Sc Everstein 1 - Houten 1

Sc Everstein 1 - Houten 1

Sc Everstein 1

0 - 4

Houten 1

Competitie

3e klasse D

Datum

5 maart 2022 14:30

Scheidsrechter

J. van den Hazel

Accommodatie

Sportpark sc Everstein
Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Ook uw trouwe verslaggever heeft, hoewel het niet vaak voorkomt, z’n drukke zaterdagen. Schutting herstellen van de stormschade, enkele weken geleden, laat naar de club, niet laten bezinken wat twee keer drie kwartier Everstein tegen Houten bracht, snel naar huis en de laatste loodjes nog mee kunnen helpen. En dan het verslag naar Erik, die het altijd zo trouw plaatst, maar die blijkt op vakantie te zijn. Onrust alom dus, zo kunnen we wel stellen. Hoewel bovenstaande u wellicht niet zozeer zal boeien, inhoudelijk ligt het misschien wel het dichtst bij mijn overdenkingen over Everstein tegen Houten van hedenmiddag. (Heel) veel spelers afwezig, maar de spelers die wel aanwezig waren, probeerden er nog het beste van te maken, wederom schade in de eerste minuten, sommige periodes lekker meespelen met de tegenstander, dan weer hulpeloos toekijken bij de fouten, die frequent gemaakt werden. Een ploeg die wel wil, maar zoekt naar houvast en spelers, waarbij de angst voor de bal soms groter is dan het vervolg. De onrust, die hierdoor in en langs het veld ontstaat werd door de tegenstander van vandaag, Houten, vakkundig uitgebuit en waar je dan soms denkt ‘we doen lekker mee’, wordt het uiteindelijk een vervelende wedstrijd, met een 0-4 nederlaag als gevolg. De naweeën van corona en de mogelijkheden, welke we weer ter beschikking hebben nu veel is vrijgegeven, het zijn de stempels op de selectie van Everstein: ‘mannen, tel de zegeningen, er is nog een lange competitie te gaan en benieuwd wie we zaterdag weer aan de start kunnen verwachten’, zo luidt het devies. Dus blijft de (nabije) toekomst voorlopig nog onzeker.

Opstelling SC Everstein: 

Ricardo de Keijzer, Robbie de Roos, Joran het Lam, Klaas Hazendonk, Flint Lenaers, Merlijn Vos, Rik van Genderen, Jop van Steen, Nader Mechichi, Gerwin het Lam en Victor Snoek

Wisselspelers: Jort Binnenveld, Mats Kooiman, Sander Bergshoeff, Wessel Bergshoeff en Davey Diks

Geschorst: geen

Afwezig: Erik Bergshoeff, Bjorn Stathi, Simon van Zante, Rick Fierens, Mark Fierens en Sven de Blok 

Scheidsrechter: de heer Jorgen van den Hazel uit Hilversum

Assistent namens SC Everstein: John Philipsen

De spoeling was dus dun aan Everstein kant en er dienden dus nogal wat nieuwe namen te worden ingepast en spelers verhuisden naar een andere positie binnen het elftal. Even wennen dus! Maar daar hadden onze bezoekers uit Houten geen boodschap aan: binnen twee minuten lag de 0-1 achter Ricardo: even leek Gerwin een vlot lopende aanval door het centrum nog te kunnen onderbreken, maar de tweede mee op gekomen aanvaller schoot de bal tegendraads in, waardoor Ricardo op het verkeerde been stond. Weer een snelle tegentreffer, c.q. tegenvaller. Toch was het in het eerste kwartier aan de sluitpost van Everstein te danken, dat de schade bij 0-1 bleef. Vooral de redding in de achtste minuut, waarbij Houten weer alle vrijheid genoot en de bal bij de tweede paal ongehinderd kon worden ingeschoten, was fraai. De rebound uit de daaropvolgende corner werd overigens ‘knap’ over geschoten door de gasten.

