... (e.d.)
90'

Mannen Zaterdag reserve, 5, 5e klasse 18

25 februari 2012 14:30

Na 4 weken ijs, sneeuw, koek en zopie was het op de laatste zaterdag van februari eindelijk weer eens tijd om de bal te laten rollen. Voor Everstein 4 was het de tweede wedstrijd van 2012 en er stond gelijk een pittige wedstrijd op het program in en tegen het hoog (2e) geklasseerde Arkel. Falko had het stokje van het leiderschap voor een weekje overgedragen aan John, omdat hij een of ander Truckfestival in Ahoy prefereerde boven een leuke middag met zijn vrienden van het vierde. Het ergste van het geheel was dat hij in zijn kielzog keeper Thomas meenam naar dit evenement. Hij stelde dus John voor een bijna onmogelijke opgave om met een resultaat huiswaarts te keren, mede omdat meer dan de helft  van de selectie geen acte de presence kon geven. Gelukkig kregen we hulp van het zesde en doordat Martin van Putten (op doel), Huib Burggraaff, Cees Moorelisse en John Ariaans mee wilden, konden wij met 13 man richting Arkel.

Het was even puzzelen voor de opstelling omdat er opeens wel veel aanvallers waren. Daarom besloot John om aanvaller Richard als linkshalf op te stellen en samen met Sebastiaan vormde hij het middenveld. Cees, John A. en Remco (gelukkig weer hersteld na een lange blessure) waren de aanvallers en Ronnie, Good-old Huib, Erik en Jack vormden het verdedigingsblok voor gelegenheidskeeper Martin. Omdat er in Arkel om 14.30 uur maar een wedstrijd geprogrammeerd stond, mochten we onze kunsten op het hoofdveld vertonen onder toeziend oog van onze reserves Mark V. en Lennert. De wedstrijd begon alleraardigst en brutaal namen wij het initiatief, wat al snel tot kansen leidde voor Cees en Remco. We speelden met een compacte verdediging en middenveld en daardoor gaven we Arkel weinig ruimte om te voetballen. Onze vliegensvlugge vleugelaanvallers waren een kwelling voor de Arkel verdediging en met een ouderwets slim spelende John A. hier tussenin was het wachten op de openingstreffer, al viel die bijna aan de andere kant toen een Zondagsschot boven op de lat belandde en de spits de rebound verbouwereerd naast schoof.

Toch kwamen we op voorsprong en Cees was hier geheel verantwoordelijk voor. Hij werd diep gestuurd, liet zijn tegenstander voor de zoveelste keer de hielen zien, kapte de laatste man voortreffelijk uit en schoof de bal vervolgens uiterst behendig in de korte hoek. Een minuut of tien later werd de voorsprong verdubbeld. Nu was het Richard (verdedigend had hij het lastig) die op links doorbrak en Remko keurig bediende om de 0-2 aan te tekenen. Een slordig genomen vrije trap van ons leidde ertoe dat Arkel terug in de wedstrijd kwam en de kappende en draaiende spits draaide zich zo vrij dat hij de bal in het open doel kon schuiven. De laatste tien minuten voor rust waren geheel voor Arkel en wederom een schot op de lat en een goede verdedigende actie van John (die inmiddels linsback stond, omdat Jack zijn schoen aan gort schoot), stonden de gelijkmaker in de weg en zo gingen we met 1-2 de rust in.

In de tweede helft kwam Lennert voor Cees (Mark was in de eerste helft Jack al komen vervangen). Omdat Richard wat onwennig als linkshalf acteerde schoof hij een linie naar voren. Mark werd linkshalf en Lennert werd rechtshalf. De tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was met een sterker Arkel en we werden flink onder druk gezet. Wij vergaten te voetballen en slordigheden slopen in ons spel. Het was dan ook niet onverdiend dat Arkel na een klein kwartiertje langszij kwam.  De rechterspits won een kopduel van John en de bal vloog achter de kansloze Martin. Arkel rook bloed en een vijftal minuten later leek men op voorsprong te komen. Weer was het hun behendige spits die alles en iedereen uitkapte echter zijn schot raakte voor de derde keer het houtwerk. Dit was voor ons het signaal om weer mee te gaan voetballen en we kwamen weer beter in de wedstrijd en toen kwam het moment van de wedstrijd. Mark (die uitstekend acteerde als linskhalf, Ralf moet voor zijn plekkie vrezen) sneed langs zijn tegenstander naar binnen en legde aan voor een schot, welke weergaloos in de kruising belandde. Zo ontstonden we opeens weer op voorsprong en konden we weer achterover gaan leunen. Jack (weer ingevallen voor Ronnie) en John beten zich vast in de gevaarlijkste mannen van Arkel en Erik en Huib speelden foutloos in het centrum. Even later volgde er wederom een vlijmscherpe counter en John A. leek de wedstrijd te beslissen maar hij schoof de bal oog in oog met de keeper net naast. De volgende counter stond alsnog de 2-4 op het scorebord en de treffer kwam op naam van Richard. Nog was het boeiende duel niet gespeeld, want de verder goed leidende leidsman besloot een minuut of tien voor tijd om Arkel een strafschop te geven na een actie van doelman Martin. Arkel geloofde er weer in en kwam weer met man en macht. Daardoor ontstond er nog meer ruimte voor ons waar we ons wel raad mee wisten. We scoorden nog twee keer. Een eigen doelpunt na een schitterende actie van Richard en een goede goal van Sebastiaan zorgden voor een 3-6 eindstand.

Veel blije gezichten waren er in onze kleedkamer na deze heerlijke pot voetbal. De afwezigen zullen er alles aan moeten doen om zich weer in het elftal te knokken, want er werd al geopperd om de “oudjes” van het zesde voor de rest van het seizoen in te lijven. Falko feliciteerde gelegenheidsleider John met de fraaie overwinning en hij zei dat John voortaan de opstelling maar moet maken, want als je zelfs Mark Vlot aan het voetballen krijgt……………..