Mannen Zaterdag reserve, 5, 5e klasse 18

31 maart 2012 14:45

Cees Bosman

Gelukkig dat de stakingacties van de politie op last van de
rechter geen doorgang mochten vinden, want anders had onze (revanche)wedstrijd thuis tegen Haaften 3 op lossen schroeven kunnen komen te staan. Nu waren de spelers van het vierde tot op het bot gemotiveerd om de smakeloze 5-1 nederlaag van de heenwedstrijd weg te spoelen en de nummer 7 van de reguliere competitie onder ons te houden (wij staan zelf namelijk vastgeroest op de 6e plaats). We moesten het deze wedstrijd doen zonder de gebroeders Olsman en motivator John, terwijl Richard op huurbasis uitkomt voor het derde.

Bosman vloot tegen drieën (ja het is iedere week weer een raadsel hoe laat er
opgedraven mag worden) voor het begin van de clash.

Na wat geschaak in de beginfase, moest scheidsrechter Bosman
in de achste minuut al een belangrijke beslissing nemen. Jerry werd uitstekend
diep gestuurd en was net iets eerder bij de bal dan de uitgekomen keeper en
Jerry stifte de bal prima over hem heen, maar werd vervolgens alsnog geraakt.
Toen de laatste man de bal ternauwernood  van de lijn kon redden, besloot Bosman alsnog de bal op elfmeter te leggen. Een vakkundige en moedige beslissing. Aanvoerder Jerry eiste de bal zelf op, koos een hoek en scoorde zo zijn zevende van het seizoen en murwde zich hiermee weer aan de top van de topscoorderslijst. Wat een weelde een voorsprong in de eerste helft dit hadden we lang niet meegemaakt en gaf wat vertrouwen voor het verloop van de wedstrijd. De wedstrijd werd er (mede door de weersomstandigheden) niet beter op en Haaften knokte zich langzaam terug in de wedstrijd en begon drang naar voren te vertonen. Uit een corner (hoe kan het ook anders) viel dan ook tien minuten voor tijd de niet onlogische gelijkmaker. De corner werd door ons niet goed verwerkt en de rebound belandde op het hoofd van de middenvelder van Haaften (hij was bijna net zo blond als Remco), die ongehinderd binnen kon koppen. Een dompertje en met de straffe wind in de rug probeerden we
voor rust het verschil weer te maken, maar veel verder dan een prima
afstandschot van William kwamen we niet en zo konden we aan de thee.

Het meest hilarische moment van de eerste helft kwam op naam
van Lennart. Er kwam een bal van het derde veld die voor de voeten van Lennart
belandde. In plaats van de bal terug te schieten, schoot hij deze in de
richting van veld 1. Wilco dacht de bal wel weer terug te schieten, maar door
de straffe wind kwam hij niet verder dan halverwege voor de voeten van de wat geïrriteerd geraakte voorstopper van Haaften die hem weer een kegel gaf in de richting van veld 1. Of de wedstrijdbal ooit het derde veld nog heeft bereikt was tot op het moment van het plaatsen van dit stukje nog onbekend.

De tweede helft kwamen er wat omzettingen. Mark V lostte
naamgenoot Mark R. af. Jack verving William (waardoor Ralf een linie naar voren
schoof) en Falko kwam natuurlijk voor Ron. Tonny had na een half uur de
geblesseerde Lennart al afgelost. De tweede helft was van een bedenkelijk
niveau. Een fysiek sterker Haaften tegen een technisch sterker Everstein. Een duel wat zich hoofdzakelijk afspeelde op het middenveld zonder noemenswaardige kansen en het duel stevende rechtstreeks op een puntendeling af, totdat er een minuut of twintig of tijd toch een gaatje in onze defensie ontstond, welke door Michel net niet meer gecorrigeerd kon worden en weg was de spits van Haaften die dit buitenkansje behendig verzilverde 1-2.

We leken verslagen en de eerste nederlaag van 2012 leek een feit. Toch hadden we de kracht om er in de laatste tien minuten er een slotoffensiefje uit te  persen. Ralf kreeg een klein kansje na een vlotte aanval en Tonny gaf een aantal dreigende voorzetten. Bij een van deze voorzetten zat de defensie van Haaften behoorlijk mis en Jerry leek de 2-2 te scoren, maar tot ontsteltenis van alles en iedereen wat Everstein was werd de bal nog van de doellijn gehaald, echter deze belandde voor de voeten van Mark Vlot en alweer hij zorgde met een vlammend schot vanaf de penaltystip voor de verdiende gelijkmaker.