Nu volgende een fase, waarbij het soms leek dat Everstein redelijk partij kon bieden en de gasten het gaspedaal flink lieten vieren. Met name Rik kon op rechts steeds meer in de wedstrijd komen, zonder dat het echter tot kansen kwam voor de goals van Houten. Toen de arbiter een overtreding van de gasten (hoog geheven been) niet bestrafte, werd de daarop volgende actie van Jop bestraft met geel. De wedstrijd sudderde in de eerste helft voort, waarbij de thuisclub wel wilde, maar niet kon en Houten geduldig wachtte op de mogelijkheden, die juist vaak door balverlies en slechte passing door Everstein werden aangeboden. Met nog vijf minuten op de klok belandde de bal, na een actie van de bezoekers over links en een fraaie kapbeweging, net voorlangs het doel van Ricardo, waardoor de rust kwam bij een 0-1 tussenstand.

Na de pauze kwam Sander voor Nader en dat zorgde in elk geval voor een frisse impuls (en de eerste Bergshoeff broer, die binnen de lijnen kwam. Quiz vraag: hoe lang is het geleden dat we een competitiewedstrijd begonnen zonder een van de gebroeders Bergshoeff in ons midden?) binnen het elftal. Zo kon Robbie, in de negende minuut, na wat kap en draaiwerk in de zestien meter, Flint bereiken. Diens inzet werd door de doelman van Houten verwerkt tot hoekschop. Na een kwartier leek de strijd in het slot te vallen, maar een geheel vrije inzet van de gasten werd hopeloos over gewerkt. Dus bleef Everstein in de wedstrijd en probeerden de mannen de bakens te verzetten. Maar een fraaie tweede goal van Houten maakte een einde aan de illusies: na een actie over rechts werd de bal strak en laag voorgegeven. De prima spits tikte de bal bij de eerste paal binnen: 0-2.

Everstein moest wat proberen en even later kwamen Davey en Wessel voor Victor en Rik. Halfweg zag Joran zijn inzet gekeerd door de doelman, waarna de bal, uit de daarop volgende corner, tegen de handen kwam van een Houten speler: de leidsman was zonder twijfel en wuifde te protesten weg. Maar het sierde de ploeg, dat men het bleef proberen. Gerwin kende een prima actie over rechts, maar de voorzet was het weer ‘net niet’, waardoor een volgende hoekschop kon worden bijgeschreven. Jort kwam nu Flint vervangen en even later tikte de onfortuinlijke Gerwin zijn opponent net aan. De scheids twijfelde even, maar wees toch naar de stip, de penalty werd onberispelijk ingeschoten: 0-3 en vervelende cijfers komen dan dichtbij.

Want even later had de vierde goal al moeten vallen, maar de bal werd voor een lege goal, vanaf elf meter, over geschoten. Even later moest Ricardo nogmaals ingrijpen om een nieuw doelpunt te voorkomen en kon Joran, aan de andere zijde, net geen voldoende curve aan de bal geven, waardoor die voorlangs het doel verdween. Diep in blessuretijd liet de Houten spits nogmaals zien hoe je een staakpass het best kan verzilveren. De simpele voetbeweging was mooi en afdoende om Ricardo voor de vierde keer te passeren. Even later dirigeerde scheidsrechter van den Hazel, die een prima partij floot, de ploegen bij een 0-4 eindstand, naar de kleedkamers. 

Het is voor Everstein duidelijk even pas op de plaats. Een puntje uit de laatste drie duels geeft dit ook duidelijk aan. We kunnen alleen hopen dat we de komende weken weer wat spelers zien bijsluiten in plaats van afhaken. Voor een kleine vereniging onmisbaar, want ondanks het feit dat de jonkies hun stinkende best doen, bieden we dan gewoon te weinig in deze derde klasse. Maar na elk buitje volgt wel weer een keer zonneschijn, dus gaan we ons daar maar aan vasthouden. Volgende week nieuwe kansen bij het ook kwakkelende Vriendenschaar in de semi derby aldaar. Tot volgende week, (dan is er waarschijnlijk ook wat meer tijd,  hoewel ik nu nog net op tijd was om de laatste delen van de schutting mee dicht te spijkeren). 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!