Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Zaterdag 13 mei 2023, zonnetje hoog aan de hemel, temperaturen boven de 20 graden, kortom, een ideale zaterdagmiddag om je, in elk geval, veilig te spelen voor de nacompetitie. Dat kan toch niet misgaan, zo hoor je dan de gehele week al om je heen, zeker met de wedstrijd tegen Bergambacht, volgende week (en ook thuis) nog voor de boeg. Hoe groot kan echter de deceptie en teleurstelling zijn, zeker al trouwe fan van de mannen, als het collectieve falen dan leidt tot een 3-5 nederlaag tegen degradant Dilettant. Al in de eerste helft volledig op de hoogte van de feiten: een tegenstander, die de gelijkmaker produceert en nog twee balletjes net langs de verkeerde kant van de paal zag rollen. En toch nog met een 2-1 voorsprong aan de thee gaan, dan denk je toch minimaal dat de slappe hap van de eerste helft aan de kant geschoven zou worden en de ploeg gemotiveerd en gedreven het karwei zouden willen afmaken. Als je dan binnen een minuut de bal op 11 meter laat leggen, dan lijken de kaarten al geschud. En zo geschiede aan de Lekdijk, maar….. Everstein kwam wederom op voorsprong en die zou je natuurlijk niet meer weg mogen geven. De bittere realiteit was anders: de gasten scoorden nog drie keer en namen zo de, o zo gewenste driepunter, mee naar Krimpen. En daar was uiteindelijk niet veel op af te dingen.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Robbie de Roos, Klaas Hazendonk, Rick Fierens, Sven de Blok, Sam Kers, Simon van Zante, Wessel Bergshoeff, Sander Bergshoeff, Victor Snoek en Erik Bergshoeff

Wisselspelers: Flint Lenaers, Dennis van Donselaar, Gerwin het Lam, Jesper van Alphen en Jaimy van Zante

Geschorst: geen

Geblesseerd: Davey Diks, Merlijn Vos, Rick van Genderen en Joran het Lam

Scheidsrechter: de heer G.P.C. (Chris) van Rijswijk uit Tilburg

Assistent namens SC Everstein: Eddie Kers

Wat moet je hier nu over schrijven, zo vroegen sommigen zich af, direct na afloop van de blamage, welke we vanmiddag opliepen. Het verstandigst lijkt dan om er het zwijgen toe te doen, vaak worden dan verwijten over en weer gemaakt, waar niemand veel mee op zal schieten. Maar dat het allerbelabberdst was aan de Dijk, daar zullen we het allemaal over eens zijn. Wedstrijden, waarbij grote belangen op het spel staan, vallen of staan bij beleving, inzet, instelling en, vooral, de absolute wil om te winnen. Hoewel het in de eerste helft al niet fris oogde, liep het nog niet zo beroerd voor Everstein. De thuisclub had de overhand, kreeg wat kansjes (Wessel, tussen schot en voorzet in, Sven, na een kort genomen vrije trap van Sander een schot net over de kruising en Robbie, kopballetje via de handen van de doelman over de lat), maar zag de bezoekers zich niet zomaar neerleggen bij wederom een nederlaag. Halfweg kwam Everstein op voorsprong: een afvallende bal kwam voor de voeten van Sander en die schoot droog de 1-0 binnen. Een minuut later trok Sven over de linkerflank, maar zijn voorzet kon door Robbie net niet worden binnen getikt.

Net op het half uur een defensie, volledig uit positie, bij een lange bal van Dilettant. De spits kon moederziel alleen op Ricardo afgaan en schoot de gelijkmaker binnen: 1-1. Even later moest Sander zich, met een blessure, laten vervangen door Dennis. De extra tijd van het eerste bedrijf kende nog twee hoogtepunten: een inzet van Dilettant verdween net langs de verkeerde kant van de paal en even later stond Everstein op 2-1: wederom een afvallende bal, nu voor de voeten van Rick en een nieuwe voorsprong.

Zoals gezegd, na de pauze zou Everstein de zaken wel even recht zetten, zo redeneerde men langs de lijn. Resultaat: binnen een minuut lag de bal op de strafschopstip voor de neus van Ricardo: 2-2 was het directe resultaat. Maar zeven minuten later kwam de thuisclub nogmaals op voorsprong: een hoekschop van Sven en toen niemand de bal raakte dacht Victor, dan doe ik het wel: 3-2. Maar vijf minuten later de volgende deceptie: een ‘Cillessen’ moment voor Ricardo en de 3-3 stond op het bord. Jaimy kwam nu voor Erik, maar op het veld werd het van kwaad tot erger: weinig beweging, middenveld minimaal bezet en de lange ballen van de bezoekers zorgden voor meer gevaar, dan de spaarzame aanvallen van Everstein.

Gerwin en Jesper kwamen voor Rick en Wessel, maar ook zij konden het tij niet keren. De gasten profiteerden optimaal en Ricardo moest nog twee keer vissen. Na nog wat kansjes voor Simon (de laatste een vrije kopkans uit een voorzet van neef Jaimy) floot de prima arbiter van Rijswijk voor de laatste keer en dropen de mannen gedesillusioneerd af. Ook voor de trouwe fans was de teleurstelling, maar vooral het onbegrip, groot. Dilettant deed de sportieve plicht en Everstein liep, hierop duidelijk niet ingesteld, in de val. Nog niets over boord, maar wat had het vanmiddag mooi kunnen zijn: zeker van de nacompetitie en nog kans op rechtstreeks behoud. Het liep anders: de laatste kans is verdwenen en het zal nog een hele klus worden om, acterend zoals vanmiddag, het verblijf in de derde klasse te verlengen.

Maar de mannen hebben het nog in eigen hand! Maar dan zal volgende week, zeven dagen na deze zeperd, absoluut gewonnen moeten worden van Bergambacht. Maar dat is de nummer voorlaatst en gezien de moeite vanmiddag met de nummer laatst, zal een andere attitude noodzakelijk zijn. Staf en spelers hebben nog precies een week om ‘met het mes tussen de tanden’ aan de aftrap te staan tegen Bergambacht. De teleurgestelde fans moeten zich daar dan maar aan vast houden. Mannen, recht de ruggen, voer wat pittige gesprekken en daarna 110% naar de strijd tegen Bergambacht. Succes hierbij!