0 - 2

Sc Everstein 4

Mannen Zaterdag reserve, 5, 5e klasse 18

3 maart 2012 12:30

Op de eerste wedstrijddag van Maart kwamen op het hoofdveld van den plaatselijke Algemene Sportvereniging Hellouw (ASH) ASH 3 en Everstein 4 in Actie.

De opstelling van coach Falko was via Whatsapp reeds uitgelekt, maar moest om 11.30 deze ochtend toch aangepast worden ivm de afwezigheid van Kikkert en Olsman (S). Zo konden deze middag om 12.30 uur alleen de gebroeders Wibbeke in het veld verschijnen, waar het niet dat coach Falko Willem verzocht had om ook deze uitwedstrijd te laten schieten ivm de grote getale wedstrijdfitte Everstein 4 spelers.

Om 12.10uur gingen we naar de kleedkamer van ASH, waar de echte nostalgie nog te proeven was van de oorspronkelijke voetbalvelden: modder op de vloer, kleedkamer delen en tl verlichting die niet werkte, echter coach Falko had als volleerd Duits schoolmeester uit het Oostblok de gang er goed in. Hij vertelde snel de wisselspelers dat ze even buiten moesten wachten gezien de geringe capaciteit van de houten los staande omkleed bankjes.

12:35 uur prrrrrrrrrt, de wedstrijd is begonnen. De meesterlijke ploeg van Everstein vier die een meester is in het aanpassen op de tegenstander balde in een redelijk tempo en de tegenstander deed dat uiteraard ook. Echter ballen over een paar meter waren lastig en het leek wel of de bal zijn eigen afstand bestuurbare controle had . Hij vloog alle kanten op behalve de goede. Het enige noemenswaardige was dat de verdediging stond als een huis en er maar 1 kansje weggegeven werd. Deze bal werd prima gepareerd door de uitstekende keeper Thomas.

Alle andere kleine kansjes werden gemist door onder andere Vlot die de druk niet meer aan kan van het continu presteren op een hoog niveau.

Na wat omzettingen en tactische manoeuvres begonnen we aan de tweede helft waar vooral opviel dat William nog even plaats wilde nemen op de bank om zo later in de wedstrijd effectief met zijn speel minuten om te kunnen gaan. ( later meer)

Everstein had de eerste helft veel gelopen en ASH daar achteraan en vice versa, maar door de uitstekende conditie (en vele wissels) had Everstein meer lucht om aan te vallen.

Dit resulteerde in vele kansen 1 op 1 bij de uitstekend keepende doelman van ASH, die ze dan ook alle pareerde. Na 25 minuten met nog steeds 0-0 op he scorebord, was het tijd om William in het veld te zetten, hopende op flitsende aanvallen en zo weer de ogen van de Eversteiners kon openen gezien het tempo weer afnam en zo ook de wil om te scoren nieuw leven in kon blazen. Hier slaagde William in door na een zeer mooie actie aan de linkerkant van het veld links het strafschopgebied in te stormen echter op randje strafschop gebied werd hij gedwongen te gaan liggen! Was het een penalty een schwalbe? We zullen het niet weten maar gaf in ieder geval een hoop hilariteit aangezien eerste tegenstander pas 5 meter verderop te bekennen was. (Het filmpje van de actie is inmiddels doorgestuurd naar Arjen Robben zodat de schwalbe ook in Duitsland geprofessionaliseerd kan worden)

Toch kwamen we verdiend  op voorsprong doordat de goed spelende Mark Rietveld (een geweldige Panna aan de zijlijn mag in dit stukje niet ontbreken) in de diepte in werd gestuurd en uiterst koel de bal in het netje deponeerde). Met nog tien minuten op de klok werd Ralph de diepte op links ingestuurd, hij nam de bal mooi mee en legde het leder breed op Remko deze schoot de bal tergend langzaam via de binnenkant linker paal over de achterlijn aan de buitenkant rechterpaal. (zeer knap).

De ogen waren geopend en zo werd de opkomende kwaliteit van Ralph nogmaals benut en konden we via de linkerkant de zestien inkomen en werd de weer niet zelfzuchtige Ralph in scoringspositie gebracht deze legde het balletje breed en werd vanuit die ontstaande scrimmage gescoord door de altijd attente Remko.

Na 85 minuten voetbal en een rush gezien te hebben van Johnny over een meter of 60 werd gelukkig nog net op tijd aan het denkbeeldige lijntje getrokken door Jerry anders had hij  u nog op weg geweest naar Everdingen met de bal aan de voet!

In de 86 minuut vanuit een vlijmscherpe counter van ASH 3 werd thomas omspeelt maar strandde het schot wat daarop volgde in de Bermudadriehoek van Ivar Erik en Thomas waardoor dat klusje ook weer geklaard was.

Jack speelde vandaag een puike pot als linksback en heeft zodoende deze positie weer veilig gesteld voor de eerstvolgende wedstrijden. Met hoeveel spelers we volgende keer aan de start beginnen is nog onzeker maar na de derde helft werden deze week de 3 punten mee naar huis genomen en dat zijn er 3 meer dan onze trainingsmakkers van Everstein 5!