10'

Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse F

5 februari 2011 15:00

Deurloo, A.C.

“Blijft Everstein ook na zaterdag mede koploper?”. Zo luidde de letterlijke vraag op de website, behorend bij de wedstrijdinfo van vandaag. Het antwoord is: NEE! We zijn geen mede koploper meer, we zijn ALLEEN koploper in de Tweede klasse F van het District Zuid I. Dankzij de magere zege van hedenmiddag en het puntverlies van onze concurrenten, staan de mannen nu trots en fier bovenaan de ranglijst. En natuurlijk wordt dan ook in de tweede periode weer goed zaken gedaan, voorlopig vijf driepunters zorgen voor vijftien punten, het maximale aantal.

De wind zit de ploeg van coach Arjo dan ook in de zeilen, zo zouden we vandaag ook letterlijk kunnen concluderen. Want er stond een (zeer) forse bries aan de Lekdijk, dwars over de lengte van het veld en in het voordeel van de ploeg die in de richting van “de Dijk” speelde. En ondanks het feit dat Everstein één van haar mindere wedstrijden speelde, bleef men eigenlijk, achteraf gezien, redelijk eenvoudig overeind in de tweede helft, toen de gasten het windje in de rug hadden.

Weersomstandigheden dus met een grote invloed op hetgeen zich op het veld afspeelde, dat was vandaag zeker. Natuurlijk is een dergelijke stormachtige wind van grote invloed op de wedstrijd, maar daar hebben ook beide partijen last van. Soms is het ook komisch, soms ergerlijk. Keepers die een doeltrap willen nemen, maar de bal blijft niet stil liggen en als ze het leder dan eindelijk raken, kom het bruine monster direct weer naar het eigen doel terug. Maar ook lange passes, die allemaal nét een tikkeltje teveel wind meekrijgen, waardoor een sprint van dertig meter uiteindelijk voor niet is geweest.

Maar goed, de technische staf had weer wat meer ruimte gekregen in de selectie, maar anderzijds moest nu linkerverdediger Erik afhaken met een lastige enkelblessure, vorige week opgelopen bij SVW in Gorinchem. Aanvoerder André ondervindt nog teveel hinder van de “doortrekkende” hernia en ontbrak eveneens. De enkelblessure van Dennis H was bijna hersteld, maar men achtte het toch beter om op de bank te beginnen. Frank en Ronald W waren wel weer van de partij, beiden terug van een vakantie naar Berlijn. Even na de klok van drie uur konden de volgende basisspelers, door de vlaggen van het sfeer-team (klasse bij deze omstandigheden!) en onder leiding van arbiter Deurloo het veld betreden: Bas (doel), Mark, Ronald W, Peter en Ronald M (verdediging), Geert, Dennis, Ruben en Sander (middenveld), Guillermo en Sebastiaan (aanval). Laatstgenoemde zag zijn goede optreden van de tweede helft, vorige week bij SVW, wederom beloond met een basisplaats. Op de bank zaten Dennis H, Thimo, Frank en Rick en grensrechter van dienst vandaag Koos den Braber.

Everstein had de eerste helft de strakke wind mee, maar de ploeg bleef het moeilijk houden het juiste ritme te vinden. Toch was men, met name in de beginfase, veel beter dan opponent Noad ’32, de hekkensluiter uit Wijk en Aalburg. Binnen twee minuten hadden we dan ook al op voorsprong moeten staan! Guillermo onderschepte de opbouw van de bezoekers en Dennis mocht in één lijn door naar het vijandelijke doel. Wellicht wachtte hij net iets te lang, waardoor de doelman van de gasten met de voeten kon redden. Everstein bleef nu zoeken naar de gaatjes in de defensie van Noad ’32. Beste mogelijkheid was nog voor Geert, die een vrije trap van Dennis op juiste waarde beoordeelde, maar zijn kopbal verdween over het doel.

Toch duurde het tot de twaalfde minuut, eer de bevrijdende goal viel. Ruben mocht een vrije trap nemen en Geert leidde de aandacht van de Wijk en Aalburgse defensie af. Daardoor kwam Sebastiaan geheel vrij en tegen diens kopstoot had de doelman geen verweer: 1-0, lekker vroeg in de partij.

