15 oktober 2013 20:00

Scheidsrechter

nnb

De jonge elftallen van Everstein en Meerkerk konden voor het eerst gebruik maken van het hagelnieuwe kunstgrasveld in Everdingen,

Een dikke meevaller ,daar het één van de weinige wedstrijden in de 3e speelronde van het AB toernooi was welke doorgang vond.

Met 20 minuten vertraging startten de beide elftallen voor hun 3e poule wedstrijd,en het was de thuisclub die gelijk de regie in handen nam.

Met veelvuldig balbezit werd geprobeerd om door de linies van het wat jongere Meerkerk te voetballen,Na zo’n 6 minuten leverde dit de eerste kans op,maar van dichtbij schoot Robbie de Roos voorlangs.

Ook een schot van buiten de zestien door gelegenheids nr 10 Simon van Zante ging naast de goal.

Zoals altijd bleven de rood witten  waar mogelijk aanvallen en beperkte Meerkerk zich tot het ontregelen van het spel,iets wat hen steeds beter afging.  De laatste 15 min van de 1e helft leverde dat een optisch overwicht op,maar juist op dat moment speelde aanvoerder Sander Bergshoeff  met een slim balletje Simon v Zante in,die in één beweging de strakke pass richting de ijverige Guillermo Ooft verstuurde.  Die leverde vanaf de achterlijn een prima voorzet op Jort Binneveld en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong vlak voor het rustsignaal.

Everstein gebruikte de rust om 3 wissels toe te passen,Bart v Oorsel kwam voor Robbie de Roos en Corné Blokland kwam Bryan Steen aflossen,tenslotte kwam Walter v Soolingen voor Klaas Hazendonk.

Door nu wel voor de nodige rust te zorgen was het zaak om vanuit de opdracht te blijven spelen; makkelijker gezegd dan gedaan,zeker voor jonge spelers,

Ook nu weer een goed combinerend Everstein wat bleef zoeken naar de opening,en na 7 min was het een duplicaat van de eerste goal met de zelfde hoofdrolspelers,

2-0 Door Jort Binnenveld,

Na deze snelle goal was het beste er bij de bezoekers wel af,zeker nadat er nog een speler van Meerkerk voor 10 min af moest wegens aanmerkingen op de leiding.

Everstein was over de gehele wedstrijd gezien wel de betere ploeg, en had ook wat meer ervaring binnen de lijnen ten opzichte van Meerkerk,

Net voordat de mist sterk kwam opzetten speelde de mee opgekomen vrije verdediger Rick Fierens zich goed vrij en met een mooie pass direct in de zestien op Jort Binneveld gaf hij deze een niet te missen kans,3-0 en de wedstrijd gespeeld voor zover dat al niet gebeurd was,

Niet lang daarna blies de prima scheidsrechter W de Boon uit Gorinchem voor het einde.

De resterende penalty serie werd ook in het voordeel van Everstein beslist, 5-2 (volgens de scheids  5-3 maar keeper Niels Kraaijkamp stopte 2x een strafschop terwijl Meerkerk er ook nog 1 overschoot)