Sc Everstein 1 - Brederodes 1

Sc Everstein 1 - Brederodes 1

Sc Everstein 1

2 - 3

Brederodes 1

Competitie

3e klasse D

Datum

19 februari 2022 14:30

Scheidsrechter

H.J. Westland

Accommodatie

Sportpark sc Everstein
Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

De herstart van het seizoen 2021-2022, na het verdere versoepelen van de Corona maatregelen, leverde meteen de derby op tussen SC Everstein en Brederodes uit Vianen. En dat was te merken! Velen zochten, na lange tijd, het Sportpark Ries van Arnhem op om, naar iedereen hoopte, te genieten van de verrichtingen van beide ploegen. En dat viel, om maar eens met de deur in huis te vallen, niet helemaal mee! Beide ploegen legden veel strijd in de pot, maar van goed voetbal was, wellicht door de perikelen van de afgelopen perioden, nog weinig sprake. Uiteindelijk gingen de volle drie punten mee op de bagagedrager van de bezoekers, maar daar was behoudens de scoringsdrift van Jamal Ouassif zeker ook de nodige naïviteit van de gastheren voor nodig. Dat Jamal gemakkelijk scoort was al duidelijk, de manier waarop hij zijn goals kon maken kostte hem eigenlijk de minste moeite. De presenteerblaadjes waarop de kansen werden geboden elimineerden uiteindelijk de kansen voor de thuisclub. Brederodes was optisch wellicht niet eens zoveel beter, maar het gaat in dit spelletje voornamelijk om de doelpunten. Eentje meer maken dat de tegenstander volstond vanmiddag in Everdingen.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Robbie de Roos, Sander Bergshoeff, Klaas Hazendonk, Bjorn Stathi, Victor Snoek, Gerwin het Lam, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Davey Diks en Jop van Steen

Wisselspelers: Ben Camp, Mark Fierens, Simon van Zante, Wessel Bergshoeff, Nader Mechichi en Joran het Lam

Geschorst: geen

Geblesseerd: Joran het Lam (enkel) en Sven de Blok (herstellend van schouderblessure)

Scheidsrechter: de heer Henk Jan Westland uit Leusden

Assistent namens SC Everstein: Dimitri de Gans

Op een prima bespeelbaar veld begonnen de ploegen voorzichtig aan de eerste strijd om de punten sinds lange tijd. Met de nodige ijver en werklust, maar elkaar het balletje toespelen bleek nog niet zo gemakkelijk. Veel balverlies en weinig hoogtepunten voor de beide goals in het eerste kwartier. Te vermelden alleen de kans die Brederodes kreeg nadat, uit een rommelige situatie, de bal vanaf de rechterflank laag en hard werd voorgegeven. Doelman Ricardo gooide alles wat hij had in de strijd en kreeg de bescherming van arbiter Westland, middels een vrije trap. Maar een minuut later mocht Jamal zijn eerste cadeautje uitpakken: Rick schatte een lange bal verkeerd in en na de prima controle volgde een droog schot en de 0-1 stand op het scorebord. Twee minuten later leek de strijd al beslist, maar de bal verdween via de paal weer het veld in.

En de beste kansen bleven voor de gasten. Net op de helft van het eerste bedrijf bereikte een puike voorzet vanaf links een spits bij de tweede paal. Gelukkig kon Ricardo de inzet, in twee keer, pareren. Tot nu toe kon Everstein hier bitter weinig tegenover stellen. De strakke wind in de rug leverde vele (te) lange passes op en het was pas op het halfuur dat Jop een vrije trap van zo’n twintig meter hoog over schoot. Tien minuten voor de pauze claimden de gasten een strafschop wegens hands, maar arbiter Westland liet doospelen. Vijf minuten voor de pauze kon Robbie, bij de tweede paal, te weinig kracht in zijn kopbal leggen om tegendraads te kunnen scoren, maar even later kwam Everstein toch langszij: een hoekschop vanaf de rechterkant werd door de jarige Bjorn (proficiat) scherp voorgebracht. De bal verdween door de handen van de doelman achter de doellijn, aldus constateerde de scheids, 1-1 op een prettig moment.

Na de pauze blies het briesje in het voordeel van Brederodes. De defensie van Everstein wachtte nog een drietal minuten, alvorens cadeau nummer twee aan te bieden. Door onverklaarbare oorzaken valpartijen en de bal, die uiteraard wel verder rolde, kon worden gepromoveerd tot een nieuwe voorsprong voor de bezoekers: 1-2. Even later pakte Erik geel. De bank reageerde en bracht Simon en Mark voor Davey en Bjorn. Na tien minuten mocht Simon aanleggen van zo’n twintig meter, maar de doelman redde in twee keer.

Met een kwartier op de klok kwamen de gastheren voor de tweede keer vanmiddag langszij: een rebound werd door Jop knap ingeschoten en de bal verdween, via de binnenkant van de paal, tegen de touwen: 2-2. Halfweg de tweede helft schoten de gasten, uit een vrije trap van vijfentwintig meter hoog over en nu kwam Wessel in het veld voor Gerwin. De fase die volgde was wel opmerkelijk: beide ploegen gingen wel voor de volle winst, maar naarmate de strijd vorderde leek een gelijkspel het meest voor de hand te liggen. De gasten waren telkens wat meer dreigend, maar ook Everstein speelde in deze fase wel degelijk mee. Echte grote kansen ontstonden echter niet en met nog tien minuten op de klok kwam de genoemde draw dichterbij. Maar niemand had hier gerekend op het feit dat Everstein nogmaals een cadeau zou aanbieden aan de gasten. Ongelooflijk balverlies en weinig meer te geloven verdedigend ingrijpen, zorgden er uiteindelijk voor dat de derde Brederodes goals kon worden bijgeschreven: 2-3.

Victor werd nog vervangen door Nader, maar dat maakte allemaal niets meer uit. De klap van de derde goal kwam hard aan en na drie extra minuten maakte de, over het algemeen, prima leidende arbiter Westland een eind aan Everstein tegen Brederodes. De zege werd uiteraard met gejuich ontvangen, de teleurstelling bij de thuisclub was evenredig groot. Puntje had er misschien wel ingezeten, maar Sinterklaas spelen in deze tijd van het jaar zorgt automatisch voor problemen. Geen man overboord natuurlijk, wel tijd om volgende week, als we wederom een semi derby op het programma hebben, punten te gaan sprokkelen. Dat moet dan gebeuren bij Focus ’07 dat vanmiddag de stadsderby tegen Vriendenschaar met 1-1 gelijk speelde. Tot volgende week in Culemborg!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!