... (penalty)

A-Junioren (A-cat), A1, 1e klasse 13

10 december 2011 12:00

Verberk, A.

Voorafgaand aan deze wedstrijd werden de nieuw gesponsorde wedstrijdtenues en de inloopshirts officieel overhandigd aan het team. Na een speech van voorzitter Ron van Zal  en de nodige foto’s met de nieuwe sponsoren; Gert Booij bouwkundig tekenwerk en advies, Mylight Elektrotechniek en Van Toorn Administraties, gingen wij over tot de orde van de dag

De wederom belangrijke wedstrijd tegen Wieldrecht stond op het programma. Door het wegvallen uit de competitie van De Zwerver waren wij een plaatsje gezakt. Wieldrecht stond 5 punten voor, dus een overwinning was zeer welkom.

Door blessures speelden Beer en Yannick niet mee en Ruben moest werken. Tijdens de warming-up viel ook Jaimy nog met een hoofdwond uit na een ongelukkige botsing met Robbie. Op advies van Olav is de wond in het ziekenhuis geplakt. Einde wedstrijd voor Jaimy. Twee uur voor de wedstrijd kregen wij door dat onze assistent-scheidsrechter, Henri, gevraagd was om te vlaggen bij het 1e. In allerijl werd Jasper Gram opgetrommeld en hij deed dit naar behoren. Jasper bedankt.

Wij begonnen met de volgende opstelling: Jeroen in het doel. Achterin: Wessel Booij, Jelle, Mark en Jori. Het middenveld werd gevormd door Wessel Bergshoeff, Wilco en Klaas. Voorin begonnen Davey, Simon en Robbie. Op de bank werd plaats genomen door Walter, Corne en Matthijs.

Wij begonnen goed aan deze wedstrijd. Binnen vijf minuten had het al 1-0 kunnen en moeten staan maar in plaats van terug te leggen probeerde Robbie het zelf en strandde op de keeper.

Kort daarop brak Klaas op rechts door, zijn schot werd nog door de keeper gestopt maar Robbie was er als de kippen bij om de 1-0 te scoren. Na een kwartier spelen kregen wij een vrij trap te nemen op het middenveld. Wilco speelde Mark aan, deze kaatste terug op Wilco wiens voorzet door Simon goed werd ingeschat. Zijn schot werd in 1e instantie nog gekeerd door de keeper maar de bal kwam weer voor de voeten van Simon en deze tikte de 2-0 binnen.

Je zag na deze goal de gemakzucht weer een beetje opkomn bij sommige spelers. Dit leidde dan ook tot een tegendoelpunt, 2-1. Albert schudde zijn mannen weer wakker, wij pakten de concentratie weer op. Met de rust stond het 6-1. De 3-1 werd gescoord door Davey na een assist van Simon. Davey zorgde ook voor de 4-1 uit een voorzet van Robbie. De 5-1 werd gescoord door Robbie uit een voorzet van Klaas. Wilco zette met een schot uit de tweede lijn de 6-1 ruststand op het scorebord. Ongekende weelde voor ons. Walter kwam voor Jelle. Albert had de mannen er op gewezen om nu eens niet ons Eversteins kwartiertje te laten gebeuren. Het eerste kwartier na de rust is voor de mannen altijd moeilijk (geweest), De concentratie ontbreekt dan vaak waardoor wij tegen tegendoelpunten aanlopen. Zo niet deze middag. De mannen deden wat er van hen gevraagd werd en wij kwamen dit kwartier dan ook zonder kleerscheuren door, met als beloning de 7-1 door een kopbal van Simon op aangeven van Wessel Bergshoeff. Hiervoor was echter al een doelpunt van Robbie wegens vermeend buitenspel afgekeurd.Vijf minuten later scoorde Davey uit een pass van Robbie de 8-1. Wij wilden de dubbele cijfers halen en bleven goed voetballen. Een uitgooi van keeper Jeroen kwam in de voeten van de spits terecht en deze schoot onberispelijk de 8-2 binnen. Echter drie minuten later stond het 9-2 door een schot van Jori uit de 2e lijn. Corne werd gebracht voor Wessel Bergshoeff en Matthijs kwam voor Davey. In de 85e minuut maakte Matthijs de 10e goal uit een pass van Wilco. Dat het uiteindelijk uit een penalty 10-3 werd is alleen voor de statistieken. (Klaas, die overigens een goede wedstrijd speelde, dacht dat de scheidsrechter floot en pakte de bal in het zestien meter gebied in zijn handen. Er werd wel gefloten maar dat was op het veld achter ons).

Gezegd moet worden dat ook onze achterhoede hun directe tegenstanders in de zak hadden.

Er is als een (vrienden) team gestreden met dit resultaat als gevolg.Wij zijn op de goede weg. Concentratie en werklust is aanwezig en de mannen lijken hun zelfvertrouwen weer terug gevonden te hebben.

Dat de nieuwe tenues hun uitwerking hebben gehad lijkt mij wel duidelijk. Nu vast houden deze positieve lijn.