Wedstrijdverslagen 1e en 2e tegen VV Benschop

7 augustus 2012 14:15

Beide wedstrijden werden afgelopen zaterdag op sc Everstein gespeeld.....

Everstein 1 en 2 winnen eerste oefenwedstrijd tegen vv Benschop

Het 2e elftal is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen met een 3-0 overwinning op het 2e elftal van Benschop. Met een team dat bestond uit een aantal spelers van het 2e van vorig jaar, jongens van het 3e en enkele teruggekeerde jongens (Frank Kers, Niels van Ewijk en Ibrahim) werd een goede wedstrijd op de mat gelegd.
Door de aanwezigheid van maar liefst 7 verdedigers en slechts 2 aanvallers is het opmerkelijk te noemen hoeveel kansen er werden gecreëerd. Frank Kers liet zien dat hij nog steeds een goaltjesdief is en schoot beheerst na een kwartier tegendraads de 1-0 binnen, kort daarna werd de druk te groot voor Benschop waarna hun verdediger de bal in eigen doel schoof. Vlak voor rust de mooiste aanval van de wedstrijd over vele schijven, waarna gelegenheidsrechtshalf Niek van Veen een perfecte voorzet afleverde die door de spits van dienst Niels van Ewijk keurig werd binnengekopt. Na de rust werd er veel gewisseld en de vermoeidheid sloeg bij beide teams toe. Everstein hield controle en creëerde ook nog kansen, maar de bal wilde er niet meer in. Gezien de kracht van de tegenstander en de vele afwezigen een prima begin van het seizoen.

Het eerste elftal heeft ook hun eerste wedstrijd gewonnen met 2-0. Er waren een aantal nieuwe gezichte te bezichtigen: Tim van Breukelen en Mark Daalderop.
Ook Harry Harskamp en Arjan Cornelisse waren van de partij en nieuw in de A selectie. Er waren nog een aantal afwezig ivm de vakanties. Eigenlijk heeft Everstein de gehele wedstrijd kunnen controleren . Toch was het benschop die de eerste grote kans kreeg. Wie anders dan Bas stond er weer om de bal te controleren. Nadat er ook nog een doelpunt van Benschop werd afgekeurd voor buitenspel, was het Everstein die ook kansen ging krijgen. Vooral Geert was veelvuldig in scoringspositie te vinden. Het was dan ook niet verrassend dat juist hij de eerste goal van het seizoen liet aantekenen. Een vallende bal van Tim op Andre, werd keurig klaargelegd waardoor Geert van buiten de 16 meter de bal diagonaal wist te verzilveren tot doelpunt. Mooie aanval. Voor al de eerste helft speelde Everstein een verdienstelijk wedstrijd, waarbij men probeerde in balbezit voortdurend doormiddel van positie spel tot scoringskansen te komen. De tweede helft werd iets rommeliger, maar het wedstrijd beeld veranderde verder niet. In vervelend moment in de wedstrijd was de ongelukkige val van Arjan, hij kwam zo vervelend terecht dat hij voor controle moest naar het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat hij zijn sleutelbeen op 2 plaatsen heeft gebroken! Arjan heel veel sterkte met het herstel!
Ver in de 2e helft scoorde Quillermo de  2-0 na een fantastisch voorzet van Mark Daalderop met buitenkant voet. Verder floot Dimitri de Gans een prima partij en wat ook een heel fijn gegeven was, is dat Ronald Meering weer terug was van weggeweest na een revalidatie van een meniscus operatie.

As dinsdag oefent Everstein 1 uit bij IJFC om 20.00 uur op sportpark Groenvliet.

Everstein 2 speelt dan uit bij Meerkerk tegen hun tweede elftal.