Mannen KNVB beker Amateur poule Groep 1 32

28 augustus 2010 15:00

Scheidsrechter

Londar, J.C.H.

Ook de derde, en tevens laatste, wedstrijd in de poulefase van de KNVB beker werd door Everstein in winst omgezet. Thuis tegen GVV ’63 uit Gameren werd het 3-1 en door dit resultaat zijn de roodwitten verder in dit toernooi. Tevens was dit de laatste serieuze test, alvorens zaterdag a.s. de competitie zal aanvangen bij Drechtstreek in Papendrecht. Hoe we deze eerste test tegemoet kunnen zien, daar komen we later op terug.

Omdat GVV ’63 afgelopen dinsdag thuis had verloren van DSC (waar Everstein de eerste wedstrijd van had gewonnen) kon het eigenlijk niet meer fout voor de gastheren van vandaag. Voor deze wedstrijd miste Everstein aanvoerder André van der Veer (nekklachten) en werd tevens duidelijk dat Michel Holleman i.v.m. privéomstandigheden niet meer terug zal keren.

De eerste helft liet duidelijk zien dat er veel progressie is geboekt door de roodwitten. De trainingsarbeid in combinatie met de wekelijkse opdrachten beginnen vrucht af te werpen. Er is rust (zeker bij balbezit) en er wordt van achteruit overtuigend opgebouwd. Ook de (vaak gemakkelijke) weg terug wordt hierbij niet vergeten. Daarnaast is het verheugend dat er bijna geen kansen worden weggegeven, zo ook vandaag niet. De variant met Ruben de Gans naast Geert Dokman op het middenveld pakte tevens goed uit.

Nadat de thuisclub eerst nog wat kansen had gemist (eerst Efrem Shiferaw – weliswaar in buitenspelpositie – en daarna Frank Bouwman, beiden uit voorzetten van Guillermo Ooft) kwam men op het half uur op voorsprong. De schoonheid van deze goal was groot te noemen: een schitterende steekpass van Geert Dokman werd op waarde geschat door Efrem Shiferaw en diens afwerking was ook de doelman van GVV ’63 te machting: 1-0.

Lang kon men van deze voorsprong niet genieten. Beide doelmannen van vanmiddag waren echter wel solidair met elkaar, want binnen tien minuten gingen ze ook allebei de mist in. Eerst hoorden we Bas van Stralen het beroemde “los” roepen, echter zonder resultaat (de bal werd daarna keurig ingekopt door GVV ’63), een tijdje later mocht Efrem Shiferaw naar binnen komen en een, weliswaar geplaatst, indraaiend schot loslaten, wat pardoes achter de grabbelende GVV ’63 doelman binnenviel. Resultaat lijkt duidelijk: van 1-0 stonden we op 2-1 en werd het rust. Tussendoor had Bas zijn foutje alweer goed gemaakt door een lage inzet van de linksbuiten van de bezoekers wel onschadelijk te maken.

Na de pauze kwam André van der Veer alsnog in de ploeg en bleef (de overigens goed spelende) Ruben de Gans in de kleedkamer. Doel was om meer druk te zetten op de verdediging van de gasten, doch dat kwam er (de gehele tweede helft) niet echt uit. Het duurde dan ook ruim tien minuten alvorens er iets gebeurde. Rechtervleugel verdediger Mark den Hertog kwam mee op een ging een combinatie aan met Frank Bouwman. Het schot werd echter door de keeper van GVV ’63 tot corner verwerkt. Even later kon dezelfde goalie een inzet van André van der Veer met een uiterste inspanning eveneens tot corner bombarderen. Veel viel er echter niet meer te genieten in het tweede bedrijf. En dan kunnen 45 minuten toch nog lang duren, zo oordeelde men langs de lijn.

Wel werd er nog gewisseld: na 20 minuten verving Sander Bergshoeff de licht aangeslagen Geert Dokman en nog eens vijf minuten later kwam Thimo Beunis in de ploeg voor Guillermo Ooft. Het maakte weinig meer uit en we moesten tot de blessuretijd wachten, alvorens er nog een keer gejuicht kon worden. Een vrije trap van Ronald Meering bereikte André van der Veer, die de bal voor de voeten kopte van de inglijdende Efrem Shiferaw: 3-1 en teven de eindstand. Merken we wel op dat dit dus vandaag de derde goal was van Efrem, een felicitatie waard!

Na afloop van het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Londar maar eens naar Dennis van der Steen gestiefeld om de balans op te maken. “Een goede eerste helft werd gevolgd door een matige tweede”, aldus de trainer-speler, die vandaag op de bank bleef. “De taken werden goed uitgevoerd, de aansluiting was verzorgd en de bal rouleerde goed”. In de tweede helft viel het plan om (o.a. met het inbrengen van André) meer druk te zetten op de verdediging van GVV ’63 niet helemaal goed. Dit kwam ook door de andere wissels, welke werden toegepast. “Vooral de jonkies hebben dan even aandacht nodig en dat duurt soms een paar minuten”, aldus Dennis. “Ook het middenveld moest anders gaan spelen na het inbrengen van de wissels en ook dit was even wennen”, aldus de trainer tot besluit.

Het enige wat niemand weet is of er wel voldoende tegenstand is geweest in de afgelopen oefenperiode. Ofwel: hoe zal dat zaterdag a.s. zijn bij Drechtstreek? Tot nu toe nog een vraag, maar binnen een week is het antwoord daar.

De voorbereiding, de oefenwedstrijden en de poulefase van de beker zitten erop. Nu op naar de competitie, die zaterdag 04 september om 14.30 gaat aanvangen in Papendrecht. Daar zal Drechtstreek ons Everstein met open armen ontvangen en dan gaat het pas echt beginnen. Ik spreek de wens uit dat weer velen de weg naar Papendrecht mogen vinden om onze jongens aan te moedigen. Staf en mannen: veel succes in de voorbereiding op de eerste ontmoeting van het nieuwe seizoen!

Opstelling Everstein:

Bas van Stralen, Ronald Meering, Ronald Werndly, Dennis Heijkamp, Mark den Hertog, Geert Dokman, Ruben de Gans, Guillermo Ooft, Frank Bouwman, Efrem Shiferaw en Vincent Johnson.

PS vanaf volgende week volgen weer de wedstrijdverslagen, zoals u deze gewend was. Hierbij worden alleen de voornamen van de spelers gebruikt. Kijk hiervoor ook eens op de wedsite, onder de kop “senioren”, “het eerst” en “team-informatie”! Dan “ziet u de speler voor u” en kunt u tevens zijn persoonlijke informatie lezen. Op deze wijze bent u nog meer bij onze mannen en technische staf betrokken.

Verdere praktische informatie hierover kunt u komende week zien op “wedstrijdverslagen” onder de kop “de werkwijze”.