Vriendenschaar 1 - Sc Everstein 1

Vriendenschaar 1 - Sc Everstein 1

Vriendenschaar 1

4 - 1

Sc Everstein 1

Competitie

3e klasse D

Datum

12 maart 2022 15:00

Scheidsrechter

C.J. Marees

Accommodatie

Sportpark Terweijde
Pinksterbloem 91
4102KD
CULEMBORG
tel. 0345-515803

De fans van SC Everstein beleven momenteel moeilijke tijden. Maar niet alleen de fans, ook de acteurs in het veld hebben duidelijk moeite om een redelijke wedstrijd op de mat te leggen. Geplaagd door schorsingen, blessures en afwezigen is de spoeling al dun, dus moeten er de komende weken heel wat zaken op de rails gezet worden. 

Want ook vanmiddag, op bezoek bij de buurman Vriendenschaar, kon de ploeg van Remko Versteeg geen moment overtuigen. De ook al geplaagde opponent, vorige week nog met 7-0 langs de broek gehad in Lopik, deed dat in de beginfase niet, maar zag gedurende de eerste helft, maar met name in de tweede, een hopeloze tegenstander. Het gaf de blauw zwarte formatie het nodige vertrouwen, hetgeen zich later ook in het scoreverloop liet terugzien. Op de 2-0 ruststand was al niet veel af te dingen, na de pauze leken de bezoekers zowaar even terug te komen in de wedstrijd middels de aansluitingstreffer, maar uiteindelijk mochten de gasten de handen dicht knijpen dat het maar bij 4-1 is gebleven. Vriendenschaar kan langzamerhand, gesteund door het resultaat van vanmiddag, omhoog kijken, Everstein zal alle puzzelstukjes bij elkaar moeten leggen om volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen OSM ’75 tot een goed einde te brengen. Lukt dit niet, dan wordt het nog een lastig tweede deel van het seizoen.

Opstelling SC Everstein:

Ben Camp, Robbie de Roos, Victor Snoek, Joran het Lam, Merlijn Vos, Gerwin het Lam, Rik van Genderen, Rick Fierens, Klaas Hazendonk, Sander Bergshoeff en Davey Diks

Wisselspelers: Mark Fierens, Wessel Bergshoeff, Jort Binnenveld en Bjorn Stathi

Geschorst: Jop van Steen

Afwezig: Sven de Blok, Simon van Zante, Nader Mechichi, Ricardo de Keijzer en Erik Bergshoeff

Scheidsrechter: de heer Cees Marees uit Purmerend

Assistent namens SC Everstein: Cees Bosman

Er zit momenteel, zeg maar: na de hervatting van de competitie, fors zand in de Everstein motor. Deels uit te leggen door de vele absenties, waar de ploeg elke week mee te maken heeft, anderzijds door de (logische) verschillende samenstelling, waarin gespeeld moet worden. Elke keer maar weer spelers op andere posities, als vervanger voor de afwezigen. Maar ook daar liggen uiteraard de beroemde ondergrenzen en het Everstein van vanmiddag zat daar redelijk dicht tegenaan.

Het eerste kwartier was duidelijk dat beide partijen, na de nederlagen van afgelopen week, de kat uit de boom wilden kijken. Vriendenschaar was in deze fase wellicht optisch wat sterker, maar de bezoekers balden, in het festival van de foute passes, redelijk mee. Er was voor het talrijke publiek, dat meer genoot van het heerlijke zonnetje, dan ook weinig te beleven, zeker niet voor de beide doelen. Na twintig minuten gaf de thuisclub het eerste signaal af: een inzet, na een lage voorzet vanaf rechts, werd net over de lat geschoten. Op het half uur kreeg Everstein de eerste mogelijkheid, toen een vrije trap werd toegekend op zo’n achttien meter van het doel. De inzet van Victor verdween hoog over het doel. Even later toch de voorsprong voor de gastheren. Na wederom een aanval over de rechterflank kon de bal, midden voor het doel van Everstein, worden ingelopen: 1-0, doelman Ben, die Ricardo meer dan prima verving, was kansloos. Maar het antwoord leek snel te komen, want een minuut later bediende Davey aanvoerder Sander op de rand van de zestien meter. Helaas kwam de inzet van het zwakkere rechter been, waardoor de inzet nog ruim over ging.

Vijf minuten voor de pauze bood Klaas de gastheren de helpende hand. Na balverlies en de daarop volgende voorzet, kon Ben met de voet redden, maar de rebound werd onberispelijk ingeschoten: 2-0, geen lekkere aanloop naar de theepauze. Ook de laatste minuten groeide Vriendenschaar in de wedstrijd en bleek de onmacht van Everstein.

Na de pauze wilde de thuisclub snel zaken doen, maar de kopbal uit een hoekschop verdween net naast het doel van Ben. Na tien minuten wederom dreiging, nu vanaf de linkerflank. Het gekraakte schot rolde net voor het doel van Everstein langs. En er kwam actie vanaf de bank: Mark en Bjorn kwamen Sander (licht aangeslagen) en Davey vervangen. Nadat een corner van Vriendenschaar nog op de lat belandde kwam Everstein plotseling terug in de wedstrijd: Joran stak Robbie in de diepte en die hakte de bal voor de voeten van de net ingevallen Mark. Diens inzet verdween, via de doelman, tegen het net: 2-1 en weer wat hoop voor de trouwe aanhang.

Halfweg het tweede bedrijf viel de beslissing. Nadat Victor eerst nog een inzet uitstekend blokte, leidde dit tot een hoekschop. Nadat in de eerste helft net naast werd gekopt, was het nu raak: 3-1, op dat moment meer dan verdiend. Vijf minuten later nog een tik op de neus voor Everstein. Wel heel naïef verdedigen, ofwel: we stonden er bij en keken er naar, werd van dichtbij afgestraft: 4-1. Om aan alle onzekerheid een eind te maken.

Nu kwamen Wessel en Jort voor Rik en Gerwin, maar het wedstrijdbeeld wijzigde niet meer: Vriendenschaar was heer en meester en Everstein doolde naar het eind van de wedstrijd. Dat het uiteindelijk maar 4-1 bleef werd nog het meest geïllustreerd toen keeper Ben, tot twee keer toe, werd omspeeld, maar de bal alsnog naast werd geschoten. Het leidde het eind van Vriendenschaar tegen Everstein in. Arbiter Marees, die een gemakkelijke middag kenden en prima floot, maakte een eind aan deze ontmoeting.

Het zal dus een kwestie worden van ‘uithuilen’ en opnieuw beginnen, want veel tijd is er in deze tweede competitiehelft niet. Met volgende week hekkensluiter OSM ’75 aan de Lekdijk moeten er spijkers met koppen geslagen worden. Want het Everstein van hedenmiddag zal het ook dan heel moeilijk gaan krijgen. Hopelijk kunnen we de koppies weer fris krijgen, gaat de beleving weer omhoog en strijden we weer voor elke meter. Het zal, zo zal blijken, broodnodig zijn, want een overwinning volgende week kan de zon, dien vanmiddag zo uitbundig scheen, weer doen schijnen. Succes allen!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!