Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

30 oktober 2010 15:00

Scheidsrechter

Everlo, J.A.M.

Everstein herstelde zich vanmiddag knap van de blamage, vorige week bij Lekvogels in Lexmond. In een prima wedstrijd behaalden de mannen een verdienstelijk gelijkspel tegen het altijd sterke Meerkerk, dat bovendien ook nog vocht voor de eerste periode. Op basis van de eerste helft een terechte eindstand, op basis van het tweede bedrijf, met name gebaseerd op het (grote) aantal kansen voor de thuisclub, had Everstein meer verdiend. En daar baalden de mannen, direct na afloop, wellicht nog het meest van.

“Maar er stond vandaag weer een elftal”, zo concludeerde de tevreden coach Arjo na afloop. “We hebben nu eens niet één helftje, maar vrijwel de gehele wedstrijd goed gespeeld en ik kan de ploeg dan ook geen verwijt maken”! Arjo was ook zeer te spreken over zijn collega aan de Meerkerk zijde, oud-Everstein trainer Marcel van Steenis. Ook Meerkerk ging sommige momenten voor de volle winst, waardoor het voor de toeschouwers een aangename middag werd, met veel spanning.

Behalve de schande van Lexmond verloor Everstein daar ook Vincent, die tot de winterstop onder de pannen is met een hamstringblessure. Efrem gaat, zoals als gememoreerd, nog langer duren, waardoor de spoeling weer dunner begint te worden. Ook Frank B ontbrak wegens een blessure aan de knie. Gelukkig zijn Thimo en Jan Willem weer op de terugweg om de selectie op peil te houden. Vrijdagavond kwam de technische staf, naast een nieuw bestuur (grapje), tot de volgende basisopstelling: Bas (doel),  Mark, Dennis H, Ronald M en Erik (verdediging), op het middenveld Geert, Dennis, Ruben en Sander, terwijl André en Guillermo de aanval vormden. Als reserves fungeerden ditmaal Thimo, Jan Willem, Ronald M en Arjo.

Het was gezellig druk aan de Lekdijk waar arbiter van dienst, de heer Everlo, even na drie uur liet aftrappen op een goed bespeelbaar veld en steeds prettiger wordende weersomstandigheden. Vooral Guillermo (en dat doet ons uiteraard deugd) liet vanaf de aftrap zien bij de les te zijn. Hij wurmde zich tussen twee verdedigers van Meerkerk, die de inzet van de snelle Everstein aanvaller nog maar net konden blokken.

De thuisclub zette de goede start door en binnen vijf minuten lag de bal op de stip voor het doel van Meerkerk. Dennis S werd binnen het zestien meter gebied aangespeeld, draaide van zijn tegenstander en werd onderuit gelopen. Scheidsrechter Everlo twijfelde geen seconde en wees naar de stip. Geert voltrok het vonnis, maar dan wel vanuit de rebound na de redding met de voet op de eerste inzet van de Meerkerk doelman: 1-0.

De fase die volgde hadden de mannen wellicht de druk wat moeten opvoeren, maar gaandeweg de eerste helft kwamen de bezoekers steeds meer in de wedstrijd. Everstein moest wat verder terug, had wat lichte overtredingen nodig, zonder echter in echte problemen te komen

De toegekende vrije schoppen en een aantal corners leverden echter wel de nodige druk op het doel van Bas. Everstein voetbalde, laat dit duidelijk zijn, goed mee, maar kansen werden nauwelijks gecreëerd. Het ging lange tijd gelijk op en de gelijkmaker van de bezoekers kwam toch nog uit de lucht vallen. Een snelle aanval over rechts van Meerkerk werd in eerste instantie nog onschadelijk gemaakt door Bas, maar daarna werd een spits van de bezoekers onderuit gelopen door Geert. Ook nu geen aarzeling bij de leidsman, de toegekende strafschop werd onberispelijk achter Bas geschoten: 1-1.

Ma deze gelijkmaker leken de bezoekers even de bovenliggende partij te worden, maar Everstein herpakte zich gelukkig snel. Verder dan een volley vanuit de lucht door Dennis S (de bal verdween hoog over het Meerkerk doel) kwam men de eerste helft niet meer.

Na de pauze kwamen de rood-witten ongewijzigd uit de kleedkamer. Omdat ook Meerkerk graag wilde winnen ontspon zich een uitermate attractieve tweede helft voor de vele toeschouwers. De thuisclub startte furieus en nadat een schot van Dennis S eerst nog tot corner werd verwerkt kopte Guillermo even later in kansrijke positie recht in de handen van de Meerkerk doelman. Everstein moest uiteraard wel op de tellen blijven passen: slordig uitverdedigen gaf een kans aan de bezoekers, maar het schot ging hoog over het doel van Bas. Even later werd André de diepte ingestuurd door Geert, maar hij strandde op de goed uitgekomen keeper. Weer even later riep Bas de beroemde kreet “los”, en los was dan ook los, maar ook dit liep voor de thuisclub goed af.

Halverwege het tweede bedrijf wederom Everstein aan zet. Guillermo snelde op rechts weer voorbij zijn tegenstander, maar zijn lage voorzet werd net door Geert gemist. Even later ging André weer richting Meerkerk doel, de keeper redde, maar gaf een rebound aan Geert. Die bedacht zich geen moment,maar zijn inzet werd nog net tot corner verwerkt. In deze fase hadden de gastheren de wedstrijd naar zich toe moeten trekken. Liefst vier corners op rij volgden, maar het verlossende schot kwam niet.

Net voor het half uur kwam Thimo voor Sander. Arbiter Everlo constateerde even later, tot hilariteit van de supporters, dat Geert “te laag” (bijna bij de grond) zou hebben gekopt. De man floot verder eigenlijk een prima wedstrijd, hoewel hij soms wel erg ver van de situaties af stond. De laatste tien minuten moesten de beste kansen nog komen voor Everstein! Eerst nam Meerkerk een vrije trap wat snel en gaf Dennis S “return to sender”: de bal verdween net over het vijandelijke doel, kreeg André nog zijn beste kans van de partij, maar zijn lob verdween ook net over het doel van Meerkerk en als laatste kreeg Guillermo nog een vrije doortocht. Ook hij slaagde er in twee instanties niet in het doel te vinden. Deed Meerkerk dan niets meer, zo zult u zich afvragen, jazeker wel! Na afloop de complimenten voor Bas, die een felle schuiver in de korte hoek perfect verwerkte aan het eind van deze enerverende tweede helft.

Na een korte blessuretijd blies de scheids voor het eind en had Everstein zich ruim hersteld van de vorige week.

Jammer was het dan toch dat de volle driepunter niet werd behaald, maar er is wellicht een basis gelegd om het sterke Sliedrecht, torenhoog favoriet voor de titel, volgende week in Everdingen goed partij te geven. We zeuren wel eens op de mannen (vaak terecht overigens), vandaag stond er weer een team en dat heeft de trouwe aanhang zeer op prijs gesteld. Mannen, het smaakt naar meer!