Corona

Corona

Het is best wel vreemd als je begin juni op de KNVB-site leest: ‘wij gaan van start’, terwijl dit altijd de periode is van spannende nacompetities, familiedag, toernooien en afsluitende trainingen. Niets is dit seizoen normaal, dus ook het einde niet. De vier zaterdagen in juni gaat er namelijk door alle jeugdelftallen onder 17 jaar gevoetbald worden voor de regio-cup. Eindelijk weer een echte wedstrijd tegen een echte tegenstander! Een leuk toetje voor al onze jeugdleden die het hele seizoen enthousiast aan het trainen geweest zijn.

Ook mogen de senioren weer allemaal met elkaar trainen zonder leeftijdsbeperking en onderlinge wedstrijden houden. Ook weer een mooi stapje in de goede richting naar hopelijk weer een normale competitie vanaf september. Wie weet wel met publiek. Dat zou echt supergaaf zijn!

Als bestuur hebben wij uitgebreid met elkaar gesproken over de versoepeling van de maatregelen, de opening van de kantine en natuurlijk over de familiedag. Als bestuur hebben wij alle mogelijkheden besproken en telkens kwamen daar als grootste maars naar voren: De mondkapjesplicht (binnen), de anderhalve meter maatregel (binnen en buiten), het verplicht (meteen maximum aantal personen aan een tafel) zitten en als laatste dat het sportpark nog steeds voor publiek is gesloten. Wij hebben dan ook besloten dit seizoen geen familiedag te organiseren en de kantine alleen te openen voor ‘to go’ verkoop. Wij rekenen er op dat een ieder zich dan wel aan de geldende Corona maatregelen zal houden.

Het bestuur hecht veel waarde aan de onderlinge verbinding en willen niets liever dan iedereen op ons sportpark en in/rondom de kantine ontmoeten. Daarom hebben wij de activiteitencommissie gevraagd om rondom de eerste beker-thuiswedstrijd (4 of 11 september) een Welkom terug feest te organiseren. Noteer deze datum in de agenda en voor de jeugd zal er dat weekend ook voldoende te beleven zijn.

Tot slot willen wij van de corona-regels die we de komende weken gaan/blijven hanteren nog even op een rijtje te zetten:

1. De kantine is alleen voor ‘to-go’ verkoop geopend.

2. De kleedkamers zijn open voor de regio-cup en trainingen.

3. Geen supporters op het complex (bij uitwedstrijden behoren rij-ouders bij het team en zij zijn dan ook welkom op het sportpark).

4. Buiten het sporten om houden spelers en begeleiding >18 jaar 1,5e meter afstand van elkaar.

5. Wanneer gereden wordt naar een uitwedstrijd dragen ouders en kinderen >13 jaar een mondkapje wanneer deze niet uit hetzelfde huishouden komen.

Wij verwachten dat de jeugdteams nog een paar leuke wedstrijden spelen, (Jong) Oranje ons een beetje kan vermaken en rekenen op jullie medewerking bij het naleven van de door de overheid opgestelde maatregelen. Maar bovenal kijken wij uit naar het moment dat in september het dak van de kantine af gaat en het seizoen 2021/2022 normaal van start gaat.

Het bestuur

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!