A-Junioren (A-cat), A1, 1e klasse 13

12 november 2011 12:30

Scheidsrechter

Verhoeven, E.

Vandaag stond de, voor ons op papier, moeilijke wedstrijd tegen VVAC A1 op het programma. Deze ploeg had vorige week gewonnen van de gedoodverfde kampioenskandidaat IFC en staan op de 2e plaats in de competitie.

Na de wanprestatie van ons, vorige week tegen Meerkerk, waren de mannen ervan doordrongen dat, ook voor onze trouwe aanhang, er iets recht gezet moest worden. Met name qua wedstrijd beleving, inzet en mentaliteit.

Wij begonnen ijzersterk aan de wedstrijd, wonnen onze duels en hadden diverse mogelijkheden om op voorsprong te komen. Echter de goede voorzetten van o.a. Jori werden door de spitsen niet goed beoordeeld waardoor deze kansen om zeep geholpen werden. In de 12e minuut brak VVAC uit en de spits kon alleen op onze doelman Jeroen afgaan. Deze beoordeelde de situatie goed , kwam op tijd uit en tikte de bal voor de voeten van de spits weg, deze maakte een buiteling en ondanks het feit dat Jeroen hem niet raakte wees de scheidsrechter naar de stip, penalty tegen. Volkomen onterecht. Onze grensrechter Henri hield de vlag omhoog om aan te geven dat de keeper de speler niet geraakt heeft. De scheidrechter gaf aan dat hij het anders zag en dus penalty. Deze werd door de speler van VVAC feilloos ingeschoten, 0-1.

Na deze tegenslag moet gezegd worden dat de mannen bleven knokken en met goed voetbal de bovenliggende partij bleef. Men bleef de duels winnen. In de 35e minuut resulteerde dit ine de, meer dan verdiende, gelijkmaker. Door een splijtende pass van Simon kwam Jori alleen voor de keeper en faalde niet, 1-1. Blijdschap alom. Echter binnen een minuut scoorde VVAC alweer de 2-1, door niet goed verdedigen aan onze kant. Jammer, maar men pakte de draad weer op en kregen op slag van rust nog diverse kansen om gelijk te maken. Dit lukte niet en wij gingen dus rusten met een 1-2 achterstand. Het spelbeeld gaf zeker moed voor de 2e helft. Men voetbalde, had een goede mentaliteit en inzet en zo zie je dan dat je zeker mee kan doen in deze klasse.

In de rust waren wij ervan overtuigd dat wij de punten in Everdingen zouden kunnen houden als wij verder zouden gaan op de manier waarop wij speelden in de eerste helft. Er waren twee wissels, Wessel Bergshoef voor Yannick en Jelle voor Jaimy.

Vol goede moed begonnen wij aan de 2e helft. Echter binnen een minuut kwam via de kluts de bal op de knie van Jelle en plofte pardoes in het net achter Jeroen. Domme pech, maar hierdoor zakte het spelpeil tot hetzelfde bedenkelijke, slechte niveau van vorige week.

De beleving was weg en de inzet bij veel jongens werd gaande de wedstrijd veel en veel minder. In de 57e minuut scoorde VVAC de 1-4. In de 60e minuut kregen wij ook een penalty omdat Robbie in het strafschop gebied werd neergehaald. Simon nam plaats achter de bal en schoot deze bekeken achter de doelman, 2-4. Uiteindelijke uitslag 4-8, waarbij vermeld kan worden dat Jelle nog werd vervangen door Walter, dat Jori in de 69e minuut scoorde uit een vrije trap van Simon en dat Davey op aangeven van Jori onze 4e nog maakte.

De eerste helft liet het voetbal zien waar wij naar streven. Van uit dit moeten wij ook verder werken. Tevens moeten wij ervoor zorgen dat wij geconcentreerder uit de kleedkamer komen na de rust en dat wij niet weer zo snel de deksel op de neus krijgen waardoor alles weer in elkaar zakt.

Samenvattend: een goede 1e helft, ondanks de achterstand tijdens de rust. De 2e helft dramatisch slecht.

Nu positief blijven en voortborduren op deze 1e helft. Als wij zo kunnen blijven voetballen, zoals in de 1e helft, volgen er nog wel een aantal punten.