zich in het verdere verloop van de wedstrijd.

Vijf minuten later leek Everstein terug te komen, Joran werd in de zestien meter aangespeeld, maar de controle ontbrak, waardoor de kans verkeken. De gasten waren aan het bekomen van de schrik, kwamen meer in de wedstrijd en er volgde een fase van (heel) veel lange ballen, aan beide kanten. Het leverde wel veel duels om de bal op, maar echte kansen werden, door beide teams, niet meer gecreëerd. En dus kwam de aansluiting van Everstein min of meer uit de lucht vallen: een vrije trap van Nader, vanaf de linkerkant, kwam bij Victor bij de tweede paal, die de bal binnen werkte: 2-1 halfweg het eerste bedrijf. Bjorn kreeg even later (had het een periode herhaaldelijk aan de stok met de arbiter) geel.

Pas na het half uur werd het publiek weer wakker geschud door de derde Culemborgse goal: vanaf de linkerflank werd de verdediging van de bezoekers simpel uitgekapt en de bal richting verre hoek verzonden. Ditmaal was doelman Jeffrey kansloos: 3-1. Tot de rust gebeurde er bar weinig meer en deze treurmars kwam pas ten einde toen scheidsrechter Verkleij de rust aankondigde.

Na de pauze kwamen Gerwin en Mark niet meer terug, Jop en Merlijn waren hun vervangers. De bezetting werd nog wat aangepast en vol goede moed gingen de mannen op zoek naar resultaat. En dat kwam er heel snel! Een valpartij in het hart van de Focus ’07 defensie bood Joran vrije doortocht. Dit soort buitenkansjes moet je Joran niet geven en hij knalde de 3-2, via de binnenkant van de paal, binnen. De gastheren slikten een keer en moesten nog een stapje terug doen. Doordat ze veel lange, ongecontroleerde ballen hanteerden, kon Everstein veel in balbezit blijven, c.q. komen. Halfweg het tweede bedrijf de beloning: een vrije trap vanaf links, wederom door Nader voor gebracht, werd door Bjorn, met een achterwaartse kopbal, gepromoveerd tot de 3-3. Even later werd dezelfde Bjorn vervangen door Rik.

Bij de 3-4 voorsprong voor de gasten werden de gemoederen uitermate verhit aan de zijde van Focus ’07. Waar Klaas een aantal minuten daarvoor, na een fluitsignaal, aan het hoofd mocht worden behandeld, liet de leidsman, met nog tien minuten op de klok, in een soortgelijk geval bij Focus ’07 doorspelen. Joran voltooide de daaropvolgende aanval met zijn tweede goal van de middag en Everstein stond met 3-4 voor! Verhitte discussies nogmaals en, zoals zo vaak, wordt dit dan verhaald op gele kaarten, die onnodig worden gegeven. Een keer werkte dit zo frustrerend op de ontvanger, dat de tweede (dus rood) direct volgde. Allemaal niet nodig, maar het gebeurde wel. Even later leek de thuisclub toch loon naar werken te krijgen: een lange bal kwam voor het doel van Everstein en doelman Jeffrey kwam uit. In zijn eigen vijfmeter gebied werd hij aangevallen, dus ging de 4-4 niet door. Dat de thuisploeg en supporters het hier niet mee eens waren, we menen dit te mogen begrijpen.

Maar, zoals in de inleiding gezegd, de mooiste aanval van de middag, leverde alsnog de verdiende 4-4 op. Na een aanval over veel schijven, waarbij de bal snel van voet tot voet ging, werd de eindstand tussen Focus ’07 en Everstein, bij de tweede paal ingeschoten. Joran werd nog vervangen door Daan en Rik miste de goal, na goed doorzetten over de rechterflank, op een haar na, maar gescoord werd er niet meer en na drie minuten blessuretijd blies arbiter Verkleij de teams naar de kleedkamer (derde helft).

Zo eindigde een enerverende middag met een puntje. Het hadden er misschien drie moeten zijn, maar de realiteit zegt dat het ook met niets had kunnen aflopen. Nu hopen dat velen komende week herstellen en terugkeren, want zaterdag a.s. wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen het sterke SV Houten. Tot zaterdag!