80'
Mark Daalderop (vrije trap)
85'

14 augustus 2012 20:15

De mannen van SC Everstein vervolgden hun oefencampagne tegen SV Houten. De 0-1 achterstand bij rust werd in het tweede bedrijf alsnog omgebogen naar een 2-1 overwinning. Het is voor beide trainers nog zoeken en aftasten naar de juiste positieverdelingen binnen het veld. In de eerste helft lukte dit de bezoekers beter, na rust stond er een ander SC Everstein en kon het tij nog worden gekeerd.

De bezoekers beschikken over een goed elftal, schuwden ook het fysieke aspect niet en overrompelde wellicht de roodwitte formatie vanaf de aftrap. Nadat men een keer het houtwerk had geraakt was het op slag van rust toch raak. Een snelle combinatie, dwars door het centrum van de SC Everstein verdediging, werd perfect afgewerkt en doelman Jimmy van Veen was kansloos: 0-1. Arbiter Collé uit Leerdam floot daarna vrijwel direct voor het rustsignaal.

Met de nodige wisselingen in de rust kwam er een ander SC Everstein op de mat te staan. Positioneel stond het duidelijk beter en men kreeg grip op de wedstrijd. Thimo Beunis testte eerst nog het houtwerk, maar halverwege de tweede helft volgde de gelijkmaker. Een wonderschone pass van Dennis Heijkamp werd door Mark Daalderop wellicht nog fraaier afgewerkt. De bal verdween diagonaal over de sluitpost van SV Houten in de lange hoek: 1-1.

Een paar minuten later kreeg SC Everstein een vrije trap te nemen, zo’n vijfentwintig meter van het vijandelijke doel, aan de linkerzijde van het strafschopgebied. Waar iedereen wachtte op de voorzet deponeerde dezelfde Mark Daalderop het leder in één keer achter de SV Houten keeper: 2-1 en de op dat moment verdiende voorsprong.

Een nuttige oefenwedstrijd tegen een goede ploeg, die de duels niet schuwden en dus een ideale voorbereiding op de komende bekerconfrontatie tegen VV Tricht. Die ploeg zal dit seizoen wille oogsten en zal zich op Lekkinello zeker laten gelden. Een mooi begin dus van de ontmoetingen, waar echt iets op het spel staat.