Sponsors

Toernooireglement

Toernooireglement

ALGEMEEN

 • Aan dit toernooi kunnen alleen spelers deelnemen die geboren zijn na 15 juni 1991.
 • Het is niet toegestaan oudere spelers op te stellen; bij overtreding hiervan worden 3 punten in mindering gebracht in de poulestand; kruisfinale- en finalewedstrijden worden als verloren beschouwd. Steekproefsgewijs zal hierop worden gecontroleerd !!!
 • Er wordt in twee poules van 8 teams gespeeld.
 • De wedstrijdduur is 2 x 45 minuten.
 • Per wedstrijd mogen 3 reserve-veldspelers en 1 reserve-doelman worden ingebracht. Bij een blessure mag 1 wisselspeler opnieuw worden ingezet.
 • Wanneer beide teams op elkaar lijkende tenues dragen, wordt het thuisspelende team geacht reserveshirts te dragen (zie onderstreepte teams in pouleprogramma).
 • Bij afgelasting informeert de thuisspelende vereniging de contactpersoon van de bezoekende vereniging, scheidsrechterscoördinator H. van Meerkerk, de scheidsrechter en het toernooisecretariaat. Bij te laat melden van afgelasting aan de scheidsrechter zijn de onkosten voor de vereniging.
 • Bij afgelasting wordt de wedstrijd automatisch de daarop volgende week gespeeld, daarna wordt de wedstrijd door de toernooicommissie opnieuw vastgesteld. Als een wedstrijd na afgelasting niet binnen twee weken wordt gespeeld, wordt de wedstrijd omgezet in een uitwedstrijd. Mocht men dan nog niet spelen, volgt een beslissing door de wedstrijdleiding.
 • Na de poulewedstrijden,kruisfinales en de finalewedstrijden om plaats 5 t/m 16 wordt door elk team een serie van 5 penalty's genomen. Deze gelden voor de Penaltybokaal; tevens kunnen deze van belang zijn bij het gelijk eindigen in de poule.
 • Indien een kruisfinale- of finalewedstrijd gelijk eindigt, zullen de penalty's na de wedstrijd de winnaar aanwijzen; is er na de eerste serie van vijf (t/m de kruisfinalewedstrijden en om de 5e t/m 16e plaats ook meetellend voor de penaltybokaal) geen beslissing gevallen, wordt er om en om geschoten tot winnaar bekend is.
 • Het niet opkomen voor een poulewedstrijd heeft tot gevolg dat er 3 pnt. in de poulestand in mindering worden gebracht; de wedstrijd wordt alsnog op een later tijdstip ingehaald.
 • Het niet opkomen voor een kruisfinalewedstrijd is: de wedstrijd met 3 - 0 verloren
 • Het niet opkomen voor een finalewedstrijd heeft tot gevolg dat de finalewedstrijd als verloren moet worden beschouwd; in dit geval maakt men ook geen aanspraak meer op de Fair Play Cup. Tevens wordt de betreffende vereniging voor één jaar uitgesloten van deelname aan het toernooi.
 • Als een vereniging niet veschijnt bij de prijsuitreiking op de finaledag wordt deze vereniging het daaropvolgende jaar uitgesloten van deelname aan de Fair Play Prijs.
 • Het inschrijfgeld voor het toernooi is bepaald op € 150,- dat geïnd wordt +/- december doormiddel van rekening.
 • Om het fysiek en verbaal geweld op het voetbalveld terug te dringen is in de vergadering besloten een boete in te voeren.
  - Bij direct rood en na 3 gele kaarten rood een boete van €15,00
  - Als een team totaal 5 gele kaarten heeft gekregen een boete van €10,00 en bij niet opkomen van wedstrijd spelen een boete van €25,00. De opbrengst gaat naar de winnaar van de fair-play-trofee

 

 GELE EN RODE KAARTEN

De wedstrijden worden volgens de spelregels van de KNVB gespeeld, d.w.z. de gele en rode kaarten worden gegeven volgens de bij de KNVB geldende normen. Er wordt strikt gefloten, dit betekent dat in de praktijk sneller voor verbaal en fysiek geweld wordt gefloten dan meestentijds bij de officiële zaterdag /zondagcompetitiewedstrijden. Waarvan akte!

Voor de strafhantering geldt het volgende:
1. Eerste keer geel = direct 10 minuten uitsluiting
2. Tweede keer geel = direct 10 minuten uitsluiting
3. Derde keer geel = rood en direct uitsluiting voor het restant van de wedstrijd
4. Direct rood = directe uitsluiting voor het restant van de wedstrijd en automatisch uitsluiting voor het eerstvolgende duel.
5. Bij een gele kaart blijven protesteren, direct rood (bovenstaande geldt voor dezelfde speler in 1 wedstrijd)

Scheidsrechters rapporteren via wedstrijdformulier wat de reden/aanleiding was voor direct rood. Bij direct rood wordt er gelijk 1 punt in de poule stand in mindering gebracht (s.v.p. altijd code invullen).


PUNTENTELLING

Overwinning = 3 pnt
gelijkspel = 1 pnt
nederlaag = 0 pnt


EXTRA PUNTEN

Bij 3, 6, 9 doelpunten zijn er extra bonuspunten te verdienen.
Voorbeeld bij elke 3 doelpunten 1 extra punt in de poule stand.

Bij gelijk puntenaantal in de eindstand van de poule worden de volgende criteria gehanteerd:
1. Doelsaldo
2. Meest gescoorde voor - doelpunten
3. Minst aantal strafpunten voor gele en rode kaarten
4. Hoogst aantal gescoord in de penaltyserie (na 6 poulewedstrijden)


STRAFPUNTEN

Rode kaart: bij een rode kaart (zowel 'direct rood' als ook bij 'rood' als gevolg van 3e geel') wordt 1 punt in de poulestand in mindering gebracht.
Te oude speler: bij het opstellen van van een te oude speler (geboren voor 15 juni 1989) worden 3 punten in de poulestand in mindering gebracht.


KRUISFINALEWEDSTRIJDEN

Na de poulewedstrijden spelen alleen die: nr. 1 + 2 zijn geworden de kruisfinale A1 - B2, B1 - A2. Bij gelijke stand zullen penalty`s de winnaar/verliezer aanwijzen; is er na de eerste serie van vijf (ook nog meetellend voor de penaltybokaal) geen beslissing gevallen, dan wordt er om-en-om penalty`s genomen tot de winnaar bekend is.


FINALEWEDSTRIJDEN

De uitslagen van de kruisfinalewedstrijden bepalen de indeling van de finalewedstrijden (winnaar/winnaar en verliezer/verliezer volgens schema op blz. 12). Bij gelijke stand zullen penalty`s de winnaar/verliezer aanwijzen. Is er na de eerste serie van vijf geen beslissing gevallen, wordt er om-en-om penalty`s genomen tot de winnaar/verliezer bekend is.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!