En Noad ’32, deed de ploeg dan niet mee? Zeker wel, want twee minuten later mochten ook zij een vrije trap nemen. De inzet werd echter bekwaam gepakt door doelman Bas. Net na twintig minuten werd de thuisclub bijna in het zadel geholpen, toen een verdediger van de bezoekers bijna in eigen doel kopte, de bal verdween nu over de achterlijn en een corner was het gevolg. Everstein wilde nu de beslissing forceren en dat had ook eigenlijk gemoeten! Eerst pegelde Sander de bal kiezelhard op de kruising en een minuut later speelde Guillermo zich keurig vrij, maar zijn inzet verdween net naast het doel. En nadat Ruben ook nog eens onfortuinlijk was mocht Peter weer eens een inworp nemen. Hij slingerde de bal in het strafschopgebied, waarna een speler van de bezoekers de bal met de hand speelde. Scheidsrechter Deurloo (die een prima wedstrijd blies) kende geen aarzeling en legde de bal op de stip. Ronald W spoedde zich naar voren, maar de inzet was zo slap, dat de keeper redding kon brengen. Sander leek vanuit de rebound alsnog te scoren, maar de keeper redde wederom miraculeus. Als derde gleed Guillermo de bal over de doellijn, maar hij nam daardoor deel aan het spel en stond buitenspel, aldus de goede leidsman.

Daarna duurde het tot op slag van rust eer Dennis de bal, vanuit een rebound, nog eens net onder de lat plaatste. De doelman van de bezoekers redde ook hier op fraaie wijze. En stond het dus slechts 1-0 aan het eind van de eerste helft en wachtten de gastheren nog een zinderende tweede bedrijf, waarbij het windvoordeel (hoewel iets in kracht afgenomen) voor de gasten was.

Maar dan blijkt ineens toch een klein beetje, waarom de gasten zo laag op de ranglijst staan. Men is overijverig, werkt hard, maar er is gewoon te weinig aanvallend vermogen om het een verdediging als die van Everstein echt moeilijk te maken. De eerste twintig minuten gebeurde er eigenlijk maar bitter weinig. De gasten probeerden het wel, maar vele ballen waren te hard en nog meer onzuiver, waardoor Everstein eigenlijk nog gemakkelijk overeind kon blijven.

De thuisclub probeerde ook mee te voetballen, maar in het eerste deel van de tweede helft waren de keuzes voor de beslissende passen niet allemaal gelukkig te noemen.

Het halfweg het tweede bedrijf kreeg Sebastiaan nog een kansje, nadat de bal door een woud van benen voor zijn voeten kwam. De inzet was echter te slap om de keeper te verontrusten. Daarna werd dezelfde Sebastiaan vervangen door Frank. Even later kregen de bezoekers de beste kans van de wedstrijd, om alsnog op gelijke hoogte te komen. Een lastige bal werd door Bas gestopt, maar er kwam een rebound, welke, voor Everstein fortuinlijk, op de paal belandde. Daar kwamen we gewoon goed weg en dat voel je het al: als alles zo mee zit, dan moet je wel winnen!

Na een dik half uur probeerde Peter het uit een vrije trap, ondanks de tegenwind, toch in één keer. De bal verdween maar ter nauwer nood over het doel van Noad ’32. Even later kwam Dennis H  alsnog in de ploeg om Sander te vervangen.

In de laatste minuut, of eigenlijk de tweede minuut van de blessuretijd, kregen de bezoekers nog een klein kansje, maar de bal was al bijna over de doellijn, eer er gekopt kon worden. Logisch gevolg: de bal verdween dan ook ver naast het doel van Bas. Toch was de opluchting groot, nadat arbiter Deurloo voor het laatst had gefloten. Nadat was gebleken dat dit avontuur met een sisser (en drie punten) was afgelopen, drongen de uitslagen van de andere velden langzamerhand door. Met als gevolg dat het tijd werd voor een feestje: Everstein is alleen koploper!! En dat pakken ze de mannen voor minimaal één week niet meer af.

“Jammer dat we deze wedstrijd in de eerste helft niet in het slot gegooid hebben”, was de reactie van coach Arjo, direct na afloop. “We hebben de kansen gehad en dan kun je ook veel gemakkelijker de strijd uitvoetballen, maar daar kwamen we, door diverse oorzaken, vandaag gewoon niet aan toe”, vervolgde hij zijn analyse. “En toch ook de complimenten voor Noad ’32, dat in de tweede helft, waar mogelijk bleef proberen te voetballen”. “Maar als je deze wedstrijden ook kan omzetten in drie punten, ja, dan blijf je meedoen”! En dat wilden we nu maar net eens gezegd hebben.

Volgende week weer een lastige klus voor de koploper, een bezoek aan GJS in Dalem is de laatste jaren nooit gemakkelijk geweest, al hebben we de punten daar wel eens erg gemakkelijk weggegeven, nietwaar mannen? Tijd dus om dit volgende week maar eens recht te zetten. Afspraak met de trouwe aanhang dan ook aldaar, u bent en blijft een uitstekende twaalfde man!!