Zaterdag 28 maart 2015 SC Everstein – Herovina 14.30 uur

26 maart 2015 21:15

“Iets goed te maken mannen”?

Deze vraag mogen we met een gerust hart stellen aan het eerste elftal van Everstein. Nadat vorige week met een keurige 2-0 voorsprong werd gerust, ging het alsnog mis en mocht men niet mopperen met het 2-2 gelijkspel tegen VVAC. Zaterdag a.s. dus de kans om dit gelijkspel weer goed te maken door een driepunter tegen Herovina uit Herwijnen. Een tweede thuiswedstrijd uit een serie van drie (volgende week nog Peursum aan de Lekdijk) en eigenlijk een must om te winnen. Door de resultaten van de concurrenten liep Everstein nog weinig schade op, maar ook die ploegen zullen weer gaan winnen......

Maar Herovina verslaan is nog nooit gemakkelijk geweest en dat zal het zaterdag a.s. ook zeker niet worden. De gasten staan op een voorlaatste (en dus directe degradatie)plaats en willen in elk geval één plaats stijgen om het derde klassenschap veilig te stellen via de nacompetitie. Er zullen dus punten gehaald moeten worden, liefst met overwinningen, want dat tikt uiteraard iets harder aan.

Vorige week behaalden de gasten uit Herwijnen een verdienstelijk punt, thuis tegen Heukelum. Er werd in deze wedstrijd niet gescoord en daar konden de beide trainers wel mee leven. In het laatste gedeelte van de wedstrijd zette Heukelum het overwicht pas om in kansen, welke niet werden benut, maar thuisclub Herovina knalde in blessuretijd nog op de binnenkant van de paal. Beiden hadden dus het volle pond binnen kunnen halen, uiteindelijk bleef het bij 0-0.

Everstein begon de reeks thuiswedstrijden afgelopen week met het genoemde 2-2 gelijkspel tegen VVAC uit Ottoland. Aan het eind van de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht (2-0 voorsprong), na negentig minuten mochten onze mannen het meest tevreden zijn met het 2-2 gelijkspel. Hoe zoiets nu mogelijk is, we kunnen er alleen maar naar gissen. Maar met een jonge ploeg blijft wisselvalligheid aanwezig en kunnen kleine factoren de zaak zowel positief als ook negatief beïnvloeden. De mannen zullen er met de technische staf ongetwijfeld weer over gesproken hebben en we zien als een nieuw leermomentje.

In de onderlinge confrontaties tussen Everstein en Herovina komt de thuisclub er niet slecht vanaf: van de elf gespeelde ontmoetingen in competitieverband won Everstein acht keer en werd drie keer een gelijkspel genoteerd. Zo ook de heenwedstrijd destijds in Herwijnen, daar werd het na negentig minuten 1-1 in een niet al te hoogstaande wedstrijd. Herovina won dus nog nooit een duel om de punten en dat zal de thuisclub zaterdag uiteraard zo willen houden.

Op personeel vlak is er, zoals zich het nu laat aanzien, weinig te klagen. Al hopen we wel dat de blessures van Peter Verwolf en Mark den Hertog zover genezen zijn, dat zij aan de start kunnen verschijnen. Doordat ook tegen VVAC “kaartloos” werd gespeeld zijn er geen schorsingen, dus kan de staf over een redelijk complete groep beschikken.

We zullen het zaterdag a.s. allemaal gaan meemaken op Sportpark Ries van Arnhem aan de Lekdijk in Everdingen. We rekenen weer op een grote opkomst van de (trouwe) aanhang als de strijd om 14.30 uur gaat beginnen. De wedstrijd tussen Everstein en Herovina staat onder leiding van de heer W. van Horssen. Tot zaterdag!