17 maart 2012 14:30

Door het vrij behoorlijke voetbalweer langs de Dijk te Everdingen waar deze week de voetballers uit Asperen op visite kwamen.

Everstein 4 speelde in een interessante 4-3-3-formatie.

De volgende spelers kwamen het veld op: Thomas - Olsman, William, Falko, John - Ralph, Sebastiaan, Lennart - Wessel, Jerry, Mark.

De coach van Everstein 4 (Falko) had zijn spelers opgedragen om vandaag anders te beginnen als vorige week tegen Leerdam Sport, wat betekend dat we niet met de rust weer op achterstand moesten staan. Falko had Jack verzocht om met een ander team van Everstein mee te doen.

De eerste helft begonnen we goed en werden er in de eerste 10 minuten weinig kansen gecreëerd maar ook geen kansen weggegeven. In de 15e minuut mochten de mannen uit Asperen een corner nemen van de goed fluitende leidsman Boere.

Deze corner kwam bij de eerste paal terecht waar de speler die gedekt zou moeten worden door Sebastiaan gewoon om zijn as kon draaien en de bal tergend langzaam op het doel schoot. Falko die bij de eerste paal stond zag zijn keeper Thomas op de lijn vrij staan en liet een subliem overstapje zien, daarbij even vergetende dat hij al op de doellijn stond, 0-1 voor Asperen.

Vanaf dat moment wilde Everstein vol op de aanval spelen om niet met een achterstand de rust te halen, na menig goede aanval mochten diverse spelers vanaf 4- 5 meter afdrukken op het doel van Asperen , echter zonder namen te noemen wisten de aanvallers de paal lat en keeper te testen op hun stevigheid. (wat tot ietwat negatieve feedback leidde, dit werd in de rust overigens door hulp sheriff Jack uitgelegd dat dit uit emotie is en gelijk weer vergeten moest worden)

De verdediging van Everstein die gewoon rustig bleef opbouwen en rustig elke aanval van Asperen verwerkte zorgde ervoor dat de rust met een 0-1 stand gehaald werd.

Dus op maar naar een tweede helft zoals vorige week.

Na diverse omzettingen waarbij de goed keepende maar ietwat zieke Thomas niet gewisseld werd omdat de Redbull hem soort vleugels gaf  en genoeg energie gaf voor nog een helftje.

In de tweede helft waarbij Everstein 4 weer ten aanval trok was het na 10 minuten 1-1 na een scrimmage voor de goal waar de opgekomen William (of stond hij eigenlijk geen voorstopper) de bal liet caramboleren voor de voeten van Lennart die zijn tweede van het seizoen mocht laten aantekenen.

Everstein rook bloed en combineerde er rustig op los waarbij de snelle aanvallers vanuit 1 onderschepping een vrije doortocht mocht rennen naar Thomas toe, John dacht daar anders over en haalde de doorgesproken speler met een bewust hak tikje neer. Direct rood zou je zeggen en dat had niemand gemopperd, echter het enige smetje op de leidsman Boere was dat hij geel trok (objectief gezien) maar John werd wel gewisseld omdat dit uiteraard niet kan op het derde veld van Lekinello. Voor John kwam Vlot erin en dat betekende dat Vlot in het veld kwam en Ralph daardoor een linie moest zakken. Dit was echter een meesterzet van coach Falko die inmiddels zichzelf gewisseld was voor Ronny.

Vanuit de omzettingen werd er nog meer gevoetbald en kwamen er meer kansen , vanuit een aanval via een diepe bal van Sebastiaan kaatste de supersnelle Remko schitterend de bal vanaf de zijlijn naar de goed doorgelopen Jerry. Deze veteraan ronde op een zeer coole wijze met de buitenkant van de schoen in het netje achter de uitstekende keeper van Asperen.

Echter 2-1 is een stand die nog veel spanning met zich mee kan brengen met nog 20 minuten op de klok, echter de snelle buitenspeler van Everstein Wessel ( tevens de wasser van onze kleren, ook al denken we allemaal dat Martina dat doet die ook vandaag weer langs de zijn lijn te vinden was net zoals Kloof , ouders John, vrouw en kinderen Ivar en supporters van Asperen ( sorry voor hen die ik vergeet)) dacht eraan om met zijn snelheid er maar snel op een bekeken manier de 3-1 op het bord te zetten .

Asperen gaf vanaf dat moment alles om de aansluitingstreffer op het scoren bord te zetten, echter de sportieve spelers van Asperen werden vermoeid en dat resulteerde in een onderschepping om het middenveld waaruit Remko voor de keeper gezet werd en deze wist net zoals vorige week na de rust het netje te vinden.

Met nog een minuut of 5 op de klok en Jack vanaf de zijlijn ons erop attendeerde dat er misschien nog wel 11 minuten te spelen waren mochten we op een meter of 20 een vrije trap nemen en laten we nu zelf daar een specialist in hebben genaamd Sebastiaan die dan ook de bal met een bekeken boog om de muur heen de bal achter de keeper schoot en we zo na het laatste fluitsignaal weer een gezellige derde helft konden spelen.

Ook deze keer hebben we de spullen van veld 3 opgeruimd en zo onze parkbeheerders weer een dienst bewezen zoals zei ons elke week een dienst bewijzen met de schitterende groene grasmat!  (heren bedankt namens Everstein 4)

Volgende week uit naar Vuren waar we eens gaan kijken  wat we dan de eerste helft gaan neerzetten, dat is nl elke week weer een verrassing!  Komt allen!!!!!