normaal goed keepende Thomas verkeek zich echter volledig op die corner

Sc Everstein 4

Mannen Zaterdag reserve, 5, 5e klasse 18

24 maart 2012 14:30

Zaterdag   24- 3-2012 stond de uitwedstrijd tegen VV Vuren op het programma.

Om 14.15 zouden we met de gehele groep volgens Coach Falko aan de warming-up beginnen. Dit stroeve begin was een voorbode van de lijn die we de afgelopen weken ingezet hebben.  Om 14.30 uur de aftrap door Vuren die onder het mooie zonnetje ook veel zin hadden in een leuke pot voetbal. Na weer een paar gemiste kansen en ballen over 5 meter die niet aakomen of mensen die te lang met een bal gaan lopen kregen de mannen van Vuren een Corner die net als vorige week niet goed verwerkt werd doordat er geen duel aangegaan wordt met mensen die willen koppen!  Hopelijk hebben we deze les geleerd! 1-0 achter. Met een goed vlaggende John Ariaans werden er geen veld kansen weggegeven door de defensie van Everstein. Zo werd ook in de 35 ste minuut door rechtsback Falko een bal tot corner gewerkt , dus dat betekend een kans voor Vuren gezien de corners tegen de laatste tijd.

De bal kwam voor de goal en de normaal goed keepende Thomas verkeek zich echter volledig op die corner waardoor de middenvelder van Vuren frank en vrij in kon koppen.

0-2 op het scorebord. De ruimtes tussen verdediging en aanval waren te groot wat goed werd opgemerkt door Jerry  en daarom de linies tot op het middenlijn  steeds aansloten.    5 minuten voor de rust zagen we nog een prachtige redding vanuit een schot op doel van keeper Thomas, ternauwernood wist hij namelijk de terugspeelbal van Falko tot ingooi te verwerken door middel van een uiterste krachtsinspanning.

We wisten dus na 2 weken geleden met 0-3  de rust te hebben gehaald en vorige week met 0-1 te hebben achtergestaan met de rust nu met een 2-0 achterstand gaan rusten.

Dus het stukje van de tweede helft zal dus wat meer Everstein moeten laten zien voor een positief resultaat.

John en Gerard ( van Maanen) uit Everstein 6 kwamen in het veld en lieten na ruim 10 minuten spelen in de tweede helft zien waarom zij uitgekozen waren om mee te doen.

Gerard kaf met een pass over 30 meter diagonaal over het veld de bal keurig op het mooie glimmende hoofd van John die met een kopbal ook weer diagonaal de uitstekende keeper van Vuren verschalkte! 2-1

Met John als aanspeelpunt en veel lopende mensen eromheen kwamen er niet veel kansen maar wel veel druk op de goal van Vuren dat na 70 minuten tot een corner leidde. Vlot die achter de bal bij de cornervlag ging staan verzocht de scheidsrechter om toestemming om de vlag even terzijde te mogen leggen gezien hij anders niet uitkwam met zijn passen.

De luchtmacht van Everstein wilde hun kunsten laten zien maar Mark bedacht dat hij de bal is even lekker de bal bij de eerste paal klaar wil leggen zodat de bal doorgekopt kon worden, echter de bal met een mega effect en precies voorbij de eerste paal tussen de keeper en verdediger in viel kon niet meer gekeerd worden en zo was de 2-2 een feit!

Na deze goal wilde Everstein weer voor de overwinning gaan maar onder het heerlijke zonnetje vloot de uitstekende leidsman voor het laatst en mogen we weer terug kijken om een goede tweede helft.

Volgende week weer wat minder gezeur en plezier in het spelletje en laten we ons niet meer druk maken over corners in de eerste helft maar lekker concentreren op helft twee en drie , Haaften jullie zijn gewaarschuwd!! Volgende week met respect voor elkaar om 14:45 de aftrap op veld 2 .