Corona

Corona

Op basis van de huidige maatregelen gelden voor sc Everstein (vanaf 15-01-2022) de volgende regels:

Trainen
Alle teams mogen zonder beperkende maatregelen trainen. Hierbij hanteren wij het normale trainingsschema. Wil een team op zaterdag (extra) trainen (of een onderlinge wedstrijd spelen) dan kan dit alleen na overleg en akkoord van het wedstrijdsecretariaat.

Wedstrijden
Het is toegestaan om onderlinge wedstrijden te spelen. Ook hiervoor geldt dat dit alleen kan doorgaan als het wedstrijdsecretariaat zijn akkoord heeft gegeven.
Tot op heden is het niet toegestaan om wedstrijden tegen andere clubs te spelen.

Sportpark
Het sportpark is alleen toegankelijk voor spelers, trainers, leiders, bestuursleden en vrijwilligers die op dat moment een taak hebben waarvoor zij op het sportpark aanwezig moeten zijn.
Voor alle binnenruimtes geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht is. Buiten geldt het advies om dit te doen als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden (uiteraard geldt dit niet tijdens de training).

Publiek
Trainingen en wedstrijden moeten zonder publiek worden gespeeld. Wij vragen iedereen om zich hieraan te houden en de leiders/trainers om hierop toe te zien.

Kleedkamers
De kleedkamers, douches en toiletten zijn geopend en mogen worden gebruikt. Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt wel dat zij een geldig coronatoegangsbewijs moeten hebben. Vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht.

Kantine en terras
De kantine en het terras vallen onder de horeca regels. Dit houdt dus in dat de kantine incidenteel (dus geen standaard openingstijden) geopend is voor het afhalen van consumpties welke buiten genuttigd dienen te worden. Het terras is gesloten. 

Tot slot
Op basis van de aangemelde trainingen en onderlinge wedstrijden wordt er een kleed- en veldindeling gemaakt. Hierbij moet er rekening worden gehouden met de geldende corona-regels. Het kan voorkomen dat het gewenste tijdstip, of veld niet beschikbaar is (of op het laatste moment aangepast moet worden). Misschien niet leuk maar accepteer de keuze want het wedstrijdsecretariaat doet zijn uiterste best om aan alle wensen te voldoen. Daarnaast wordt er op basis van de planning van de trainingen (op zaterdag) gekeken of de kantine voor afhaal wel of niet wordt geopend. Bij deze het dringende verzoek om alleen een training of onderlinge wedstrijd aan te melden als je (ondanks de onzekerheden van Corona) inschat dat die ook daadwerkelijk doorgaat.

Voor jullie informatie plaatsen wij hieronder ook de mail welke de KNVB over de maatregelen heeft opgesteld.

Het bestuur

Sporten tijdens corona | Rijksoverheid: klik hier om te downloaden

Mail van de KNVB dd 14-01-2022

Beste bestuurder, 

We zien het voor iedereen opengooien van de sportbeoefening als een terechte beslissing van het nieuwe kabinet. Eindelijk kan iedereen weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen, zowel op het veld als in de zaal, en zonder avondklok.

Het kabinet ziet nu echt in dat sport van essentieel belang is voor een gezonde samenleving. En helemaal in de strijd tegen corona waarbij sporten en bewegen aantoonbaar preventief werkt tegen een ernstig ziekteverloop bij besmetting én actief bijdraagt aan het voorkomen van mentale problematiek.

Wat zijn de nieuwe regels?
Vanaf morgen, 15 januari is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden op de club, op het veld én in de zaal, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip.

  • Kantine mag niet open, wel kan weer het consumptie-afhaalloket worden gehanteerd. Mensen van 13 jaar en ouder moeten daarbij wel een mondkapje dragen. 
  • Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder. Daarnaast dient in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder. 
  • Publiek is niet welkom. 

Vervolg competitie
Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zetten we nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen*. Na de persconferentie van de 25e hopen we meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven. In de tussentijd worden verschillende scenario’s uitgewerkt die wij bespreken met de diverse belangenorganisaties.
*met uitzondering van de eredivisie vrouwen veldvoetbal en eredivisie mannen en vrouwen zaalvoetbal.

Wedstrijdfit
Zoals vermeld zetten we in op een zo snel mogelijke hervatting van de competitie. De afgelopen weken hebben met name de senioren voetballers niet kunnen voetballen. Juist voor deze groep is het raadzaam om zo snel mogelijk weer in actie te komen en zich voor te bereiden op de herstart van de competitie. Organiseer (extra) trainingen, interne partijtjes of toernooien om de voetballers weer (wedstrijd)fit te maken voor het vervolg van het seizoen. Kijk voor meer informatie, inspiratie en ondersteuning op de volgende pagina: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/65747/bereid-je-voor-op-de-competitie

Verantwoordelijkheid
Als laatste willen we benadrukken dat het omikron virus, de heersende variant op dit moment, zeer besmettelijk is. Dit is ook te zien aan de vele besmettingen die dagelijks erbij komen. Houd je hierdoor goed aan de basisregels, ook als je gevaccineerd bent.

  • Bij klachten blijf je thuis en doe je direct een test 
  • Houd 1,5 meter afstand 
  • Was vaak je handen 
  • Hoest en nies in je elleboog 
  • Schud geen handen 
  • Draag als trainer/coach je mondkapje zoveel mogelijk 

Als sportsector zijn wij blij met de erkenning dat wij als een van de eerste sectoren meer ruimte krijgen. Ook daarom roepen wij iedereen op om in woord en gedrag te laten zien dat wij die verantwoordelijkheid aan kunnen en klaar zijn voor de volgende verruiming, hopelijk het spelen van competitiewedstrijden en het weer openen van de kantines.

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder amateurvoetbal 

In het jaarverslag over het seizoen 2020-2021 (welke is voorgelezen tijdens de algemene ledenvergadering) heeft het bestuur over de corona-maatregelen het volgende standpunt beschreven:
Corona en de bijbehorende overheidsmaatregelen zullen ook het komende jaar invloed hebben op de bewegingsvrijheid op ons sportpark en in ons clubhuis. Als bestuur respecteren wij ieders eigen keuze ten aanzien van de corona-vaccinaties. Wij mengen ons niet in de publieke dan wel politieke discussie over het nut en/of de noodzaak van de maatregelen. De door de overheid dan wel de KNVB opgelegde corona-maatregelen zullen en moeten wij als vereniging accepteren en uitvoeren. Wij rekenen hierbij op de medewerking en acceptatie van onze leden. Daarnaast vertrouwen wij er op dat onze leden en supporters de geldende maatregelen ook bij uitwedstrijden respecteren en accepteren.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!