SC Everstein onder 23 verliest topper tegen Stedoco

13 maart 2014 19:00

Speelronde 6 van het AB toernooi bracht een regelrechte topper op het veld in Everdingen. De stand in poule B leerde ons dat de thuisclub op de 2e plaats stond met 4 punten voorsprong op Stedoco welke op de 3e plaats stonden.....

De thuisclub startte zoals altijd gelijk vol op de aanval en had binnen 1 minuut de eerste cornerbal al te pakken.
Helaas was deze corner van aanvoerder Sander Bergshoeff te laag en te gemakkelijk om de defensie van de gasten op de proef te stellen. Niet veel later een prima steekpass van Jamal Ouassif op Robbie de Roos,echter deze speelde de bal iets te ver voor zich uit zodat de keeper van Stedoco erger kon voorkomen.Niet veel later de eerste speldenprik van de gasten. Door goed combineren kwam de bal bij de spits welke zijn inzet geblokt zag door Rick Fierens. Na circa 12 minuten dan toch de 1-0 voor de thuisclub,Balbezit op het middenveld werd in 1 keer verlengd op de op volle snelheid liggende Jort Binnenveld,deze omzeilde de buitenspelval van Stedoco en scoorde via een schitterende lob.Hevige protesten van de staf en grensrechter over vermeend buitenspel werden na uitleg van de prima leidende scheidsrechter H. van Meerkerk weggewuifd. Niet al te veel later kwam  Stedoco in de problemen de keeper pakte een terugspeel bal met zijn handen op. Wederom luid protest vanaf de kant. Dit keer draaide de scheids zijn beslissing terug omdat de bal aangeraakt zou zijn door een Everstein speler?! Gaandeweg het 1e verblijf kwam Stedoco steeds beter in hun spel en werden onze middenvelders goed vastgezet, Het mooie aan jeugdvoetbal is dat het altijd vol passie en snelheid gespeeld wordt,al is dat niet altijd even slim. Nadat Everstein nog een 2 tal kansen liet liggen en de ergste storm was gaan liggen kwamen de eerste kansen voor de tegenpartij. De wendbare spits versierde een makkelijk gegeven vrij trap net buiten de zestien, Die werd te snel genomen en terecht afgekeurd,opnieuw nemen en deze keer goed om de muur heen,maar keeper Niels Kraaijkamp ranselde de bal uit de hoek. Gelijk aan de andere kant een voorzet van rechtsbuiten Klaas Hazendonk welke door de geheel vrijstaande Robbie de Roos te zacht in gekopt werd. Toch wel een dure misser ,want 2 minuten later lag de bal aan de andere kant in het mandje.1-1 door Fabian van Horssen. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft een hard werkende thuisploeg met 2 wissels,Mark Fierrens en Yaniek Middelkoop werden vervangen door Joeri Liefhebber en Walter Snoek. Gaande weg was het duidelijk dat de 1e helft veel kracht had gekost en kwamen de voetballende kwaliteiten van de Stedoco ploeg steeds meer bovendrijven. Al bleven de uitvallen van Everstein gewoon erg gevaarlijk. Door Spits Simon van Zante uit de aanval terug te laten zakken naar het middenveld probeerde de thuis ploeg het middenveld weer in handen te krijgen. Door de 3e wissel te gebruiken kwam Wessel Bergshoeff op rechtsbuiten te spelen voor Klaas Hazendoek. Het waren zijn eerste minuten na zijn knieoperatie,en gezien zijn super snelheid is het allemaal goed gelukt. Zowaar speelde de ploeg zich zo nu en dan onder de druk uit en kreeg zelfs nog 2 dotten van kansen. Ook Stedoco rook bloed en bleef vol op  de aanval spelen,en uit een van de flank ballen kopte Damian de Jong de
1-2 tegen de touwen.
Direct na deze tegenslag een prachtig steekbal van Jamal Ouassif op Robbie de Roos welke op snelheid 2 man zijn hielen zien,alleen kwam zijn inzet helaas in het zijnet. Daar goed voetbal op dit veld niet mogelijk was,en de krachten langzaam weg vloeiden was het nog 1 keer alles of niets, Eerst Stedoco nog een levensgrote kans op de 1-3,en niet veel later een prachtig aanval van Sander Bergshoeff op Simon v Zante welke de bal terugtrok op de inkomende Robbie de Roos,maar helaas voor Everstein net naast en weg laatste mogelijkheid. Eindstand 1-2.

Een prima partij waar de jongens uiteindelijk toch weer het nodige van zullen opsteken, De strafschoppenserie eindigde in 3-3.

Laatste speelronde spelen LRC Leerdam tegen Everstein  en Stedoco thuis tegen Vuren. Het verschil is nog 1 punt in het voordeel van onze ploeg. Al zal Stedoco ook nog het restant moeten uitspelen tegen Unitas vanaf de 38e min met een tussenstand van 0-2 voor Unitas. Ook is nog niet bekend of de toernooiorganisatie Stedoco  hiervoor nog een straf gaat opleggen. Gezien de regels welke het toernooi heeft niet geheel ondenkbaar.