MA1 werd op 17 mei jl. Kampioen bij VVAC.

27 mei 2014 21:45

Na een rommelige competitie start werd de MA1 toch KAMPIOEN. Hoe? Lees de hele story .....

Dit seizoen begon minder leuk na een  indeling van 5 tegenstanders maar niet in de kampioenspoule: met o.a. VVAC enTricht zou er begonnen moeten worden tegen DFC,die we al konden , maar die trokken zich terug,

toen MEC 07, maar die hadden waarschijnlijk ook een probleem, ook uit de competitie en toen nog maar 3 tegenstanders. Opties doorgenomen om zelfs als vrouwen 2 door te gaan, maar……

OJC Rosmalen werd uit de winnaarspoule gehaald en toen hadden we er weer 4, maar de Zwerver had ook een probleem en trok zich ook terug uit de competitie.

We hadden al een keer contact gehad met de KNVB , van hoe nu verder en die bedacht een dubbele competitie met totaal 4 teams,dus 12 wedstrijden en 4x tegen elkaar.

OJC en VVAC uit werden achter elkaar verloren, en zo liepen we achter de feiten aan.

Maar na winst thuis tegen VVAC, en 2x winst thuis tegen OJC, verloren de concurrenten VVAC en OJC onderweg ook dure punten, zodat we bij de laatste wedstrijd een voorsprong hadden op VVAC van 3 punten. Bij gelijk of winst waren we kampioen, bij verlies volgde er een beslissingswedstrijd.

We stonden al gauw voor door een doelpunt van Hanna, alleen daarna hadden de zenuwen de overhand en stonden we al vrij snel met 3-1 achter,en was het billenknijpen, maar net voor rust werd het 3-2, dat gaf hoop.

In de rust hoorde de tegenstander pas dat ze sowieso vandaag geen kampioen konden worden, hadden ze niet verwacht, want voor de wedstrijd waren er al groen/witte ballonnen te zien, dat viel dus tegen voor ze en Everstein kwam hoopvol uit de rust en kreeg een paar grote kansen en had het betere van het spel. Na een duel zag de scheidsrechter van grote afstand dat er hands werd gemaakt, en die vrije trap viel zo in het doel 4-2. Omdat wij bleven aanvallen viel de 4-3 tussendoor.

7 minuten voor tijd viel de belangrijke 4-4, de scheidsrechter liet nog 3 minutenextra doorvoetballen en  Joyce werd nog hard onderuit gehaald en moest geblesseerd het veld uit , pas daarna floot de scheids af en konden de aanwezige ouders, dames en belangstellenden gaan feesten, na deze zenuw slopende wedstrijd.Vanaf de Hommel konden de meiden met de Hagesteinse brandweer mee naar Everstein, en werden daar toegejuicht door de aanwezige supporters.